Diana Coman - Vox populi, vox dei

Thursday, 09 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Precum stiti pe-aici pe Trilema se mai intampla din cind in cind sa dedicam un articol unui comentator de elita.

E ca un fel de traditie, a inceput daca va mai amintiti in iarna trecuta, datorita meritelor zisului grid, alaturi de care si-au mai facut loc momente savuroase cu dadatroll, mistere eterne si nerezolvate cu kokofifi sau bizarerii cu oite si Florin si cred ca cam atit ? Sau oi fi uitat pe careva spre vesnica-mi rusine ? (Ziceti sa completez daca e!)

Ei, a venit momentul cind box populi, asa ca nu va sfiiti sa recomandati un comentator intru nemurire prin articulare (cu articolul foarte hotarit al Trilemei). Eu voi lua in consideratie cu maturitate recomandarile si voi completa dinjos. Multumesc.

UPDATE : Poporul a vorbit. zeii au aprobat. Diana Coman.

O fata prea inteligenta pentru a putea fi fericita in patrie, din motivul net si indisputabil ca localnicii isi reprezinta un singur rol pentru femei, rol care nu include inteligenta, mai ales pentru ca nu include independenta care adeseori izvoraste dintr-o inteligenta de buna calitate. Poate parea trist ca s-a ajuns in halul in care un personaj autoritar se delimiteaza, de pe o pivnita de sclave, de excesele mainstream-ului in domeniu, si poate chiar si este.

Se cunosc, sau macar cunosc eu in vorba si-n fapta Dianei urmele lasate de prea multe palme acordate cu sete de semeni pentru vina simpla de-a fi prea "nu stiu cum" (si de unde sa stie, sirmanii, ei cei care stiu sigur totul fara sa stie nimic ?). Dar s-au cicatrizat frumos si Diana a mers mai departe, si-a echilibrat un sistem functional si in mare bine gindit - anume, in partile unde a avut ocazia de mai multa practica, mai bine gindit, si-n rest mai aproximativ, asa ca din loc in loc au mai ramas clinciuri in zale, zone necunoscute pe harta.

Locuri vulnerabile, vizuinile spaimei, turnurile curiozitatii. Asa cum este, de exemplu, momentul de fata. Sunt chiar curios daca va invinge curiozitatea sau frica. E un gambit care poate in principiu strica destine, o alegere facuta de mine dar platita de altii, lucrul la care ma pricep cel mai bine pe lumea asta si un excelent motiv de-a ma uri, pentru cine isi cauta unul dar are totusi atita respect de sine cit sa ma urasca pentru mine si nu pentru sine.

As putea sa trec usor si pe nesimtite la a vorbi despre viitor, dar nu vreau. Am apasat deja prea tare pe moire, asta ar mai lipsi. In tot cazul pot spune ca nu si-a gasit inca armele, si implicit nici scopurile pe lumea asta, nu-i o alegere usoara la nivelul ei (dar nu din cauza ei, ci pentru ca acolo, sus, orice miscare, orice aliniere, orice investitie are efecte majore, dificil de balansat pentru Balansoarul Universal, asa incit se straduieste, cuminte, sa impiedice alegerile periculosilor si periculoaselor). Mai are inca timp.

Va veni, probabil, un moment cind viata-i va oferi ocazia, incredibila oportunitate sa se sinucida - e o metafora, nu sariti - si-mi place sa sper c-o va face. "Tre' sa dai totul pe nimic ca sa treci mai departe" (e interesant unde!!! ne-au ascuns cioburile apropo, da' ce-i drept ca asa scrie la codex, adevarul facut tandari si-mpartit in patru vinturi), asa-i construita lumea, din motivul simplu ca altfel nu-i cum.

Si-acum, extenuat mental de efortul de altfel considerabil de-a-mi baga nasul in itele din spatele lumii, v-oi spune ca ma bucur de bucata de drum impreuna, cit de aproximativ si vicarios o fi "impreuna" asta pe stil nou, sustinut tot de fire, tot purtatoare de lumina si intuneric, chestie pe care de altfel v-o urez si voua.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Vezi cai scris popule gresit. Chiar in titlu.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 September 2010

    Lasa caco rectez.

