Despre Let's Do It, Romania

Tuesday, 12 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

A, n-am scris la momentul respectiv, 25 septembrie sau cit o fi fost ? Ma rog, mi-a scapat. Va rog sa ma scuzati.

Parerea mea a fost si ramine ceva pe directia

Sunt netrendy daca-mi pare bine ca s-or dus astia la facut curatenie din proprie initiativa ? (link)

Chiar si asa. Eu prefer abordarea, da dom;le, niste oameni or facut curat. Bravo lor. Si-atit. (link)

Cu alte cuvinte, foarte bine ca se face, e un lucru pozitiv dar minor.

Bogdan Constantinescu (pe care probabil ca-l cunoasteti sub denumirea "deMaio"), este de alta parere.

Vreau să ştiu când publică javrele alea de la Let's Do It, Romania! modul în care s-au cheltuit euroii din sponsorizări. Că sunt curios. (link)

Câte zeci de mii de euro au intrat în buzunarele lor pe spatele lăbarilor şi pizdelor nefutute care s-au dus să-i servească. (link)

Azi am obţinut acordul de a face un reportaj/investigaţie. Că na, de-abia aşteaptă lumea să vadă cum nu se mai suge pula, pentru că se fură/ (link)

Am patru persoane juridice care au decantat la LDIR. Am şi sumele. Alea din care nu s-a cumpărat nimic. Bani băgaţi în buzunare atente. (link)

@IonutPuerava Am patru firme care au dat bani. Nu sunt singurele, vin şi altele. Doar din asta patru se puteau lua saci şi mănuşi... (link)

De-abia aştept să le văd pe paraşutele alea ordinare face to face cu mine. Ca să văd dacă au tupeul să mintă, cum au făcut cu gunoierii. (link)

Păi, am acordul redactorului-şef, mai am nevoie de cel al sponsorilor. Dacă merge bine, în 1 săptămână aflăm ce puli suge Liana Buzea (link)

Nu-mi dau seama daca tonul extrem de violent este justificat sau nu, n-am studiat chestiunea si nu-s la curent. Pina la urma e o chestiune stilistica, si-l priveste mai degraba pe el, nu am pretentii de indreptator din culise al interactiunilor sociale din Romania (pretentii pe care, daca-mi permiteti sageata, cam toti nechematii si le aroga fara umbra de motiv pe la noi).

Dar sunt un mare amic al chestiei care in englezeste se numeste accountability si in romaneste nu se numeste nicicum, ca noi n-avem conceptul si nici nu-l folosim in viata de zi cu zi. Am incercat si eu, precit mi-a ingaduit timpul, sa aduc un pic de contributie in sensul impamintenirii lui. N-am pretentii ca as fi chiar rezolvat ceva.

Deci, daca omul se angajeaza sa afle, pentru interesul public, citi bani s-au incasat, citi bani s-au cheltuit, citi bani nu s-au cheltuit si unde se afla ei, foarte bine, bravo lui. Are toata sustinerea mea. Acest soi de preocupari ne asigura ca vom avea tot mai putini ciocoflenderi si deci cu necesitate tot mai multi oameni seriosi, tot mai multi bani si tot mai bune rezultate. Este calea progresului, ea trece drept prin oraselul zis Accountability.

Am scris acest articol ca sa fie cit de limpede pentru toate partile implicate ca nu mai exista loc de intors : ori la bal, ori la spital. Nu am nici un fel de parere despre initiatorii Let's Do It Romania, nici incolo, nici incoace. Dar va trebui acum sa vedem foaia de decont. Nu am nici un fel de parere despre Bogdan Constantinescu, nici incolo, nici incoace. Dar va trebui acum sa-si duca la final ancheta.

Eu le doresc, nepartinitor, suces si unora si celuilalt. In fond din toata chestia societatea nu are decit de cistigat. De-o fi una, de-o fi alta, cum e scris si pentru noi.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. aoleu, apare numele meu acolo ... bre, ma compromiti. eu am luat bani sa cumpar saci de curatat si in schimb am cumparat alcool! :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 October 2010

    Era alcool de curatat ?

