Delinkare sau dezlinkare ?

Monday, 01 February, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Va place E.T.A. Hoffman ? Il stiti sigur, neamtul romantic care-a scris Spargatorul de Nuci [si regele soarece], din care s-a inspirat Ceaikovski pentru a scrie un balet in care-ati vazut-o pe Olga Preobrajenska. N-ati vazut-o ? N-ati, ca sunteti tineri. Nu-i problema, ca oricum nu despre Spargatorul de Nuci vom discuta astazi, ci despre o alta bucatica scrisa de acelasi autor, si-anume Klein Zaches, genannt Zinnober.

Adica pe romaneste Piticania, zisa si Zoso. In opera nemuritoare a lu' Hoffman, precum si in realitate, piticania e un monstrulet scund, ghebos si sinistru, care insa prin mila unei zane mai degraba vidata la mansarda ajunge sa aiba o proprietate fantastica : orice s-ar spune inteligent, orice s-ar face frumos in prezenta ei pare, pentru privitori, c-ar fi fost facuta chiar de ea. Piticania devine astfel, printr-o bizara psihoza de grup, sursa a tot soiul de lucruri cu care n-are nimic in comun, si cu care nici n-ar putea avea nimic in comun, la rece judecand.

Sigur, in poveste, precum de altfel si in realitate, un mag oarecare apare si rezolva problema. Rezolvarea este simpla, si urmeaza cativa pasi de asemenea simpli.

Pasul I, si cel mai important : Nu mai linkati piticania. Daca vi se pare neaparat ca numele trebuie sa aiba un link, ori scrieti un articol propriu si personal, ori gasiti la altcineva un articol care va pare ca descrie just animalul, si trimiteti link acolo. In tot cazul, nu exista nici un motiv rational pentru care o persoana sanatoasa la cap ar tine asa ceva in blogroll.

E de asemenea important sa va curatati blogul de link-uri ramase din urma, din tineretea naiva. Cea mai simpla metoda pentru a gasi paginile respective este cautand pe Google. Inlocuiti bineinteles "situlmeu.com" cu numele corespunzator.

Pasul II. Ajutati-i si pe altii sa se curete de mizerie. Aici este un banner,
dont_link_zoso
Il puteti prelua pe blog folosind codul html :

    <a href="http://trilema.com/2010/delinkare-sau-dezlinkare/"><img src="http://trilema.com/wp-content/uploads/2010/02/dont_link_zoso.jpg" alt="dont_link_zoso" title="dont_link_zoso" width="350" height="100" />

Daca aveti timp si inclinatie, puteti introduce propriul dvs banner, modificand src=. De asemenea, puteti scrie propriul dvs. articol (sau la rigoare il puteti copia chiar pe cel de aici, desi in principiu n-ar trebui sa fie nevoie de asa ceva, orice bloger poate scrie cateva cuvinte, nu-i asa ?), si modifica href= pentru a trimite link inspre el.

Si iata cum, intr-un grand pas de deux, vom reduce vulcanul noroios la dimensiunile adecvate : un fel de balta.

Spor.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

87 Responses

  1. Dar eu nu vreau sa pun bannerul ala ca se sperie cei ce intra! :D

  2. căţelul alpha`s avatar
    2
    căţelul alpha 
    Monday, 1 February 2010

    Bre, nu-i tocmai o idee sclipitoare. Mie, cel puţin, îmi e drag blogul meu. Şi nu vreau să îl spurc în felul ăsta. Ce mă interesează dacă nea Gogîrţ are 1322 de linkuri? Că îmi place să-l mai ciupesc din cînd în cînd de obrăjori pe Zeusică ăsta de mahala, e cu totul altceva. Dar mă rezum doar la asta.

    Chestia asta cu bannerul afişat pe blog, ar însemna să îl luăm pe acest stăpîn al cuvintelor prelucrate prin aşchiere în serios. Şi chiar nu e cazul.

  3. Mikael Eon`s avatar
    3
    Mikael Eon 
    Monday, 1 February 2010

    hai ca/i tare asta, un fel de ziua fara Basescu. :)))))) tare, tare! spor!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    Haha pai acu fiecare cu socoteala lui. Nu te impiedica nimeni sa-ti faci banner propriu, care sa nu sperie lumea... cine stie, poate primesti si trofeul "Sita de Matase realizata din Coada de Magar".

    Nu mi-e clar cat de in serios ar fi luat individul prin asa ceva. Mi se pare ca luam cocalarismul de a-l pune in blogroll/a-i da atentie in serios, si cred ca asta merita luat in serios. Nu pentru piticanie, deci, ci pentru diversii utilizatori mai noi care n-au de unde sa stie cum sta treaba.

  5. Alex Velea`s avatar
    5
    Alex Velea 
    Monday, 1 February 2010

    Mi-am dat seama ca nu am facut dus si imi pute pula.

  6. sa-i zicem no links for assholes
    dupa mai multe clipe in care m-am gandit ca poate e chiar reversul la ce ma gandeam eu, si anume :"sa-l ignoram poate pleaca", este evident ca nu putem fi ignoranti fata de faptul ca respectivul este mult prea vizibil pentru asa ceva.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    Cum se raspandesc bolile ? Prin lipsa igienei. Care-i cauza lipsei igienei ? O educatie deficitara. Sa educam deci lumea, ca sa se spele mai des, si vom scapa de excrescente.

  8. Mikael Eon`s avatar
    8
    Mikael Eon 
    Monday, 1 February 2010

    am vrut sa adaug in comentariul precedent ceva cu "serios", din pacate multe initiative serioase, chiar foarte serioase, au murit de nepasarea romanului. ma tem sa nu se intample la fel si cu aceasta. asta este una din metehnele de netamaduit ale romanului indiferent cat de semnificativ ori ba ar fi un lucru, tot aia e, lasa, ba, ca merge si asa... si multi se multumesc sa-l ia pe "asta e" in brate....

