Doua anunturi re:fain

Sunday, 12 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Anuntul I : Incepind de-acum, utilizatorii pot solicita publicarea imediata a oricarui articol. Operatiunea costa 1000 de karma (spre deosebire de limitele de 2,5 karma pentru comentarii si 25 karma pentru introdus articole, care sunt pur si simplu limite, adica nu se scad din karma totala, asta-i un cost, care adica se scade).

Procedura e oarecum similara cu vinzarea de karma : aveti a trimite un email cu subiectul Publicare (folositi subiectul ala si nu altul pentru ca emailurile sunt sortate automat) care sa includa link-ul la articolul pe care-l doriti publicat (ca de exemplu http://trilema.com//fain/hobby/lec-ia-de-arom-n-zboar-niangr-psiti/ ). Email-ul trebuie neaparat trimis de pe adresa asociata contului ca sa conteze.

Intrucit nu exista o limita de protectie asa cum exista la vinzare, un utilizator cu 1005 karma poate folosi 1000 pentru a publica un articol. Daca a doua zi ii expira vre-un articol publicat etc, poate usor sa piarda 10-20-50 de karma, ajungind astfel pe minus, ceea ce precum probabil ati observat e destul de incomod. Va revine responsabilitatea sa va gestionati contul de asa natura incit sa nu ajungeti in situatii nedorite.

Anuntul II : Incepind de luna viitoare (mai precis, din 15 Ianuarie) se vor modifica limitele in ce priveste convergenta (care in practica functioneaza mai ales ca limite in ce priveste introducerea de articole de pe blogul propriu). Daca la ora actuala sistemul tolereaza fara penalitati un numar de 4 articole introduse de pe acelasi blog in acelasi interval de 30 de zile, incepind cu 15 Ianuarie se vor tolera doar 2 articole in aceleasi conditii. De asemenea, penalitatile pentru depasiri vor fi mai abrupte, astfel incit 8 articole calculate pe stil vechi vor fi aproximativ egale cu 5 pe stil nou. Ca si pina acum, articolele deja publicate nu intra in socoteala asta.

Anuntul este facut din timp tocmai pentru a va putea adapta fara penalizari la noul mod de calcul. Aveti la dispozitie 4 zile de gratie cum ar veni, dupa care porniti la drum fara nici un fel de istorie penalizabila, dat fiind ca pe 15 ianuarie sistemul va socoti activitatea din intervalul 16 decembrie - 15 ianuarie. Luati in considerare aceste amanunte, pentru a nu va trezi cu surprize neplacute pe 15.

Cam asta-i tot. Fainul sa fie cu voi!

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

36 Responses

  1. Dacă ai putea pune și o șmecherie ca să spună câte am propus dintr-un anumit domeniu... Că baleiez multe situri și stau prost cu memoria :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 December 2010

    Hmmm, cam complicat ce ceri tu, da' poate gasim cumva s-o facem.

  3. Subscriu cererii amabile a lui Serafim.

  4. @Mircea Popescu
    E oricum musai de facut calculul atunci cand recalculezi karma fiecaruia.

  5. Ba chiar cerem un warning că "dom'le în ultima lună ai mai băgat două de pe domeniul ăsta, sigur vrei să-ţi dai cu ciocanul în oua?".

    În altă ordine de idei, nu poţi introduce butoane de vot şi bury în toolbar? Îi fain de navigat cu el, da' degeaba că dacă vreau să votez un articol tre' să deschid pagina asociată de pe /fain.

  6. intrebare:
    Daca am propus 8 articole dintr-un domeniu si au fost publicate toate in ultimele 30 de zile scorul e per total pozitiv sau negativ ?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 December 2010

    @Calin Io va cred, mai dragilor, si sincer acuma, daca ar fi simplu ar fi facut deja, nu-i prima oara cind se preiau si implementeaza sugestii peste noapte. Da' nu-i simplu.

    @Dr.A E adevarat, dar una-i sa calculezi alta-i sa pui in tabel, inca alta-i sa pui in tabel un numar neprecizat de entitati si in fine nici macar nu exista din design in tabel asa ceva.

    Fain toaca o groaza de timp de procesor pe frecat tabelele alea, nu-i asa ca pur si simplu mai aruncam niste elemente si nu conteaza.

    In principiu ca metoda paleativa exista la ora actuala examinarea propriului flux, daca luam exemplul tipului care-i in top acum pe #1 vedem ca-i vorba de cel mult 11 pagini. http://polimedia.us/fain/user/history/mickael78/page/11 ceea ce nu-i (cred) ingrozitor de mult. Daca gasim o metoda mai buna de-a rezolva problema asta (care imi pare sincer ca-i perfect legitima, nu contest deloc aia) se va implementa.

    @dAImon Nici aia n-ar fi trivial de facut, chiar presupunind ca exista rezolvata problema initiala.

