Cum se face

Saturday, 20 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

cum_se_face

Eu, incepator cum stiti ca ma gasesc in chestii de-astea cu blogingul, bat netii in cautare de-a gasi oameni de la care sa invat cate una, cate alta. Ma straduiesc, cum s-ar spune.

Ei, iata c-am gasit mai-nainte un fel de distilat, o esenta concentrata de cum se face pe internet. Concluzii ?

Pai, in PRIMUL rand, ai nevoie de continut original, de calitate. Cum ati mai si citit poate pe ici, pe colo, da' este ca pana acum n-ati vazut exemple adevarate ? Ia uite, 1, 2, 3, 4, alea-s, luati notite, ca si io am luat.

Si dupa primul rand, vine al doilea rand, si-n al doilea rand isi gaseste locul INTERACTIVITATEA ca doara suntem in social web media 0.2, nu ? Trebuie sa creati relatii cu cititorii, in toate limbile, a, b, c, d!

Pentru ca odata creata bifecta continut de calitate - comunitate interesata, pasul 3 este just a pas away, daca-mi iertati frenciul.

Odata completate astea, mai lipseste o singura chestie, fitilul din grenada (grenada este metal + exploziv, da ? tot bifecta, metalul este continutul, explozivul este comunitatea, exact la fel, da ?), cireasa de pe tort (tortul este crema + foietaj, da ? tot bifecta, metalul este continutul, explozivul este comunitatea, exact la fel, da ?). Tre' sa te iei de unu' care crezi tu ca-i asa mai sus in stratificarea interneto-sociala. Ca poate scrie ala de tine, si-atunci nu mai conteaza (cel putin pentru o zi) cum sta treaba cucontinutu' si cucomunitatea.

Alternativ (da' nu va recomand), puteti citi si "Cum sa fac sa fiu si io" si respectiv "Bani pe blog", da' sincer acum : alea-s pentru fraieri.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

35 Responses

  1. De ce bati tu netii ? Din cauza ca cu scopul de a gasi omi de la care sa inveti.

    Cum or mai zis si altii, cauzele se telescopeaza in obiective, alfel nu se materializeaza. Is strans legate.

    Din cauza ca-ti place sa inveti ? Daca iti place sa inveti, iti place si atat, nu inseamna ca si inveti. Obiectivul de a deschide computeru, cartea, alte cele, face sa se materializeze ceva. Fara scop, obiectiv, cauzele nu prind contur.

    Da mie imi plac cel mai mult bloagele omilor plictisiti ori ale celor care au chef de joaca :P

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Ba pardon s-avem. Ii bat pentru ca am infrastructura care imi permite sa invat, chiar si de la bombalau' asta. Si nu pentru ca-mi doresc sa invat, asa cum probabil in ceva for interior si-o fi dorind si el, da' nu reuseste. Stii de ce ? Din lipsa de cauza, nu din lipsa de scop. N-are cu ce, si daca n-are cu ce, nu-l impinge nimica sa chiar invete, asa ca doar se freaca.

  3. Te musca de cur hobbita :D ?

  4. io am inteles ca vrei sa te iertam pt manichiura. io una te iert!

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    @Dr.A Rawr.

    @MILF Deci cum ?!

  6. Cotrobaitoru` default mi-a dat `jde mii de rezultate dupa ``hobbitia land`` si mi-e lene sa caut printre ele. Respecta si tu obiceiul stravechi si pune link, chiar daca ``nofollow`` ! Batem noi netii dar nici chiar asa.

  7. Hop si-asa, s-a bagat moderare obligatorie.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Ti-ai schimbat numele, bre, de-aia.

    Si linku : http://www.hobbitu.ro/

  9. pai nu zisasi sa te iertam pt frenci?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Frenci kissing pe gura sorbi-ti-as urechiusa ta. Nu pe dejete.

  11. kokofifi`s avatar
    11
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 20 March 2010

    Mais, oui, mon General, tu trebuia sa scrii toata postarea asta en français, asa, ca de Ziua mondiala a francofoniei care este aujourd'hui :)
    Ca sa putem sa pardonam your french

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Io mereu am crezut ca ziua mondiala a francofoniei e cand ii da toata lumea telefon lu' Franco.