  9. hai probleme cu capul, hai tu o obsesie

  10. gothik12`s avatar
    10
    gothik12 
    Monday, 1 February 2010

    Eu nu am avut niciodata link catre zoso si nu am avut nici o tangenta cu el...Cred ca 99% din cititorii mei nici macar nu ar stii cine e zoso daca as pune banner...

    Apropo, mai mult ii faci reclama asa, cu banner: do not link zoso...daca tot vrei sa il "distrugi" scoate in evidenta toate "prostiile" pe care le face :) .

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    @Mikael Eon O fi, in general. Nu ne impiedica nimic sa spargem cercul, pana la urma.

    @HOBBITU Lmao tu-ti dai retweet singur, faci migratii de pe wordpress pe blogspot si vrei sa discuti cu mine ? Despre ce anume, suflete ?!

    @gothik12 Eu zic ca-i exact invers. Nu exista prostii absolute, acel obiect a carui tampenie sa fie complet si total evidenta pentru orice privitor, oricat de naiv. Ca atare, evidentiind "prostiile" ii faci reclama.

    Pe de cealalta parte, ce zici tu s-ar aplica la un alt nivel. Sunt blogeri de care n-a auzit nimeni, sau de care a auzit un om din zece, sau de care a auzit un om din doi. Alora da, s-ar putea zice ca le faci astfel reclama, un fel de teasing. La nivelul la care discutam noi, nu-i aia problema. Ti se pare ca decizia Realitatii de-a nu mai invita anumiti cacanari la TV le-a facut reclama ? Discutabil, eu inclin sa cred ca nu.

  12. Hm, tu chiar crezi ca daca pun banner cu 'don't link zoso' o sa ajute la ceva? Aia care sunt destul de prosti incat sa-l citeasca (si sa le mai si placa ceea ce citesc) il vor citi in continuare si o sa-i dea si link. Celorlalti nu le va pasa.

    Mno, recunosc, l-am 'link-at' o data, intr-un articol. Promit solemn ca nu mai fac. :D

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    Apoi acu sincer, zice si-acolo sus, primu' pas ii si cel mai important ;)

  14. starsgates`s avatar
    14
    starsgates 
    Monday, 1 February 2010

    Hei, vezi că şi antireclama face uneori cât o reclamă.
    Uite m-ai făcut curioasă, până acum n-am fost în aşa măsură încât să vizitez acel blog.:)))

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    Fail for me, I guess :D

  16. Victor B`s avatar
    16
    Victor B 
    Monday, 1 February 2010

    Acu' sincer nu ţi se pare că e de nivelul grădiniţei? Aduci un pic cu Geoană, cel puţin la modul de gândire.

    Când era plin inboxul cu spamuri de la matale (inclusiv adrese care nu erau publice), n-a făcut nimeni campanie „anti-polimedia”.

    Strugurii-s acrii, nu?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Pai sincer, da' si realist : Daca io am puterea magica sa fac spam pe adrese care nu-s publice, cum zici matale, ce soi de struguri pot sa mai fie acri ?

    Poate ca si pretena ti-i plina de spam de la mine, care nici ea nu-i publica. Zic si io.

  18. imi pare rau dar nu discut cu oamenii nebuni ... care au grave probleme psihologice ...

  19. si in plus s-ar putea sa stiu mai multe despre tine decat tu about je, iar eu sigur nu am obsesiile tale ... mi se rupe de zoso ... dar decat sa incerci sa il faci prin acest mod, de ce nu o faci prin ceea ce scrii ca sa ajungi primu in zelist sa ii dai peste nas si sa ii spun : sugeo fraiere ca sunt mai bun ca tine? atunci ai putea fi si tu apreciat cum e zoso apreciat de multii altii. pentru cunostinta ta, eu ma cert cu zoso de o groaza de timp ... dar totusi e rationala cearta

  20. @hobbitu, am vazut cum te certi cu zoso: 'hai sa bem si noi o bere'. :)) Doamne, care o fi ala cu probleme psihice? Mnoah, succesuri la masturbarea in cerc .

  21. Fleurdulys, mai spusesem io p'aci cum ca nu inteleg de ce n-ar avea si xoso fani, atat timp cat si Zavoranca are.
    Iar hobbitu are mici greseli, tipo, de buninteles, gen "atunci ai putea fi si tu apreciat cum e zoso apreciat de multii altii", unde multiiiiiii (care este eiii ) s-ar face emoistiiiii daca ar fi apreciatiiii cum ii apreciat xoxo. Pana lui.

  22. Florin, sa aiba fani, nu zic nu, dar fanii(iiiiii) lui sa nu spuna pe urma ca se cearta cu idolul lor. Cum poti sa scuipi acolo unde odata ai lins?

    Mie-mi suna a viol. :(

  23. @fleurdulys

    probabil ei se cearta la bere.

    acum pe bune, fratilor, voi sunteti nebuni?! ati omorat blogging-ul... o activitate boema. voi ati facut din ea o competitie si un rahat comercial.

    personal dintre zoso si mircea, prefer mircea deoarce mai pastreaza unele elemente boeme. insa, plm, si el e uneori exasperant cu nevoia lui de trafic si de a fi primul pe lista, gen.

  24. Fleurdulys, cred ca fanilor le este permis orice daca ii intru binele idolului lor. Chiar si sa se dea scuipilici cand ei sunt de fapt fani.
    Vorba lui Mihai, poate ca se cearta la bere, acolo are loc si violul, de bunavoie :D
    Mircea, acum zau, nu inteleg de ce trebuie sa-mi zgarii retina de fiecare data cand intru pe Trilema. Pana si ciocolata ta (care-i urata foc) imi pare ca arata mai bine decat soso. 'Delinkeaza' ori 'linkuieste' :P catre el, fa ce vrei tu, numai nu ma face sa intru la tine si sa ajung sa-l vad pe soso.

