Dragon's Call

Tuesday, 23 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

dragoncall-1In general eu nu pot suferi jocurile facute de asiatici (cum de fapt nu prea pot suferi asiaticii in general, sub numeroase aspecte, da' aia-i cam alta discutie).

Motivele n-au de-a face cu rasa in sine, ci cu anumite caracteristici care ma scot din toate rabdarile la orice om, indiferent cine-i, precum ma scot din rabdari si la orice dobitoc de altfel, sau la obiecte, planuri, circumstante... Nu stiu cum sa explic cit sa ma chiar fac inteles, e o anumita superficialitate nesuferita. Spamul de exemplu se afla intr-un raport de superficiala asemanare cu comunicarea obisnuita. Discutia la telefon cu un cititor de scripturi ("serviciu clienti" cica) se afla intr-un raport de superficiala asemanare cu comunicarea obisnuita. Reobek si Adibas se afla intr-un raport de superficiala asemanare cu produsele originale. Filmele, cartile, fictiunea in general, facuta de asiatici ca sa fie "ca in Vest" se afla intr-un raport de superficiala asemanare cu originalele facute de noi.

dragoncall-2Lista poate continua la nesfirsit, dar cred ca i-ati prins miezul : tot asa cum milogeala insistenta si nesfirsita, proprie individului retardat mental pina la nivelul maimutoiului mediu e specifica negrului (il stiti, ala care te suna sa-ti ofere o mie de dolari pe masina scoasa in ziar la sapte mii cinci sute, si insista, si te roaga sa fii de acord, si-ti explica, si-ti povesteste, si insista, si te roaga, si cit ii el de chinuit, si te roaga, si pur si simplu nu pricepe ca nicicind, niciodata nu va primi cadouri de la necunoscuti, ca insistenta nu ajuta si ca de fapt intreaga chestiune il descalifica de la umanitate, simplu, rotund si fara explicatii necesare) tot la fel copia fara nici o baza, spoiala cea mai superficiala e specifica galbenului.

dragoncall-3Inainte de-a ma pune la zid ca vai, dar cum imi permit, am sa notez in primul rind ca bineinteles ca exista si exceptii, tocmai asta-i marea chestie, atunci cind vorbin in general vorbim in general, nu in particular. Tot asa cum faptul ca romanii sunt prosti jucatori de fotbal (si atleti incompetenti in general) nu se traduce neaparat si intotdeauna prin aia ca echipa de fotbal a Romaniei e si ea proasta. Se traduce uneori, cel mai adesea, dar bineinteles ca mai exista din cind in cind si exceptii. Care din nefericire s-au cam terminat in ultima vreme. Asta este.

In atari circumstante, v-ati astepta sa nu joc nimic facut de asiatici, ceea ce e destul de aproape de adevar : in majoritatea cazurilor rezist citeva secunde, pina intr-un minut doua. Totusi, uneori se intimpla sa dau si peste jocuri faine, care chiar daca sufera intr-o oarecare masura de tarele obisnuite rasei creatorilor lor, totusi nu se scufunda cu totul sub povara lor. Un exemplu mai vechi aveti aici, Atlantica se numea chestia, si in pofida a tot felul de bube hibe si probleme, totusi zic ca per total a fost un joc reusit, placut si agreabil. Sigur mai bun decit competitia, EQ/WOW/etc.

dragoncall-4Ei, si dupa aceasta lunga predoslovie, iata ca putem intr-un final ajunge si la subiect : o a doua exceptie mi s-a intimplat chiar zilele astea. Dragon's Call se numeste jocul, si spre deosebire de celalalt e browser based. Spre asemanare cu celalalt foloseste acea engleza aproximativa atit de iubita in Est, engrish pe numele ei.

Imaginile sunt de-acolo, va puteti delecta in ordine cu o scena dintr-o batalie cu tigrii, interior cu dugheana alchimistului, vedere panoramica din capitala regatului, vedere panoramica din exteriorul zidurilor aceleiasi, vederi din drumul spre capitala, situatia avatarului meu in ce priveste atributele si apoi abilitatile. Arata destul de bine, este ?

dragoncall-5Activitatea e limitata de Action Points, din care primiti insa cite 150 in fiecare zi, ceea ce-i arhisuficient, eu unul n-am avut inca ocazia sa-mi doresc mai multe (ca sfat : incercati sa omoriti acele chestii cerute de minim 2 quest-uri, daca nu de-a dreptul 3). Pe linga bataia simpla mai exista arena, unde caftiti ceilalti jucatori (20 de incercari pe zi), chestie care la inceput pare cam inutila, dar dupa ce ajungeti prin top 1000 deja capatati puncte de onoare serioase de-acolo. Care puncte de onoare se pot folosi pentru a cumpara diverse chestii, precum de exemplu action points.