  3. da, ne curatam noi pe interior! :))

    asa, acum parerea mea: Bre, astia de ati fost la secta asta, sunteti zdraveni la cap? De ce sa strang eu gunoiu dupa niste oameni nesimtiti si fara pic de aducatie? E suficient ca nu arunc eu pe jos si atat. Dupa, nu doar ca sunt baiat finut mai dau si bani care se duc la salubritatea orasului, adica din banii mei munciti se duc la niste prigoani care dau la niste tigani sa adune mizeria de pe strada facuta de nesimtiti de mai sus (ca eu nu aruc).

    rezulta:

    1. ori gunoierii nu-si fac treaba de inca mai e mizerie pe strada, deci sunt furat
    2. sunt mai multi nesimtiti decat gunoieri, ceea ce e naspa, dar sa creasca taxele pt curatenia orasului si amenzile pentru aia de arunca

    corect ori ba?

    Legat de bani ... sa fi facut ei ce vor cu banii si sponsorii si ghiavolu sa-i cheptene, ce-mi pasa? e bani publici? parca nu!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 October 2010

    Bine, alea-s alte probleme.

    Sunt publici in masura in care se fac apeluri la voluntariat scl. Nu-i afacerea personala a lui X sau Y, e un charity.

  5. charity cu banii lu x si y, deci de ce e problema cuiva ce se intampla? eu si cu tine daca punem bani sa salvam rasul si jderul carpatin prin adunarea ghindelor, trebuie sa fim investigati? why!?

  6. Porcul de York`s avatar
    6
    Porcul de York 
    Tuesday, 12 October 2010

    Am participat si eu la "actiune" si trebuie sa intreb raspicat pentru ca eu de unul singur nu stiu: sunt un labar nefutut ? Poate e o ora tarzie si am inteles gresit. Se prea poate. Dar cum ar spune un anume personaj pe nume Dick Hammerdull, daca sunt sau nu labar si daca am inteles sau nu gresit, e totuna. Am convingerea ca trebuie sa schimbam mentalitati. Cu tavalugul. Din radacini. Sa dam din cand in cand si un exemplu personal. Sa ne aducem aportul, dezinteresat. Toate cele de mai sus au tot dreptul sa sune pueril si idealist, le sustin si asa. Daca se va descoperi ca sume enorme de bani au intrat in buzunarele organizatiei, sa se descopere. Sunt curios, intrucat din unele surse am auzit trambitandu-se ca nici vorba de bani, ba chiar "asa rau ca anul asta...niciodata". Cert este ca nu ma intereseaza decat faptul concret ca niste gunoaie putrezeau aruncate haotic peste tot si acum se afla la locul potrivit, in saci. Si daca trebuie sa put cateva ore pentru asta, in conditiile in care deseori produc gunoi si il arunc pe jos, e pentru ca merit. Stima !

  7. Porcul de York : ai zis exemplu personal ... bre, strange dupa tine si ajunge, nu trebuie turma, cred eu. eu fac asta cu Let’s Do It, Romania in fiecare zi cand arunc cutia de energizant in clopotu ala pt metal, nu doar o zi pe an sau cand ma-sa se sarbatoreste. eu asta zic! chestia pompieristica -hai odata toti acum- nu e buna ca dupa individul nu mai face si cand e de capu lui!

    e ca atunci cand se canta imnu. cand sunt 20 iese super, cand e sa-l cante fiecare in parte nu-l stie nimeni! :)

  8. Porcul de York`s avatar
    8
    Porcul de York 
    Tuesday, 12 October 2010

    da Ionut, ce zici tu acolo e ok. Trecand peste momentele in care imi mai scapa mie doza de bere pe jos, ceea ce incerc eu sa subliniez este ca atunci cand ies aia 20 de oameni impreuna sa faca o treaba, ei atrag atentia, se vede. Aceiasi 20 care o fac tacit si separat, se pierd si nu se mai vad. E un lucru simplu. D-aia uneori lucrile se mai fac si in grup. Prietenii stiu de ce.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 October 2010

    @Ionut Daca eu Mircea Popescu cistig niste bani, ii cheltui cum am eu chef. Daca ministerul public are dovezi ca nu i-am cistigat intr-un mod legal poate demara o ancheta sau o investigatie. La fel daca are dovezi ca nu i-am cheltuit intr-un mod legal.