  25. @florin

    vezi, bine ai observat... nici mie nu imi arde sa intru pe trilema si sa vad poze cu zoso, mai ales pe homepage, ca mno in unele posturi se mai accepta, photocrop, gen. ;))

    totusi e cam tripata ideea lui mircea. ca parca nu facuse destula campanie anti-zoso prin spatiul virtual romanesc. nu o vad ca pe o initiativa de marketing buna, deoarce majoritatea cititorilor trilemei nu vor sa aiba sau nu au de a face cu zoso.

    @mp

    frate, daca esti asa de pornit, scoate-ti poza aia monopolizanta de la header si baga-ti una in care arunci sageti de darts la o tinta implementata dintr-o poza de rezolutie mare cu zoso. ar fi mai de efect, imho. si e o strategie de mk mai ok(at least, mai eficienta din punctul de vedere al mesajului transmis), decat ce faci tu acum, cu asa zisa "delinkare".

  26. @fleurdulys sau flocidulis (de la zb citire)
    in caz ca nu stii, zelistu nu inseamna si cel mai bun trafic, ei monotorizeaza si linkurile care trimit spre tine (spre asta se bazeaza): adica daca esti in blogroll la 1000 de bloggeri, urci super repede printre primii 30 ... daca exista oameni care te citeaza in postarile lor si specifica sursa iar te urca ... wta, trafic sau sati masoara audienta ... asta o spun ca sa stii , sa nu mori cu mata (pisica, nu mama) in brate
    1. daca tot il citesti pe zoso (desi spui ca il detesti), ai fi vazut si alte comentarii d'ale lui zoso gen: "daca te-as fi injurat tu ai fi publicat comentul".
    2. probabil ca idolul tau bogdan, care isi plange singur de mila, (pacat de el, mai bine ramanea la poezii, alea ii erau reusite) te-a indrumat aici. atat demaio cat si popescu au inceput bloggingul cu dorinta asta de a fi primii, iar cum nu au reusit au inceput sa atace ... si a facut din telul lor o obsesie ( OBSÉSIE, obsesii, s.f. Tulburare a voinței care se manifestă prin idei fixe, prin dorința irezistibilă de a face un act determinat, bolnavul fiind conștient de caracterul anormal al acțiunilor sale. ♦ Imagine sau idee inadecvată care revine neîncetat în câmpul conștiinței, stăruitor și anormal; preocupare chinuitoare. [Var.: (înv.) obsesiúne s.f.] – Din fr. obsession. - dex), la fel cum se pare ca ai facut si tu din demaio un cult
    3. pentru oameni ca bobby voicu, manafu si zoso ... merita respect din cel putin o privinta: au facut multe pentru blogosfera sau pentru internauti, pe cand popescu sau bogdan nu au facut nimic
    4. indirect, voi faceti din popescu un profet prin campania voastra.
    zoso e o pula beata, zoso e nasol ... asta o repetati ... la sfatul idolilor vostri marii demuia si don popescu
    5. citeste comentariul lui mihai, probabil ca el nu simte nevoia de a isi face idoli

  27. căţelul alpha`s avatar
    27
    căţelul alpha 
    Tuesday, 2 February 2010

    Bre Mirciulescule, tocmai d-aia zic că nu este o acţiune serioasă. La o adică, fiecare nou blogărăşean ar trebui să aibă căpşorul său cu care să se "halucineze" despre ce este şi ce nu este zoso.ro. Tu acum încerci să le mesteci bucatele şi ei doar să le înghită. Lasă-i, nenică, să gîndească! Mai bine mai pui de un concurs cu PA-uri. Sau de criptograme.

  28. hobbitule, care-i treaba cu traficul si zelistul? Ca nu vad unde sa fi pomenit despre asa ceva?

    1. Normal ca il citesc pe zoso, altfel nu as avea cum sa-l 'detest'. Nu pot sa imi formez judecati a priori, asa cum fac altii. Cealalta parte a frazei nu o comentez deoarece nu prea imi dau seama ce ai vrut sa spui. Vad totusi ca tu ai stilul de a te certa 'rational', probabil de aici vine si partea cu 'flocidulis'.

    2. Bogdan imi este prieten, nu idol. Stiu, e greu pentru tine sa intelegi ca unii bloagheri au si prieteni si nu se roaga de teh blogfather sa le faca onoarea de a-i primi in audienta la 'o bere'.

    3. Mai concret. Ce a facut zoso? Da, si Libertatea a facut pentru ziare ceea ce Dilemateca n-a facut.

    4. Care campanie? Ti se pare ca am vreun banner pe blog? Da, foarte rational, n-am ce sa zic.

    5. Ce pot sa zic, bravo lui, io deja sunt lesinata si plansa toata pentru ca mi-ai jignit/violat idolii. :((

  29. @pitzi, flori de duca
    prefer sa te ignor si nu iti citesc blogul ... in general nu prea citesc blogurile ...
    despre demuia eu ti-am spus ca la fel ca popescu a facut o obsesie pentru detronarea lu zoso ... si ca isi plange sigur de mila, ultimele 3 postari mi-au schimabt acea zis ... era trist pentru ca murise o fata, pe care impreuna cu alte persoane o ajutam, dar textele lui m-au facut sa zambesc, nu inteleg cum poate cineva sa se transforme in asemenea persoane jalnice, penibile si sa isi planga singure de mila ....
    pula mea, sunt doar bloguri, unii castiga bani din ele, altii nu ... dar sunt tot bloguri si fiecare isi atrage cititorii dupa cum poate ... si majoritatea le-au facut din placere ... si asa ar fi trebuit sa ramana ... doar ca unii au trasnformat bloggingul in obsesie, eu asta am spus ... doar ca tie iti e greu sa intelegi sau sa accepti un adevar care il implica pe bogdan si, mai nou, pe popescu

  30. Potaia alfa trebuie ignorata deoarece il pupa pe xoxo in cur pe blogul lui Raluxa, o alta oratanie scapata din curte si ajunsa moderator pe un oarecare site de autopromovare.