  13. Mei om bun, ii drept ca nu stiu cum sa ma exprim, ii drept ca-s off topic, numai ca stii foarte bine la ce m-am referit, adica nu la hobbiti ci la tine.
    Ca din cauza ca ai infrastructura si din cauza ca iti place, care-s in prezent, in care tu nu materializezi nimic din cauza ca, ajungi sa descchizi computeru si sa "bat netii in cautare de-a gasi oameni", de-a gasi mei, de a gasi, care ii in viitor, ala ii deja obiectiv,ca d-aia ii in viitor.
    Cauza in sine nu-i nimic, ii numa neuronii din capu tau. "Din cauza ca-i place" - ii place s'atat, nu face nimic, ca sa cumpere boboanţe trebuie sa aiba obiectivul de a cumpara boboanţe, de a merge la Frusina, de a i le da lu Frusina. Ion si Gheo, din cauya ca o plac pe Dana, o placa amandoi. Ion numa o place sţatat. Din cauza ca o place nu-i da nici boboanţe, nici nu o ţuca, da o place, nu-i face nimic. Din cauza ca o place, Gheo isi fixeaya obiectivul de a-i da boboante. Momentul in care isi da seama ca vrea sau se hotaraste sa-i dea boboantele se intampla in prezentul lui Gheo la timpul T, iara de la timpul T si pana la a i le da lu Dana, Gheo are un obiectiv, sa-i dea boboante luş Dana : DIN CAUZA CA. Cauza, prin obiectiv, scop, ajunge sa se materializeze in ceva. No.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Banui ca de-aia eu le dau bonboante dupa, si nu inainte. Ca n-o apucat sa ma invete nimeni cum e cu scopurile.

    Si banui ca de-aia mi-e si viata asa de grea, cum aratam mai sus.

    Da' banui, nu te aprinde, care banuiala-i tot in prezent, care-i de altfel si tot ce in mod imediat exista. Pentru ca unul dintre infinit de multele moduri in care Leibniz-ismul tau e atacabil e tocmai asta, presupune o liniaritate a timpului care nu se intalneste decat la Newton.

  15. Lasa mei ca nu-i cu inainte si dupa, nu are asta a face aici, io-ti zic ceva, tu intelegi ce vrei tu. Om bun, cand iesi din casa sa meri la bancomat sa scoti bani sau sa-ti cumperi pita, meri din cauza ca ti-i foame si cu scopul/obiectivul de a cumpara pita. Toti omii gandesc si-n viitor, nu numa-n prezent, dar noa, tu nu fa nimic din ce-ai gandit in viitor, nici sa nu-ndraznesti sa gandesti in viitor ;)

  16. PS, cum ti-am zis si ai evitat in mod voit, asta nu-i o cauza “bat netii in cautare de-a gasi oameni” - nu bati netii din cauza de a gasi oameni, ci cu scopul de a gasi oameni. No hai, acum sucestele.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Daca-ti spun ca nu ma gandesc, si tu nu poti crede, io ce vina am!

    Demonstreaza PS-ul, c-asa, la afirmatii, e simplu. Deci, di ce nu-i bat din cauza de-a gasi ? Ce, tu crezi ca la fata cand i se face de tavaleala il cauta pe ala cu care s-o tavali ? Sau cauta sa-si gaseasca, din cauza c-o frige, si-si gaseste ce-o gasi ?

  18. Pai cand sa gasesti mai om bun ? In prezent ? Esti bolund ? Cauti ceva ce VEI gasi, ca d-aiai cauti, ca daca ai GASIT deja in prezent, nu mai cauti ?

    De ce ti-ai cautat chirie ? Din cauza ca n-ai unde sa dormi ? Ori ca ti-i frig ? Te incalzeai, dormeai o noapte la primul hotel din preajma. Nu mei, stii de ce-ti cauti chirie, a-ti cauta chirie ii un scop dintr-o cauza. :P

  19. Eu vreau link, ca m-ai facut curios. Nu face ca zoso, da link. :))

  20. Aveam deschis articolul asta de ceva vreme si imi apareau doar 4 comentarii. :))
    Am vazut linkul acu'.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    @Florin Mnu. Insist sa afirm ca eu caut in prezent. Ca in viitor nu-i nimica de gasit. Doar in prezent. Precum si nici in viitor nu-i nimica de facut, prezentul e momentul actiei.

    Si mi-am cautat chirie pentru ca am avut bani de dat pe ea. Daca n-aveam, nu-mi cautam, cum bine observi nevoile "obiective" se rezolva subiectiv.

    @Catalin Vezi ca-i mai sus, #8. Citeste si tu comentariile, nu fa ca zoso :D

  22. Mircea, tu cauti in prezent ceea la ce te-ai gandit ca VEI gasi. VEI gasi. Nu ai gasit. Cand gasesti omii ? Acum ? Pai, daca i-ai gasit, de ce ii cauti ? O sa-i gasesti, sau nu o sa-i gasesti, iti vei atinge obiectivul de a-i gasi sau ba. Asta in viitor, ca acum ii cauti, in prezent ii cauti.