    In cealalta ordine de idei, as putea fara mari dificultati, da' parca nu-s convins ca-i asa o idee de buna neaparat. Pagina de discutii mi se pare mie mai valoroasa decit simpla chestie cu voturile, din urmatorul motiv : vine Gheorghita, care si-o facut si el blog, habar n-are prea clar ce-i treaba cu blogurile astea, da' vede c-o primit un link si niste vizite, si vine sa inspecteze si el ce-i fain asta.

    Daca vede x voturi, un numar acolo, neavind contextul asta nu inseamna neaparat mare lucru pentru el. Daca vede niste comentarii, in care oamenii discuta in limbi omenesti articolul lui, asta-i mult mai util si mult mai informativ. Ca un procent oarecare se minie, ma rog, problema/prostia lor. Dar in general multi blogeri au fost foarte cistigati de pe urma comentariilor, mai cistigati de departe decit simplul ego de "m-au votat atitia, mi s-au publicat atitea".

    Ma-ntelegi cum zic ?

    @Dr.A Articolele publicate nu influenteaza negativ karma. Ideea cu penalitatea la karma este sa descurajeze spamul, in principiu. Daca articolul introdus a fost publicat ideea e ca si-a primit din partea comunitatii patalamaua ca-i valoros, interesant si are ce cauta acolo. Ca atare, nu poate fi socotit intr-o discutie despre spam.

  8. eu pot sa cer sa am 300 karma tot timpul, fara sa se schimbe deloc, nici in sus, nici in jos. doar atat cat sa pot sa las un comentariu si sa mai introduc din cand in cand cate un articol care imi place mie. accept regulie jocului, doar ca treaba asta cu karma nu ma agita deloc, dar nici ca as vrea sa fac vreo karma negativa si sa ma chinui sa remontez din urma.

  9. in re: (domain limiter check)

    tu faci un select limitat la ultimele 30 de zile, cate entries pot fi returnate? am ca o banuiala ca [veronica] e exceptia si userul mediu introduce 1-2 pe zi .. nu (cred) ca-i costisitor; might be wrong tho'

    anyway, procesarea rezultatelor eventual poti s-o lasi pe seama clientului via JS :D

    in re: (toolbar)

    Bun da' omul caruia i-am introdus un articol primeste trackback catre pagina cu comentariile si urmareste linistit acolo;

    votarea direct din toolbar foloseste cititorului, nu autorului propus;

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 December 2010

    @Mikael Eon Hehehe poti si sa ceri, ca cu cerutu' ramii :D

    Noi sa fim sanatosi, ca solutii s-or gasi la orice problema.

    @dAImon 1: Problema e stocarea in tabel si interogarea tabelului, nu procesarea datelor (care deja se face oricum). Daca din cei 1-2000 de utilizatori zece sau o suta introduc triple/cvadrulple etc, si unul singur introduce 12 domenii de cite trei ori fiecare am a stoca deci 12 nume de domenii, cumva. Si daca le tin in string si-l gestionex cu explode in script, tot voi avea 12 x dimensiunea medie a numelui de domeniu x 2k octeti de pus undeva, chit ca in majoritatea cazurilor va fi zerofilled. Asta ca sa nu intram in discutiile de scalare, daca ajungem la 20-30-50k useri ?

    Tre' sa gindesti in termen de tabele, ca asta sunt. Daca tu ai 2000 de utilizatori inregistrati, atunci ai 2000 de utilizatori inregistrati, mai putin conteaza ca unul n-a mai aparut din iunie, el e tot in tabel, tot ocupa un loc, afara de cazul ca te apuci sa-i stergi pentru inactivitate (sau sa mentii tabele cache, ceea ce n-am implementat inca).

    2: Ideea de folosire pe care-am avut-o in vedere la introducerea toolbar-ului este cam asa : mergi din articol in articol, ce-ti place dai click-dreapta open in new tab, cind ai strins destule mergi si ori le votezi ori lasi comentarii ori ce aveai de gind sa faci. Asa am cam vazut ca si foloseste lumea chestia, pina acum.

  11. http://polimedia.us/fain/literatura/calca-peste-privirea-mea/
    Publicare
    Sper ca am nimerit-o.

  12. Salut
    As avea si eu o intrebare. Am un cont pr Fain si de cateva zile imi tot fluctueaza karma. Azi am 1000 maine -900, poimaine am -1500...samd. Asta in conditiile in care nu am publicat nimic si am votat. Contul pe Fain este gabyp

    Multumesc.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    @shaman De introdus ai introdus, anume vezi aici : http://polimedia.us/fain/user/history/gabyp

    Singurul mod in care poti ajunge cu minus e daca introduci mai mult de doua de pe acelasi domeniu. Vezi in partea dreapta pe fain, este un ghid de unde gasesti mult mai multe informatii.