    Hobbit, te-am citit. Stii ce e alea fraier cu sonerie nu? Tu esti un fel de fraier cu alarma antiaeriana.

    Ce sa spun , ma insulta xoxo zicand ca sunt retardel... ca si cum mi-ar zice Becali ca-s badaran.

  31. Popcorn, anyone?

    Luaţi exemplu de la Mihai, omu' citeşte şi nu se bagă. Lăsaţi trolii să se manifeste, comentariul #9 e ăla edificator pentru Hobbitu, de ce să-i stricăm plăcerea să-şi dea palme singur?

  32. dAimon - eu vreau. te rog, multumesc. Cat despre Hobbitu, a crescut in ochii mei, am auzit zeci de insulte, da' pitzi nu mi-a mai zis nimeni pana acum.

    Deci, popcorn.

  33. Fleurdulys, vreau si io popcorn. Chiar daca nu stiu la ce naiba ma uit, ca nu vad ce pustie cauta Bogdan aici. In fine, dupa cum spune omul, cred ca are o obsesie, si, vad ca nu se dezminte, dovedeste ca-i fanul lui xoxo.
    Zice el "nu inteleg cum poate cineva sa se transforme in asemenea persoane jalnice". Nici io nu inteleg cum cineva se poate transforma in persoane. Care este emoistiiii.

  34. căţelul alpha`s avatar
    34
    căţelul alpha 
    Tuesday, 2 February 2010

    cipslim, tu asta ai înţeles din treaba aia de la Raluxa?

    =)))

    Bre Mirceo, scuze de teoria chibritului ce-am debitat-o mai devreme. Ai dreptate. Unii chiar au nevoie de haleală mestecată, că altfel se îneacă şi dau colţu`. Aşa-i şi cu tînărul cipşlip.

  35. Fascistule!

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @HOBBITU E chiar foarte probabil sa stii mai multe despre mine decat eu despre tine, in virtutea faptului simplu ca eu nu sunt chiar anonim pe internet.

    In subsidiar, e de asemenea foarte probabil ca o multime de terti prin zona sa stie mai multe despre mine decat despre tine, in virtutea faptului de asemenea simplu ca tu esti.

    @fleurdulys Shhh, ca ti-or face vraji sa-ti scada traficu' lol

    @Florin Sa pastram secretul ca la fiecare comentariu publicat zoso mai sterge intre 10 si 100 care-i spun de dulce pentru noi, zic.

    @fleurulys #2 Ce-i trist in toata povestea sunt pagubele colaterale asupra cuvintelor. Ca de exemplu :

    In ianuarie trecut, zoso imi zice ca-s prost ca am o alta opinie decat a lui (care intamplator era complet tampa). Pai cine-s io ?! Cum imi permit io ?! (retorica absolut identica cu a lui Mircea Badea, pe aceeasi tema, "pai cine-i Mircea Popescu asta ?!"). Pe urma in martie zice el asa hatru ca-s "un retardel", stie el, si "Rar se inseala cu asa ceva", bonus exemple de cand nu s-o inselat. Prin vara, ca-s spammer. (Adica, nu mai sunt prost, dar nu conteaza, pentru ca fac rautati). Pe urma prin toamna ca-s vierme irelevant (Adica nu mai sunt nici prost, si deja conteaza, dar el nu-i de acord). Acu recent, sunt cel mai destept om din lume etc. Dupa care, violator de gaini, sau ce-o fi el.

    Prin septembrie, dupa lansare, problema cu fain era ca-s toti robotei, si de fapt nu exista. Acu intre timp nu mai is robotei, sunt oameni, da' nu-s buni, pentru ca fac circle jerk. Adica, din 25 de voturi, patru nu-i convin ca-s mai destepti ca el, si 5 ca-s mai prosti. Sau invers. Iar restul nu exista.

    Aceasta abordare absolut de martketing/televiziune asupra cuvintelor, in care ele sunt complet vidate de sens pentru emitator, fiind folosite strict in raport cu efectul pe care se sconteaza ca l-ar produce in "public", inteles in termenii celui mai mic numitor comun distruge si-n teorie si-n practica posibilitatea comunicarii sociale.

    Cine practica asa ceva ? Pai Mircea Badea, Vali Petcu, Victor Ciutacu, Cornel Nistorescu, Cristoiu, Vadim, Rosca Stanescu, Tatulici, toata ceata cea vestita.

    Ce ramane dupa asa ceva ? Un mare hau, acum diversi spameri adevarati se mai pot preface negustori cinstiti inca o luna-doua, un an-doi, pentru ca noa, si cu spamu' asta, nu-i asa clar, diverse site-uri de trei surcele se pot preface inca putin ca-s de fapt proiecte, ca doar "si in cazul fain", si diversi prosti (precum avem si aici mai sus, si precum cazul memorabil de mai demult a tanarului Manu sau cum il chema) mai pot intinde prostia inc-un pic inainte sa aiba a o curata.

    Urat, zic eu.

    @Mihai Asta e soarta normala a lucrurilor, Mihai draga, asa evolueaza in istorie toate activitatile creative. Indeobste, poti sa stii ca atunci cand ma apuc eu de-o chestie, faza boema s-a sfarsit si faza serioasa (sau daca preferi sa-i spui comerciala) a inceput.

    @Florin #2 Noa hat. Asa grav, mei ?! (si ciocolata ii urata foc ?!?!)