    Daca Polimedia srl cistiga niste bani, ii cheltuie cum zice directoru' general, managerii de proiecte, alte persoane abilitate. Daca ministerul public are dovezi sau indicii ca nu i-a cistigat intr-un mod legal poate demara o ancheta sau o investigatie. La fel daca are dovezi ca nu i-a cheltuit intr-un mod legal.

    Daca o societate non-profit oarecare vine in public si solicita resurse, ori bani ori munca voluntara pentru un proiect oarecare, ea are obligatia sa prezinte la finalul proiectului respectiv cum si pe ce s-au cheltuit banii, si ce rezultate a avut proiectul. Daca ministerul public are dovezi sau indicii ca banii n-au fost cheltuiti intr-un mod legal, poate demara o ancheta.

    LDIR au facut, superficial, partea cu rezultatele. Nu au facut deloc partea cu banii. E de lipsa.

    @Porcul de York Mai, sincer acum, asta-i ca la gradinita, ai sezut pe scaunu' pe care-o sezut un prost deci esti prost sau asa ceva. Nu asa merge.

    Schimba tu mentalitati cum poftesti, eu n-am nimic impotriva, daca-ti iese.

    Eu sunt contra susotelelor, aia-i marea mea problema. Nu-s de acord cu o tara in care lumea susoteste ca "e evident" "e binecunoscut" etc ca Eugen Simion o furat, si "ar trebui" dat la DNA. Chestiile astea sunt prostii funeste, care nu fac decit sa erodeze societatea.

    Deci, daca omul are niste suspiciuni, foarte bine, sa le urmareasca, sa dea rezultatele publice si gata. Asta inseamna, pina la urma, transparenta, civilizatie, societate civila.

    Oricum, indiferent daca Xulescu sau Ylescu au delapidat fonduri, asta nu inseamna nimic despre proiect ca atare, e cazul sa invatam sa separam intre oameni si firme, proiecte, institutii, agentii, abstractiuni.

  10. Not saying much in there .. o să particip entuziast la ediţia a treia. C-am speranţa că n-o să mai fie aşa ceva. Caz în care o să-mi pară rău că ăştia or reuşit să primească nişte atenţie degeaba.

  11. "Câte zeci de mii de euro au intrat în buzunarele lor pe spatele lăbarilor şi pizdelor nefutute care s-au dus să-i servească"

    Eu am sponsorizat aceasta actiune si sunt foarte multumit de rezultate (e adevarat, cu o suma modica).
    Sper sa fie tarat in tribunal pentru calomnie in cazul in care nu are cu ce dovedi cele afirmate.

    Mult succe$$!

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 October 2010

    @dAImon In general din ce-am observat eu, social media-tweet meet-urile etc sunt cam ultima faza a mortii unei idei. Da' poate sa gresesc.

    @cipslim Parcaca lomnia se desfiintase ? Ma rog, ca se desfiintase initial si apoi se reinfiintase si apoi se redesfiintase si dracu' mai tine minte.

  13. Abrogarile s-au lovit de curtea constitutionala, iar anularea calomniei si insultei ca fapta pedepsita penal nu s-a putut materializa.
    Chiar daca nu este fapta penala se poate ataca civil si cere daune. Este impotriva dreptului cetateanului la demnitate sa se nesocoteasca astfel de fapte.

    deci :
    1. Se da in judecata domnul Bogdan Constantinescu
    2. ????
    3. Profit!

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 October 2010

    Pai baga mare.

  15. hai ca am gasit:

    (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
    (constitutia Romaniei)

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 October 2010

    Pai si care persoana ?

  17. persoanele implicate in proiect.
    toate!

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 October 2010

    Noa, pai cu curaj, ar fi primul class action suit din Romania.

  1. Despre Let---s Do It- Romania pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Momentul decontului, cum ar veni....

  2. [...] din vina (ca prin definitie nu-i rascumparabila toata), de exemplu participind la chestia aia cu Let's Do It Romania plus post negru [...]

  3. [...] etc. {alex_c> Da' tu nu sustineai ca ie o idee buna LDIR ? {mircea_popescu> Eu am zis ca n-am nimic impotriva. Nici n-am, doar ca mai nou comunica [...]

  4. [...] si cel mai important, e atitudinea de Adrian Severin apropo de Let's Do It Romania aia. Atunci, in 2010, cetateanul scria Am patru persoane juridice care au decantat la LDIR. Am şi [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.