  14. Buna, din motive personale as vrea sa-mi sterg acest contul de polimedia sau cel putin sa-mi schimb nickname-ul. Nu am vazut nici o optiune pe acolo care sa-mi ofere aceste optiuni de aceea te voi ruga sa-mi scuzi offtopicul si sa imi dai un raspuns. Multumesc.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Nu exista posibilitatea de-a sterge conturi de pe fain. Din cite vad eu contul anca n-are nici o legatura cu tine, da-n fine.

    Daca te deranjeaza continutul rubricilor "Acasa", "Email Public", "IRC" etc poti sa le modifici, asa cum le-ai si completat, eventual lasindu-le goale.

  16. Daca m-am semnat asa pe Trilema nu inseamna ca am acelasi cont pe Fain. Pe fain am un nickname cu nume+prenume si un stalker capatat de acolo de aia vreau sa-mi sterg contul. Nu e normal sa fiu obligata sa am cont pe un site cand nu-mi mai doresc. Sau macar sa-mi schimb nickname-ul.

  17. un anume Mircea spunea cel puţin în glumă că se poate şterge:
    http://trilema.com/2009/concurs-de-august/#comment-7123

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    @Anca Pai n-o fi insemnind, mindro, da' nu inseamna nici ca ma ajuti. Cum vrei sa te gasesc ?

    Nu e normal sa-ti inchipui ca poti sa iti stergi un cont, pe un site unde interactionezi cu altii, din motivu' simplu ca si aia or interactionat cu tine. Ce facem acuma ? Daca mergi intr-un bar, te distrezi, una-alta, dupa care de la o vreme nu mai mergi, nu poti sa te apuci sa stergi memoria faptului c-ai fost acolo la un moment dat, si tu cam asta ceri.

    E drept ca stalkerii pot fi o problema pe interneti, mai ales pentru spiritele mai simtitoare, da' solutia corecta ieste sa nu dai atentie, nu sa te apuci sa stergi nustiuce. Pina la urma, cu ce concret te deranjeaza ?

    @dAImon Atit cel putin, cit si cel mult in gluma.

  19. Spune-mi te rog unde pot sa trimit un e-mail sa iti spun datele contului.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Discutia nu-mi pare ca se justifica decit public. Oricum nu voi face o exceptie anume pentru tine, si oricum nu vad ce rost are sa repetam chestii fundamentale in particular. Macar daca le pot citi si altii exista scuza demersului educativ.

  21. Nu inteleg de ce ar trebui sa-mi expun public anumite motive personale care ma fac sa-mi doresc sa-mi sterg un cont. Sincer este absurd si incalca anumite drepturi pe care le au utilizatorii consumatorii. Un anume personaj care m-a gasit pe fain face niste gesturi pe care nu sunt obligata sa le suport asa ca vreau sa-mi sterg contul, nu mi se pare nici un favor special pentru mine. Orice site iti ofera optiunea de a-ti sterge contul, nu vad de ce sunt obligata pe fain sa mi-l pastrez (bine prostia mea a fost ca mi l-am facut cu nume si prenume, am crezut ca ma aflu printre oameni intregi la cap). Insist cu rugamintea de a-mi sterge contul al carui nume de utilizator nu vreau sa-l mai fac public si aici.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Nu trebuie sa explici public de ce doresti sa iti stergi un cont. Tre' sa explici ce te face pe tine sa crezi ca ai acest drept, aia-i problema in discutie.

    Faptul ca un personaj face tot felul de gesturi este in primul rind o problema pe care tu ai a o rezolva cu acel personaj, si eventual cu ajutorul institutiilor specializate pe aceasta problematica. Fain nu este si nici nu va deveni asa ceva. Nu-i nici clar in ce fel solutia propusa de tine (adica sa modificam istoria) ar chiar functiona in fapt, chit ca discutia asta-i accesorie si oarecum irelevanta, da' crezi ca daca omul "a aparut" pe internet dupa ce ti-ai facut un cont el va si disparea daca-l stergi ?! Nu-i samanism, totusi, e realitate.

    Ce face "orice site" ma intereseaza foarte putin, pentru ca daca-i pina acolo, nu vad ce te impiedica sa-ti stergi contul pe "orice site".

    Deci, afara de cazul ca reusesti sa creezi cumva o argumentatie pertinenta in favoarea tezei pe care-o sustii, si care teza mie imi pare cu totul nefundamentata (am luat-o in considerare deja, demult, si-am luat niste hotariri pe baza considerarii respective), nu se va intimpla absolut nimic.

  23. In plus, nu faci nici o exceptie, lucrul acesta nu este un favor. Nu am cerut karma, nu am cerut bonusuri, nimic din ce ar putea sa ma scoata la inaintare in fata altor useri. Cred ca este dreptul meu sa cer acest lucru prin urmare te rog sa-i dai curs. Pe fain am modificat acum emailul privat, e acelasi cu care comentez aici. Acum poti vedea despre ce user este vorba.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Om bun, o credinta a ta e o credinta a ta. Te priveste. Faptul c-o repeti n-o intareste.