    @catelul alpha (+Mihai+altii) Mai oameni buni. Toata lumea, da' toata lumea, stii cum ? Ii de acord ca presa nu face nici un efort sa educe populatia, ci dimpotriva, se complace in scaderea continua a nivelului, de pe care profita. Toata lumea, inclusiv eu.

    Dupa care, cand se apuca unu' sa chiar incerce sa educe populatia, asa, sincer, stii ce se intampla ? Pai toata lumea e de acord ca nu-i cazul, ca ei nu au nevoie, ca nu-i frumos, ca nu se face, scl.

    Pana la urma, asa se intampla si pe drum, toata lumea e de acord ca orasele sunt pline de gunoaie aruncate aiurea, si toata lumea e de acord ca nu-i nevoie de campanii de educat populatia. Locurile de camping la fel, raul la fel, ramul la fel. Pai bun, si cum mai fratilor, explica-mi tu cum, nu ce, ca aia am inteles, da' cum. Cum se va face si se va infaptui progresul asta, singur, el asa, vine iara Isus ? Ca nu pricep.

    @cipslim Ioai frate. Si tu crezi ca io am timp si interes sa urmaresc ce zice fiecare peste tot !? Parerea lor, ea se mai schimba (vorba lu' Marx, asta-i parerea mea si daca nu-ti place mai am altele). Care-i, pana la urma, problema ?

    (Dar am notat expresia cu antiaeriana :D)

    @dAImon Boemilor! Arde tara si voi va faceti popcorn la caldura emanata din trupul ei sfant! Pfoai!

    In rest, va poftesc pecutotii la locul pedepsirii, de unde a fugit toata indurarea si mila (si popcornu) :P

  37. Mircea, sa faca, eu cred ca mai mic de-atat n-am cum sa-l am (de trafic ziceam).

  38. @cipslim
    vezi ca era mata la padurea la baneasca, plangea ca nu a platit-o unul

  39. dAImon, ai avut dreptate, omului chiar ii place sa-si dea palme :D

  40. hahaha asta nu-i dadatroll?

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Nu, ca dadatroll e mai labagiu la stil, n-o face cu atata patima heterosexuala, ci mai in scarba, asa parc-ar purta o palariuta care i-o cazut pe ochi.

  42. Cum lipsesti, cum pierzi jihadul! :(

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Deci in concluzie, nu lipsi. Nu pierzi jihadul :p

  44. strumfita cu esarfa`s avatar
    44
    strumfita cu esarfa 
    Tuesday, 2 February 2010

    mircea, hai sa iti zic cum vad eu treaba pe scurt.
    1.nu iti place zoso-> il ignori
    Nu cred ca nu poti respira de el in blogosfera. E destul loc pentru toata lumea. E prost, cocalar, incult sau cum crezi tu ca mai e, lasa-l sa fie ca nu te-a pus nimeni justitiarul blogurilor din Romania.
    E enervant asa sa vezi cum zilele astea toata blogosfera se invarte in jurul subiectului "hai sa`l injuram pe zoso ca e de cacat".
    Orice problema ai avea de impartit cu el nu cred ca daca i-ai fi propus o discutie nu ar fi acceptat. Suntem oameni dar unii dintre noi insista sa se comporte ca niste animale. Nu e placut sa intri pe un blog ca trilema, unde inainte intram de placere si mai gaseam si articole calitative, si sa vezi ca autorul scrie mizerii de genu anti-zoso, bannere si tot felu`. Minuni din astea faceam si noi in liceu si credeam ca multi au depasit etapa de pubertate dar cu regret vazand toate astea se pare ca ma inselasem.
    Nu am ceva cu tine, am ceva cu modul in care instigi oamenii, ai un modus operandi care nu ti se potriveste si care nu e demn de tine si de blogul asta. Simti o placere deosebita sa intre aici oamenii sa te aplaude pentru ca ce? Ca ai scris un post de adolescent frustrat in care il injuri pe zoso? Nu e nici pe departe un mod de a-ti arata ura si repulsia fata de un blogger. Stii ce il face important pe zoso zilele astea? Faptul ca tu si alti cativa ii dati atentie si va agitati sa il aratati ca fiind cel mai prost din curtea scolii.
    Imi pare rau ca am scris toate astea, nu le scriu sa-i iau apararea lui zoso desi la ce mizerii faceti aici ar merita, scriu asta pentru ca ma simt dezamagita. Da, e un cuvant mare, dar asa sunt eu si ma deprim cand vad ca parerile mele cu privire la unii oameni erau atat de eronate.
    Daca vrei sa stergi comentariul, fa-o. Nu astept o justificare sau un raspuns. Mi-am exprimat doar dezacordul cu privire la postul asta care e jignitor pentru trilema
    o seara buna

  45. ditamai concern trolu :D

  46. Strumfito, stii faza aia recursiva cu "don't think about a pink rhinoceros"? Exact. Situatia concreta este ca in camera exista un rinocer roz care da din picioare foarte activ. N-ai cum sa nu-l mentionezi. Una dintre solutii este pur si simplu sa taci din gura, back out quietly si sa te muti in alta camera - iar daca cineva totusi mai mentioneaza rinocerul roz tu doar duci degetul la buze in semn de "ssh", si dai link aici.

    Asta dac-am inteles bine intentia, desigur.

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @strumfita cu esarfa
    1. Nu. E o chestie aia, nu imi place mie, dar in general e ok, deci eu il ignor. Cu un exemplu, lu' Darius Groza nu-i place Cartuerestiu', aflam mai recent. Asa ca nu se duce incolo.

    Dar asta nu-i ce se intampla aici. Aici se intampla ca "e toxic X". Nu imi place mlastina, deci o asanez. Nu imi place gunoiul, deci fac curatenie. Nu le ignor.

    Filosofia asta de trei parale cu "nu iti place, ignora" e fix metoda prin care se ajunge la atat de comoda Romanie de rahat.

    Deci, inca o data : NU.

