Doua vorbe despre responsabilitate

Wednesday, 14 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

PNL are datorii mari. Chestie pe care o stiam, nu-i asa, cu totii, si problema pe care nu ne-o puneam, nu-i asa, nici unii, cand votam in masa la congres pentru Crin Antonescu. Ba chiar subscriam la ciocoisme precum "Asta-i tot ?" catre Catarama. Nu stim de ce, inca n-avem raspunsuri la niste intrebari de bun simt ramase de luna trecuta si care dupa toate aparentele asa vor si ramane, neatinse de fragede degete si buze de tineri leaderi responsabili, principiali, onesti si-n devenire. Bine.

E foarte usor sa spui "Asta-i tot ?" pe banii altora, sigur ca da, e chiar placut. Incercati si dumneavoastra, asa, de curiozitate. Nu se stie cand veti intra in politica si poate va prinde bine antrenamentul. Ziceti cu mine "Am de platit 60,000 RON restante la intretinere la bloc. Asta-i tot ?!". Hai inca una, "Nota de plata la bar e treizeci si doua de milioane. Asta-i tot ?!". Mai merge una ? "Am de platit rata la banca de patruscinci de mii de euro si trei sute luna asta. Asta-i tot ?!" Asa-i ca suna de parc-o iesit din gura unei curve ? Parca si miroase putin a organ prin camera, brusc, este ? Bine.

12 milioane, aflam acum, ca-n timpul campaniei de modificare a statutului se vorbea cam de cinci. Da' vorba ceea, daca tot aspiram sa-i ajungem din urma pe americani (acu', repede, pana se tin de tampenii, asta-i sansa noastra, macar la rele sa-i prindem din urma daca la alea bune n-am putut o suta de ani) macar sa facem si noi ca ei. Sa mintim si sa pitim deficite prin toate crapaturile posibile, c-asa se construieste increderea.

12 milioane, fata de cam 8 ale PSD. Bre'... parca nu-mi iese ceva la socoteala. Si anume, faptul ca parca PSD-ul a scos totusi ceva mai multe voturi la alegeri, tin eu minte asa vag ? Nu ? Parca asa o fost. Si la astea acu' cu presedintele, si parca si la alea de mai demult. Nu ? Eu asa-mi amintesc.

Da' nu-i grav, ne explica Ion Brad, secretarul general adjunct (alta persoana decat Ion Brad, directorul de la Nottara, exponentul "realismului socialist" prefatat de Eugen Simion). Ca se vor strange banii din cotizatii. Bun asa.

Atat ca PNL are o baza de date cu fo' doua milioane de indivizi la nivelul tarii care-s chipurile membri, din care poate doua sau trei procente is membrii activi, definit in sensul ca apar pe la un sediu de partid macar odata intr-un an. Hai sa zic 5%, sa fiu generos. Si nu toti astia isi platesc cotizatia, care-i undeva la nivelul a 20 sau 30 de lei PE AN. Si nu toti astia au a o plati, destui fiind studenti, elevi, chestii. Deci din maximum maximorum o suta de mii de cotizatii de 30 de lei pe an se vor strange banii aia fix never, ca mai este si de platit curentul prin sedii, si uite ca de exemplu restantele la intretinere la asta din Timisoara s-au platit pana la urma practic prin lista de subscriptie publica, nu mai lipsea mult si punea asociatia de proprietari sechestru.

Fata cu aceasta situatie, ce ne anunta Unicul Purtator de Cuvant Autorizat, Mare Maestru de Ceremonii Partidice si Singur Intelegator al Semnelor si Sentimentelor Partidului, mult iubitul, mult stimatul si mult bagatul in seama mai ales de catre sine insusi Crin Antonescu ? Pai, ca "partidul este hotărât să-şi plătească datoriile până la alegerile următoare". Foarte bine mai nene, e bine ca mai aflam si noi, partidul adica, una-alta din ce-am hotarat. Ca te-as intreba daca Partidul stie, ca evreu' din banc, da mi-e lehamite, daca si-asa nu se prea practica asta cu raspunsul la intrebari din cate-am vazut.