  3. io as vreau depsre Marians sa stiam

  4. Uite, F vrea, daimonu` vrea, ce dracu` sa mai fac ? Vreau !
    Ar fi cel mai inedit cadou de ziua mea, parol !

    PS: domnu` Popescu, am si io o rugaminte, dom`ne. Vezi ca iti merge aiurea porcaria aia de bariera, ba se inchide, ba nu se inchide. Dau pe cite un articol pe care il stiu pe de rost si pac ! mi se afiseaza la liber, chiar daca mi s-au dus dracu` cele 3 credite din ziua aia.
    Dau pe cite o noua capodopera trilematica si ciuciu ! nu merge, chiar cind sunt la inceputul zilei.

    Asa nu mai merge, da-o dracu` de treaba, ca mai avem putin si epuizam IP-urile de la proxy-uri, si vine cite un destept sa latre pe aici, crezindu-se avocat din oficiu. Chiar nu mai merge, dom`ne, chiar nu mai merge !

    Sau te pomenesti ca te-au şpăguit ăştia de la ICANN sa provoci o criza, sa trecem odata la IPV6, hai ?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 September 2010

    @F Nu-mi dau seama ce-as putea spune dincolo de ce-am spus deja. Si nici nu prea vad de ce s-ar obosi cineva.

  6. He he he ... Diana Coman, categoric ... bene ca s-ar putea sa te articuleze ea pe tine asta e partea a doua.
    Dar ar fi o provocare si mi-ar alina poftele, angoasele si golurile ...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 September 2010

    Ia uite asta chiar e o idee.

  8. Cotiere ai, dara genunchiere?

    Eu deja simt imi simt adrelinoasele crescand, miros ceva fain, cu adevarat fain :)

  9. s-a cam imputinat lumea, bag de seama. Diana sa fie deci :)

  10. Conform statisticili trebuie sa carecumva urmeze una din dansele ca dansi au fost deja doi.

  11. mai era si adreianu' doctorele, ceva gen: donati bani pentru un om care nu are nevoie de ajutor.

    si posibil sa mai fie si despre altii.

    in opinia mea ar merge cel mai ok despe marian se. asa ca sa ii arati ca supararea nu face casa lunga pe trilema. sau despre diana coman, luka d, mari...

  12. utilizator de top, comentator de elita, mai incet cu hiperbolele c

  13. @Mihai
    utilizator de top, comentator de elita,.. mai incet cu hiperbolele ca ma iau la ochi canalele de stiri. Eu am intrat pe net ca sa-mi potejez identitatea si nu ca sa mi-o faca unii binevoitori ferfenita pe boguri. :D

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 September 2010

    @Luka D Nu da ea-n mine, ca ma place.

    @dAImon S-a ?

    @Dr.A Deja sunteti trei, cam putini :p

    Diana va fi deci, box populi, box dii.

    @mihai Da', da' aia mi se pare c-o fost mai degraba asa, in general, nu sustinuta pe chestia cu comentariile neaparat. Greu de distins ce fac eu de la o vreme, ca ma cam tin de fuji-on.

    Problema este ca supararea face casa foarte lunga pe Trilema. Cind mi-o trecut mie fara sa se fi lasat subiectu' ? Uite la mos Vali sarmanu', se roaga de mine ba la telefon pa me meil ba azi maine iese din soba sa-l iert si o incaseaza cu o regularitate ce se poate compara eventual doar cu regularitatea cu care e el ridicol cu spume. Deci... slabe sanse.

    @Dr.A Tu sa taci, vii aici sa comentezi cind esti utilizator de top pe fain ? Bai dar nu mai are lumea nici o rusine in ziua de azi!!!

  15. Sunt convinsa dar totusi bafta :)
    http://www.youtube.com/watch?v=PF7cLnijKBs

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 September 2010

    Updated.

  17. Am crezut ca mi-a scapat mie link-ul, dar nu, nu.
    Asociaza!

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 September 2010

    Mbine.

  19. Mai, nu stiu cind ai facut update, ca ora nu o afisezi.
    Trebuie sa recunosc, CU TOATA SERIOZITATEA, ca ai scris foarte frumos despre Diana Coman. Daca vrei, poti, zice o vorba.

    Numai ca tu vrei cam rar. Lasa ca inventeaza astia cooler-ul pentru creieri.

  20. mi se pare sau ai facut Chestia Interzisa si ai editat si linkul odata cu titlul?

  21. :) Si eu ma bucur.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Friday, 10 September 2010

    @dAImon Dap, am facut :D

    @Diana Coman :)

  23. they are all like:Define me!!! define me.!!!
    Bleah.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 10 September 2010

    Hm ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.