    1.a. Toata blogosfera se invarte in jurul subiectului astuia fie pentru ca omul chiar este de rahat, fie pentru ca eu sunt asa de nemaipomenit de influent incat iote ce efecte vaste am. Afirm cu convingere ca prima, si nu a doua explicatie e corecta.

    Nu ma intereseaza sa discut nimic cu piticania, nici nu exista ceva ce-am putea noi discuta. Nu avem teren comun, si nici nu pare ca vom avea.

    Vad ca pana la urma n-ai avut un 2 ? In tot cazul.

    @cipslim Cred ca intampina oaresce dificultati in a-si gestiona neutralitatea.

    @dAImon Cam pe-acolo.

  48. strumfita cu esarfa`s avatar
    48
    strumfita cu esarfa 
    Tuesday, 2 February 2010

    @Mircea Popescu: Am inteles analogia ca tu vrei sa fii gunoierul dar nu inteleg de ce e zoso gunoiul. Atat daca poti sa-mi explici ar fi mai mult decat ok.
    multumesc

    n-a mai urmat un punct 2, ca daca urma nu era tocmai elegant si m-am oprit

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Lasand la o parte minciuna simpla si gramatica proasta, incultura si saracia mentala, turpitudinile toate-n lista, calomnie, santaj, frauda si manipulare politica, poti sa te delectezi eventual cu cateva studii de caz :

    http://trilema.com/2010/amuzamente-postelectorale/
    http://trilema.com/2009/oh-the-drama/
    http://trilema.com/2009/libertate-si-rahaturi/
    http://trilema.com/2009/un-mincinos-notoriu/
    http://trilema.com/2009/ce-este-t5ro/
    http://trilema.com/2009/consider-ca-trebuie-imortalizat-pentru-posteritate/
    http://trilema.com/2009/pro-memoria/
    http://trilema.com/2009/minciuna/

  50. hai ma ce dracu suntem de tita? mergi pe urme si vezi de unde vine.

  51. Victor B`s avatar
    51
    Victor B 
    Tuesday, 2 February 2010

    Adresa mea de e-mail nu era publică. Completai nişte câmpuri pe acolo prin pagina de contact, iar eu îţi răspundeam dacă aveam timp sau chef. Ei bine, tu, acest mic Harry Potter, ai reuşit să faci o magie şi să-mi umpli inboxul de mailuri. Nu despre aspectul ăsta vroiam să discut şi nici n-am făcut referire la persoane apropiate.

    Când am zis că strugurii sunt acri m-am referit la trafic şi la pofta dumitale pentru acei struguri.

    Am trecut de faza cu „hai să-l înjurăm pe zoso (sau reversul medaliei hai să-l lăudăm pe zoso)” acum un an jumate când eram începător în de-ale bloggingului. Mă gândesc că tu ai ceva experienţă (într-ale bloggingului, zic şi io) şi nu te pretezi la atacuri din astea de nivelul clasei I (am avansat puţin).

    „Poate ca si pretena ti-i plina de spam de la mine, care nici ea nu-i publica. Zic si io.” Aici puteam replica ceva despre PoliMame sau despre PoliSoţii, însă m-am abţinut. Zic şi io.

  52. Victor B`s avatar
    52
    Victor B 
    Tuesday, 2 February 2010

    Pfff, nu pot edita comentariul aşa că mai bag unul ca să crească numărul de comentarii.

    Adresa de email nu era publică (cel puţin nu cea pe care o am eu acum în semnătură). Dacă aveam ceva spam pe o anumită adresă, ea era schimbată a doua zi. Şi chiar dacă la un moment dat devenea publică, asta nu însemna că trebuia bombardată cu e-mailuri stupide. Acu' înţelege cerebelul dumitale de ce anumite persoane consideră că persoana din spatele polimediei e spammer? Agregatorul matale a furat articole inclusiv de la mine, care am trafic sub piciorul broaştei.

    Ştii care-i faza amuzantă? Piticania de fapt e cât mine de înaltă, iar eu am 1.83 metri înălţime. O jignire trebuie să reflecte un defect, deci puteai să zici şi tu ca toată lumea : „urâtul, virginul, slăbănogul” etc etc. Ntz, ntz nici măcar la jigniri nu stai bine.

  53. @ victor B:
    Nu!

  54. VictorB: Cel mai probabil ai setat gresit setat scriptul respectiv.

  55. Mircea Popescu`s avatar
    55
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @Victor B Chiar daca erai "incepator in ale bloggingului" acum un an si jumatate, ti-au ramas unele neclaritati care deranjeaza.
    - fain@polimedia nu "fura" articole, ci linkeaza articole. Deci, eu iti fac o favoare tie, nu tu mie. Daca nu pricepi chestii de-astea de baza faci in general impresie proasta.
    - Iti multumesc pentru cresterea numarului de comentarii cu 0.0006.86%. Conteaza.
    - Mai exista si alte aspecte sub care o persoana poate aparea drept pitic, chiar daca el e inalt ca bradu'. De exemplu, aspectul moral. Sau de alt exemplu, aspectul educatiei, culturii si intelegerii. Dupa unii, acestea sunt chiar mai importante si mai relevante decat inaltimea fizica.

    In tot cazul, cerebelul nu intelege, ca el nu cu asta se ocupa, dar creierul intelege si azi, cum intelegea si acum 6 luni : pentru ca habar n-au despre ce vorbesc, oamenii vorbesc tot soiul de tampenii. Se numeste sindromul de turma/ciurda. Dupa cum de altfel ai si demonstrat, in cele doua comentarii (impreuna 0.00137%, sa nu uitam).

    @cipslim Nu ce ? lol

    @Anonimosu Nu se poace ?! Chiar el ?! Fuji ma.