    Logic vorbind, daca nu mai activezi pe contul respectiv va decadea in negura istoriei si cu asta basta, ce mai atita agitatie degeaba ?

  25. Bine atunci macar sa-mi modific numele de utilizator. Daca as fi citit ACESTE REGULI stranse omeneste undeva poate m-as fi gandit de doua ori inainte sa-mi fac cont nu? Nu mi se pare normal sa mi se ridice niste argumente in fata a caror baza nu exista deoarece nu este pusa cum trebuie la dispozitie.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Banuiesc ca partea cu "Copyright 2009 - 2011 for all text and images" scrisa omeneste pe fiecare pagina nu-i buna ca-i in limba engleza, iar partea cu "Toate elementele, precum si raporturile intre ele existente pe toate subdomeniile polimedia.us raman si vor ramane in proprietatea Polimedia Srl. Toate serviciile sunt oferite in continuare “asa cum sunt”, pe raspunderea utilizatorului si fara garantii de nici o natura." nu-i buna ca... ma rog, ca n-ai citit-o tu, sau crezi ca nu ti se aplica tie. E bine, zic, dar nu-i chiar un argument.

    Cum trebuie sa-ti fie pusa la dispozitie ideea ca "istoria ramine asa cum a fost ea, nu asa cum am dori noi sa fi fost", ca sa fie normal, si acceptabil ?

  27. Domnule, nu am nevoie sa stergi continut, doar contul. Ori daca nu sa fie modificat NUMELE!!!!! Ceea ce mi-ai scris tu acolo este total ambiguu, nu spune clar ca nu se poate sterge un cont sau ca de-acum suntem sclavii tai, facem cum ne canti!

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Mnoa, fa un pas in spate, trage aer in piept si revino asa mai structurat si mai pe seara, ca deja te apropii periculos de definitia stalkerului tu insati.

  29. Da domnule Popescu, am dezvoltat o intreaga strategie de a te urmari fiindca dumneata esti atat de important incat nu mai pot eu dormi noaptea. Ceea ce am vrut este sa-mi cer un drept pe care dumneata se observa de la o posta ca-l ignori. Oricum vad ca nu am ce discuta, tragi niste concluzii aberante si mai pe seara poate te trezesti la realitate ca nu esti centrul universului. Daca (cum spui tu) ma apropii de acea definitie este pentru faptul ca ai o mentalitate obtuza si ca ridici ca argumente niste aberatii. Acum astept sa citesc pe blogul dumneata probabil despre cum a inceput Anca sa te urmareasca, sa-ti comenteze pe blog si alea alea. Fie cum spui tu, o sa las in negura acel cont, dar acum vad de ce nu te suporta mare parte din blogosfera.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 February 2011

    Te fereasca sfintu' sa-i dai tontului ocazia sa-si argumenteze o convingere, acolo te vede Sisoie.

    Io zic sa va faceti un grup pe feisbuc sau undeva, "aia care nu-l pot suferi pe Popescu", sa nu mai fiu silit sa gasesc prostii tot unu' cite unu', ca pietrele-n orez, sa pot sa verific acolo direct si gata inghetata.

  31. Porcul de York`s avatar
    31
    Porcul de York 
    Wednesday, 23 February 2011

    Anca, esti urata !

  32. Nici nu-i practică comună în absolut toate comunităţile online de la noi şi din orice colţ al lumii să fii avertizat că tot ce contribui rămâne în proprietatea saitului unde ai băgat informaţia. E Popescul rău :)

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 February 2011

    @dAImon D-apoi n-ai incotro, practic vorbind, ce poti face ? Un alt destept s-o apucat, ca s-o suparat el, si asta deci conteaza, bun ?! s-o apucat sa-si blankeze toate comentariile. Ca asa s-o gindit el, doara is ale lui, nu ? Ce conteaza ca lumea i-o raspus, ramin discutiile in aer, cum vorbesc diversi cu peretii. Nu conteaza. IS ALE LUI!!!! CUVINTELE LUI!!! SA I SE DEA CUVINTELE INAPOI!!!

    Cu mentalitati de-astea ne uimim pe urma de ce-i asa dificil sa faci o prapadita de sosea.

  1. Doua anunturi re-fain pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Important, de citit....

  2. [...] domeniu in 30 de zile", odata cu adaugarea sistemului de penalitati la karma. Acum recent surubul s-a mai strins o idee, trecindu-se de la o toleranta de 4 la o toleranta de [...]

  3. [...] 12 Decembrie 2010 se introduce publicarea la cerere a articolelor (contra 1000 [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.