Si, ca nu-i aia tot, ne mai declara acelasi distins domn "Sunt datoriile partidului şi partidul trebuie să le plătească. N-o să mă duc eu prin oraş să caut bani!". Mi se pare just. Absolut adevarat. Eu zic sa-i luam si-o casa, ca-i fata faina, si-o inghite pe toata, ce mai.

Dar daca tot ne-am lamurit ca dinspre fraieri nici o sansa sa se plateasca milioanele, nefiind nici fraierii suficienti nici latul pus pe ei, nici bani de unde scoate neavand dansii, ce mai ramane logic vorbind e sa platim dinspre ai de s-or folosit.

Ce s-o facut deci cu banii aia, zece douazeci cincizeci de milioane, cati or fi fost ? A, aflam de la simpaticul secretar general adjunct (care, mentionam in treacat, se autocaracterizeaza ca o persoana "cu imaginatie, dar nu exagerata, educata - la nivel onorabil, corecta - mai mult decat merita, naiva - numai cand vrea, vesela - dar nu cat ar putea, ordonata - atat cat sa observe altii si inteligenta - cat sa nu supere pe altii " bine ?) ca s-au cheltuit pe materiale publicitare. Stiti dumneavoastra, afise cu Crin zambind la lume pentru prezidentiale, alte afise cu Crin dand mana cu diversi oameni la europarlamentare, brichete cu Crin, fluturasi cu Crin si nu in ultimul rand emisiuni teve cu Crin. Unde sa explice Crin despre Crin.

Mnoa bun. Mie mi se pare ca daca nu se duce Crin pe strada sa vina cu banii, se poate duce el acasa sa vina cu banii, sau unde-o sti, sa vina cu banii. Si pe mine sa ma deranjeze pentru bani ori cand castiga, ori cand imi pune chipul pe afisele alea. Ca or fi ele datoriile partidului si deci partidul trebuie sa le plateasca, da' parca nici eu nu ma simt mai fraier decat Dinu Patriciu, asa, brusc.

Iar daca nu se poate si nu se poate, ramane bineinteles varianta aplicata de NetBridge la BOOM Advertising. Da' finut, domnu' presedinte, ca aia s-o facut fara Pietriceanu.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. huhuuu. Naspa situatie, ce sa mai zicem. Acuma ca sa ia banii astia de la cotizant tre sa faca bine sa puna lista cu cheltuieli. Si nu asaaa bulk, cu detalii sa stie si posscu cat a luat Patriciu cu firma lui de events pe un cacat de moving head de 800 de euroi. Presupun (dupa cate vad) ca numai la partea de events s-a tras o mare teapa de fo 300 000. Da nui bai ca Patriciu e de-a vostru.
    Si chestia s-ar fi balansat daca iesea Crin, da daca nu a iesit... is broblem.
    Cand urla provincia "bagati-ne ba la guvernare ca murim de foame" el NU! ca noi vrem singuri la guvernare, el si cu Orban.
    Pleaca Senatori, pleaca deputati: NU! noi este sefii, noi nu vrem!
    Stii ce ar fi futere acuma? Sa-si dea Patriciu demisia :D ma cac pe mine de ras.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 April 2010

    Pai cumpara-ti chiloti atunci, sa ai acolo, ca din ce se discuta nu-i exclus.

  3. Hai mey cas mai mult de doua. Doua erau daca te opreai la PN. Era mai scurt si comenturile erau fix tot alea.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 April 2010

    Deci inteleg ca si daca ma opream la PN tu tot te plangeai ca de ce nu m-am oprit la PN ?

    Bun. Noa vezi, fix de-aia nu m-am oprit.

  5. Nu da zic comenturile la alti

  6. Nu ma, ca adica eu nu aveam nevoie de articol ca sa dau cu caca in PNL, gen.
    troll gen
    Concern troll ca sa fim mai precisi.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 April 2010

    Ie ? Da' ce-ai tu de impartit cu PNL-ul ?

  8. n-am, da daca-i troll, ce treaba are el cu realitatea, el da cu batul prin gard .