dragoncall-6Si-asa ajungem la o caracteristica foarte specifica jocurilor asiatice : banii n-au valoare, se aduna cu miliardele si nu folosesc la mare lucru. In schimb exista macar douazeci de feluri de "valute" subsidiare. In cazul nostru, punctele de onoare, de care am vorbit, reziduurile magice, pe care le acumulati practic stricind diverse obiecte, si in schimbul carora o fata draguta din taverna va vinde altele noi (neidentificate), punctele de valoare, pe care le cistigati in instante, si va permit sa reparati diverse artefacte gasite pe-acolo si asa mai departe.

Moartea nu are nici un fel de dezavantaj, din cite am putut observa, ma rog, pierdeti AP-ul ala, dar cam atit, va ridicati, trageti o dusca buna din vadra cu hit points (apropo, faina idee, potiunile se cumpara direct la vadra si va vindecati automat dupa batalii, e un deliciu) si sunteti ca nou.

dragoncall-7Craftul e asian style, adaugati intr-un dialog special obiectul si pietre pretioase pentru a-l duce de la +3 la +4, cu riscul de a-l pierde daca nu iese treaba (de fapt obiectul nu-l pierdeti, din ce-am vazut pina acum tot ce se intimpa daca un +6 nu reuseste sa treaca in +7 e ca devine +0). Puteti de asemenea modifica abilitatile unui obiect, cu alt fel de cristale, puteti face gauri in ele in care sa puneti rune, puteti adauga soulstones (ceea ce nu stiu cum functioneaza ca inca n-am facut) scl.

Finantarea este pe baza de item mall (mare surpriza, ce-i drept), dar sincer va spun ca nu-i obisnuitul si obositorul sistem pradator. Baietii au decenta sa-ti dea gratis cam 300 si ceva de pietre de-alea care se vind pe bani (20 la dolar) in mod gratuit cind incepi, prin diverse quest-uri. Singura chestie care chiar merita cumparata, VIP card o primesti iarasi gratis, eu am la ora actuala vreo zece zile, si daca mi-as cheltui pietrele as mai obtine cred vreo trei luni sau pe-acolo. Pina la urma, daca dupa trei luni nu te-ai plictisit de-un joc, sa dai cincizeci de parai pentru un an de zile de VIP nu mi se pare un capat de tara, tre' sa manince si gura developerilor ceva, mi se pare mie.

Lag nu este, nemultumiri nu pot zice ca am, daca aveti chef sa incercati eu joc pe serverul 2 (cel nou), cind va faceti cont puteti scrie Mircea la "promoter" si ne va face prieteni automat cind va logati.

Distractie placuta, si mai ales servici usor ;)

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. te prinde doctoru' --------------->>>>>>> te bate. :-S

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 24 November 2010

    Cine ? Ce ?

  3. am incercat sa il joc dar fail... nu am rabdare cu astea.
    Da ce-i cu rasismul galopant? ceo sa zica lumea?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 November 2010

    For Graet Justice!

  5. "In general eu nu pot suferi jocurile facute de asiatici (cum de fapt nu prea pot suferi asiaticii in general, sub numeroase aspecte, da’ aia-i cam alta discutie)."

    doctor a... ca in postul asta te iei si de nevasta-sa. ;))

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 November 2010

    E ma iau pe focu'.

  7. iar incepi ca in vina batranilor?! ce-i scris e scris, nu o mai tot intoarce acum. :))

  8. nefasta omului e parte din clasa .exceptii

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 November 2010

    @Mihai Pai ca e scris e una, da' ca mai tre' si sa stii sa citesti mo :D

    @dAImon Zau ? Eu din ce-am vazut pina acum in general e .shared

  10. @Mihai
    Da tu de unde ai dedus ca japonezii sunt asiatici? Ca i-o n-am intalnit nici unul care sa confirme teoria ta. Cum n-am prea gasit nici britanici care sa se pretinda europeni ...

    @Mircea Popescu
    Jocuri de calculator si animatie fac americanii, japonezii si eventual francezii. Fiecare au piata lor proprie pe care sunt in general incadrabili la "cel mai tare din parcare". Diferentele culturale si barierele lingvistice fac in general problematice incercarile de a reusi pe terenul celorlalti.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 November 2010

    El vorbea asa, in general (si da, am ris cind m-am gindit atunci ca domnita ar fi probabil mai jignita de apararea lui decit de insultatorul articol).

    Ps. Desi in ultima perioada koreenii par sa-si gaseasca debusee simultan in Japonia si-n Europa/SUA. Asta din discutie e chinezesc. Etc.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.