  56. spiritul timpului`s avatar
    56
    spiritul timpului 
    Wednesday, 3 February 2010

    Ideea e gresita din start, intrucat exprima o negatie. Cand spui "nu face asta!", nu spui nimic. Negatia nu transmite nimic.

  57. Mircea Popescu`s avatar
    57
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Sigur ca da. Pe de cealalta parte "Ideea e gresita" exprima... tot o negatie.

  58. Trăiţi-ar familia (şi nu numai pentru faptul că ţi-ai făcut pomană cu ăia cu scorul mai mic şi mi-ai dat şi mie premiu), treaba asta de-o faci tu acum e sfântă!!! Urma să fac şi eu ceva de genul când urcam un pic mai mult în topul lor şi aveam un pic mai multă vizibilitate.
    Mă bag, dar îmi fac eu poza mea!

  59. Mircea Popescu`s avatar
    59
    Mircea Popescu 
    Saturday, 6 February 2010

    Linistit.

  60. cristescu  bogdan`s avatar
    60
    cristescu bogdan 
    Saturday, 13 February 2010

    Toată chestia asta ar semăna cu o iniţiativă de a discredita ştirile de la ora 5. Majoritatea românilor sunt aşa, şi să îi scoţi din tipare e ca şi cum ai vrea să renunţi la ce ai tu de făcut în viaţa asta pentru tine şi să începi să faci pentru alţii. Este dureros când nu este aceasta menirea ta pentru că îţi creezi aşteptări la care cu greu primeşti confirmările potrivite, dăruieşti multă energie chiar şi într-un plan subtil, şi fără să îţi dai seama cu un astfel de comportament ajungi să te simţi incomplet şi nepotrivit în fragmentul de realitate ce ţi-l creezi.

    Zoso e zoso, nu eşti primul cu capul pe umeri care simte cu ce anume lucrează el. Are blog de ani buni, face bani pe spatele majorităţii românilor ca şi tipologie, ce îi crează traficul şi îl susţin, iar tu vrei să îl dai jos. Te rog, dacă îţi iese ceva în afara de puţin trafic pe spatele lui zoso, să vii să le spui verişorilor mei de 15-18 ani că orice drog exceptând iarba bună, le face mai mult rău decât bine. Pe mine nu mă cred şi îşi dau banii de pachet de la şcoală, pe weedshop. Ei sunt o părticică din majoritatea de care zoso are parte ca şi public, aşa că pot spune că şi acum dacă întorci campania ta către o parte a publicului majoritar, tot la fel se va petrece!

    Mircea, nu putem fi mai buni ca ei pentru că toţi suntem la fel, diferă doar contextul şi nivelul! Şi tu ai unul mai "bun" mai sus decât tine care nu te prea agrează văzând cum gafezi .. dar dacă nu l-ai cunoscut înseamnă că te lasă să te distrezi cu felul tău de a fi de acum!

  61. Mircea Popescu`s avatar
    61
    Mircea Popescu 
    Saturday, 13 February 2010

    Rationamentul tau e defectuos.

    Fundamental el se bazeaza pe propunerea ca lumea nu-i asa cum o facem noi, ci un ce, dat dinafara, caruia avem a ne adapta.

    Asa gandeste un om infrant. Nu ca n-ar fi voie, dar nici nu rezonez.

  62. Băi, quadrilema quintilema (etc) spam, măcar ăsta de-l ataci tu aşa de insistent şi obsesiv nu-mi trânteşte spam-uri în căsuţa de e-mail. Dacă tot crezi că îi eşti superior, de ce nu-l ignori total? Crezi că prin campanii de-astea "inteligente" o să îl educi pe el sau pe cei care îl citesc? Vezi-ţi, prietene, de filosofiile insipide pe care le debitezi pe-aici. Nu te prind polemicile şi conflictele astea de nivel de "muritori obişnuiţi". Rămâi în sferele tale înalte şi inaccesibile celor neiniţiaţi în exerciţiul gândirii. Dacă-l mai muşti mult de cur, poate rămâi între dinţi şi cu nişte floci care-i prisosesc ăluia. Şi nu fac bine la estetică. Atunci când vei încerca să zâmbeşti superior celebrându-ţi măreaţa victorie împotriva lui.
    P.S. Mi-am permis să scriu acest comentariu doar pentru că am găsit căcatul tău de spam în căsuţa mea de e-mail.
    P.S. Bineînţeles că de data asta nu mi-am mai lăsat adresa reală de e-mail; nici pentru tine nu există speranţă să renunţi la practica asta scârboasă de spamare.

  63. Mircea Popescu`s avatar
    63
    Mircea Popescu 
    Saturday, 13 February 2010

    Serverul trimite sute de email-uri pe ora. In care conditii, iti dai seama ca n-am cum sa te ajut daca nu stiu ce-ai primt, de unde, unde etc.

    Ti-ai mai putea da seama ca n-ai in principiu mari sanse sa rezolvi ceva cu atitudinea ta, da' io ma prefac ca nu observ partea aia.

  64. http://www.times.ro/pulometru.html

    Se pare ca cineva nu-l are la inima pe site-ul ala.

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 February 2010

    Nu m-am prins ?

  66. În sfârşit!Credeam că-s eu prea rebelă şi nu ştiu să apreciez "marile valori" contemporane. Acum m-am liniştit :)

  67. Mircea Popescu`s avatar
    67
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 February 2010

    Patasti :p

  68. Asta ai vazut maestre? http://www.zoso.ro/2010/03/mircea-popescu.html

  69. Mircea Popescu`s avatar
    69
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 March 2010

    Mi-o dat mail demaio si inca vreo doi. Cum le-am zis si lor, n-am priceput mare lucru din ce se zice acolo, dincolo de spume. Adica, vad ca-i numele meu scris, da-n rest nu m-am prins.