  9. kokofifi`s avatar
    9
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 16 April 2010

    unde-i solidaritatea de partid, domnule?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    @cipslim A, ase. Mda.

    @kokofifi Pai e cu partidul, nu cu membrii lui.

  11. kokofifi`s avatar
    11
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 16 April 2010

    pai partidul e format din membrii lui

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Nu. Partidul e format din doctrina lui, alaturi de istoria lui, la care cetatenii se alatura, sau nu se alatura, si mai apoi raman, sau pleaca.

    Da ei insisi sunt perfect irelevanti, ca persoane.

  13. kokofifi`s avatar
    13
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 16 April 2010

    pai atunci partidul nu mai necesita membri

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Partidul nici nu necesita membri. Ei necesita partid.

  15. kokofifi`s avatar
    15
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 16 April 2010

    dar fara membri nu exista partid

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Tu, mai ca-mi vine sa-ti zic ca PNL-ul s-o simtit mai bine in perioada '60-'90, retras in notiune, decat de-atunci incolo, da' nu-ti zic. Iti zic in loc ca sigur PNT-ul nu s-a simtit niciodata fara membri asa de prost cum se simte acuma, cu doua seturi.

    Deci cam invers decum zici.

  17. kokofifi`s avatar
    17
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 16 April 2010

    taranistii sunt un exemplu bun.
    crezi c-ar fi disparut de pe scena politica si daca aveau 6 milioane de membri?

    sau, spune tu: ce doctrina are udemereul?

  18. Mai lasati politica si iesiti afara ca a venit vara si e frumos si cald! Don't worry be happy, cum se poate!

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 May 2010

    @kokofifi Taranistii nu aveau nici un fel de doctrina, post 1989. Aveau un statut, de mostenitori, ai unei doctrine pe care n-o intelegea de fapt absolut nimeni la ei.

    O situatie nu chiar asa de diferita de cea a PNL-ului, chiar si azi.

    @Ana Maria Dragoste, ca de obicei sfatul ar ajuta sfatuitorul. Lasa in pleazna seospamul si cauta-ti si tu o pereche, ceva.

  1. [...] punere a istoriei in jugul realismului inchipuit. N-am gustat atitudinea de copil razgaiat cu "nu va asteptati sa gasesc eu solutii". Nu mi-a placut batjocorirea statutului, si aerele de "eu facem legea, ca partidul suntem [...]

  2. [...] SAFI. Pentru ca Vintu a ramas activ in viata publica a Romaniei, in timp ce Catarama s-a retras. Crin Antonescu a aflat acum, recent, cit de securist era Catarama. Pe vremea cind ii platea cafelele pe Corso acum [...]

  3. [...] veti face cind veti privi la un 15% iesit din urne, cu toate angaralele de git ? Datoriile din 2009 le-ati platit ? Ce veti face, imi veti da 30, 40, 150 de telefoane spunindu-mi ca am avut dreptate, [...]

  4. [...] PSD fiind complet lipsit de resurse financiare (8 milioane datorii nu-s de colea) si-a ales sa stea deoparte. PNL primind instructiuni clare de la proprietarul PC s-a [...]

  5. [...] timp s-au consumat niste momente de un penibil atroce, ca de exemplu ala cu "n-o să mă duc eu prin oraş să caut bani pentru partid". Sau ala cu "USL şi ACD sunt construcţii politice între partide, nu între partide şi [...]

  6. [...] plinge pe umarul saracilor si-si cumpara masini de o suta de mii de euro pe banii partidului (care, ca si celalalt partid socialist, se scalda-n datorii), el vorbeste despre economii si-si aureste robinetele-n "casa poporului", el [...]

  7. [...] gunoiul care promitea ca daca nu cistiga alegerile pentru Presedinte isi da demisia din PNL, Crin Antonescu, gunoiul care promitea ca daca Geoana nu cistiga alegerile pentru Presedinte isi da demisia din [...]

  8. [...] de alalalt set de tugulani penibili, ai' din alianta socialista. Ca vorba ceea, in socliasm banii e gratis si-n rest ce mai conteaza ? Ca sa nu mai vorbim de faptu' ca nu poti gasi un petecut de cer netaiat [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.