    Poate ajuta daca privesti lucrurile in context : omul este un hot cunoscut ca atare, de la inceputurile lui de lucrator in netcafe si pana-n ziua de astazi, tot ce s-a schimbat e ca nu mai are o slujba stabila. Probabil ca asa intelege el, ca orice politruc si ca orice alt prost, ca daca se da mare aparator azi al chestiilor pe care le incalca ieri, drepturi intelectuale scl, uita cineva. Iara daca nu-i asta, mai poate fi si impresia subiectiva ca ieri era interesu' sa fure, astazi e interesu' sa "se lupte cu hotii". Care nu-s el, sunt altii. Care nu fura, ca si el, ci-si vad de treaba. Psihoza-n toata regula.

    Sigur, de uitat nu uita nimeni, da' prostu' incearca. Discuta despre Tuca care n-ar fi pus P intr-un articol, dar uita convenabil cum cu o zi inainte el insusi aparea sa dea greutate unei facaturi pe post de "stire" la Pro TV, de fapt un advertorial pentru ceva grasan oarecare. Si nu, faptul c-am spus eu asta pe twitter ieri n-are absolut nici o legatura.

    Si nu, nu-i problema ca Tuca nu-i cumpara din cand in cand cate-o pereche de adidasi, cum face Orlando. Si nu, nu-i problema ca eu nu dau doua parale pe "experienta" si "abilitatile" corigentului din liceu ajuns om matur cu doi ani de facultate (SNSPA, aia de-o poate termina orice proasta). Si nu, nu-i problema ca eu nu-s nici la fel de prost, nici la fel de sarac, nici la fel de marginal, plicticos sau ce-o mai fi. Nu-i problema ca io-s idolul lui, ci chiar dimpotriva, ca el i-al meu.

    Pentru ca noi n-am fost la scoala (ca si zoso), noi nu stim gandi (ca si zoso) si noi nu ne prindem si nu recunoastem formele suferintei. Nu stim ce-i aia reversie, nu stim ce-i aia denial, nu stim ce-s alea tot felul de chestii, chiar daca se vad de la o posta cu ochiul liber, pentru ca nu-si da seama nici el.

    Ci traim cu totii intr-o lume in care ascunsul dupa deget ne face invizibili si spusul instituie realitati (nu mi-e foame azi, nu mi-e foame azi, nu mi-e foame azi). Nu-i asa ?

  70. Marş în pizda mătii jigodie

  71. Uite ce caracter de maimuta ambulanta are zosolina asta . Sa mai zicem adevaruri despre zoso ?

    Zosolina vezi fah ce naspa e sa numai apari la tv . Uita lumea de tine si de caricatura ta de blog :))

    Sa-i mai dai mesaje de amenintare lui Badea sa te mai bage si pe tine in seama ;)

    Hai ca te astept maine la biroul meu sa iti fac cadou un os , ca sigur ai nevoie !

  72. Valentin`s avatar
    72
    Valentin 
    Thursday, 4 March 2010

    Priviti si va minunati cata inteligenta emana acest zoso.

    Si-a pus la nume aici, pe trilema, link catre ... polimedia.us

    :-)))))

    Am si printscreen daca e nevoie ..

  73. Mircea Popescu`s avatar
    73
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 March 2010

    @Perfu Macar mai nou nu se mai da drept Alex Negrea sau eu insumi.

    @Valentin Nu, politica aici pe Trilema e ca inlocui linkurile puse de spameri si alti indezirabili cu un link catre http://trilema.com/publicitate/

  74. Oricum zosolica asta e pe cale de disparitie .
    Sa saturat lumea de el , si de spamurile lui . Sa plece in Germania la gagicasu ca sa nu moara de foame :)

  75. blogurim`s avatar
    75
    blogurim 
    Tuesday, 9 March 2010

    Hai sa fim seriosi ce plm aveti voi de impartit cu saracul om? mie imi place ce si cum scrie, plm credeti ca de va luati de unu mai vechi in bransa veti ajunge nr. 1?
    Munciti fratilor... sau apucativa de altceva...

  76. Mircea Popescu`s avatar
    76
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 March 2010

    Cu cati dintre mine zici ca te aflii in conversatie ?

  77. blogurim`s avatar
    77
    blogurim 
    Wednesday, 10 March 2010

    Si cu tine si cu cei care au comentat... Imi place omul inteligent.. nu si omul care o da in prostie pentru a parea inteligent

  78. @blogurim - Si mie imi plac oamenii care nu pupa lumea in fundulet doar pentru un amarat de link ;)

  79. blogurim`s avatar
    79
    blogurim 
    Wednesday, 10 March 2010

    si tu crezi ca eu am link pe pagina lu zoso?

  80. Mircea Popescu`s avatar
    80
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 March 2010

    Lol pai cam de-aia-i si trist.

  81. blogurim`s avatar
    81
    blogurim 
    Wednesday, 10 March 2010

    Probabil...

  82. kokofifi`s avatar
    82
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 13 March 2010

    trazni-ti-ar randomizerul, e a treia oara in doua zile când imi aduce articolul asta!!! ia zi, l-ai surubarit sa faca asta?

  83. Mircea Popescu`s avatar
    83
    Mircea Popescu 
    Saturday, 13 March 2010

    Mnop, distributia e neutra.

  1. Delinkare sau dezlinkare - pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Un mesaj important pentru tara....

  2. 85
    alphablog.ro » Blog Archive » Parfumurile blogurilor “Despre mine” (via Pingback)
    Tuesday, 2 February 2010

    [...] ieri am citit pe blogul trilematic o iniţiativă ciudată. Acum să-mi spună cineva, cine şi-ar pune o chestie d-aia pe blogul său? Cum am spus-o şi [...]

  3. [...] urma campaniei inceputa alaltaieri blogosfera, cata e ea, s-a spart destul de net in trei bucatele, mai degraba egale ca volum. Sigur, [...]

  4. [...] Delinkare sau dezlinkare ? [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.