    "Si mi-am cautat chirie pentru ca am avut bani de dat pe ea" - pfoai. Noa, dara ca daca n-ai bani dormi sub ceriul liber, prin poduri, beciuri ori prin gari, da nu de aia iti iei chirie, ca ai bani. Ti-ai cautat chirie pentru ca te-ai gandit la viitor. De aia nu ai inceput sa-ti cladesti casa ori sa-ti cumperi. Ca ai avea bani sa faci si trebiu d'astea

  23. PS. omii rerezinta obiectivul cautarilor tale, nu cauza cautarilor tale. Acum, in momentul asta, in prezent, ii ai ? Ai omii acum ? Cand cautai chirie, aveai ?

    Omii aia, s-ar putea sa nu existe, deci sa n-ai ce sa gasesti. Ei nu-s in prezentul tau. Daca vor fi in prezentul tau, atunci nu o sa-i mai cauti.

    "Banui ca de-aia eu le dau bonboante dupa, si nu inainte."
    Cauta omii dupa ce-i gasesti, ia-ti chirie dupa ce ai unde sa dormi speli mananci.

  24. offtopic
    Buna, Mirciule, sunt sigura ca stii despre asta:

    "Se pare că jurnalistul are nevoie urgentă de sânge, grupa A2. Cu această ocazie doresc să lanez un apel către cei care ar putea dona, să o facă!!! Acum câteva săptămâni, MIle Cărpănişan a fost cel care a organizat la Timişoara licitaţia caritabilă pentru Daniel Răduţă, în cadrul căreia şi-a scos la licitaţie casca de război"

  25. E "nu face". Doar zoso spune "nu fa" :))
    http://www.trilulilu.ro/happyfishtv/1236797396b215

  26. nu stiu de ce am impresia ca linkul duce la cu totul alt blog. sau, mai degraba ca persoana despre care e vorba in rubrica "despre je" nu e aceeasi cu persoana care scrie rubrica "despre je" ...si toate celelalte lucruri acolo.
    din CV-ul ala foarte auto-binevoitor inteleg ca persoana cu pricina e hyper-educata, multitalentata si plurinteresata cu ramificatii in toate directiile posibile: poezie, economie, sociologie SI jurnalistica.
    si producerea de icoane pe sticla, sa nu uitam.

    ma asteptam la ore de lectura interesanta si placuta /

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    @Florin Sa te trimit la Platon ? Nu poti sa cauti ceea ce nu stii ca exista. Si daca stii, se cheama ca-i deja in tine. Pai nu ? :D

    Si ce, imi spui tu mie de ce-am facut io ce-am facut ? Pai tu de unde stii ? Adica, cel mult imi poti spune ce-ai vrea sa crezi tu pe tema, da' ce spun eu chiar conteaza, fiind vorba despre mine.

    @gabi Ie. Da si-un rituit : http://trilema.com/Mircea_Popescu/status/10715469533

    @Catalin Du-te tu ? :D

    @kokofifi Se mai intampla, pe internet, cauti bou si gasesti vaca.

  28. Mircea, adevarat ca ai intors-o, nici nu ma asteptam sa nu. Incepand de la faptul ca io iti vorbeam de gandire, ca gandesti despre viitor, iar tu-mi dadeai cu acti(une)a. Nu exista dupa, nu exista inainte, nu exista trecut si viitor in ‘actie’. Dar sunt in gandire. Exact acolo unde is scopurile, obiectivele.
    Daca te organizezi sa faci ceva, alea is obiective, scopuri.
    Iara cand iti cautai chirie, drept ii, nu aveai nici un obiectiv, si de aia ai ales chirie ca te-ai gandit fix numa la prezent si deloc la viitor, d-aia n-ai cumparat casa, ca bani ai.
    Nu tu erai ala care nu vrea copii, ca na, te GANDEAI la copii ca-s in prezent, nu-s in viitor, copii pe care nu-i ai si n-ai sa-i faci, la fel cum nu-i vorba de tine ala care vrea sa fie liber sa se urce cand VA DORI el in avion, sa plece, ca libertatea de a te sui in aviont nu te intereseaza sa o ai in viitor, ci numai strict in prezent, ca de aia nu-ti cumperi casa ci-ti iei chirie, pentru ca de fapt tu esti deja suit in avion, liber, asta ii prezentul, asta ii actia.

    Noa, daca io pun de o colaborare cu un consultant sa-mi marga firma mai bine, la ce ne punem mintea sa GANDIM ? In nici un caz la viitor. Nu. Sa n-aud de obiective.
    Tu nu te gandesti niciodata la viitor, nu ai, nu ai avut si nu vei avea scopuri.

  29. PS"Nu poti sa cauti ceea ce nu stii ca exista", da, dar poti sa cauti ceea ce nu exista ;)

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Mnoa, hai ca venim acasa. Daca nebunia e nepotrivirea intre gand si realitate, si ratiunea dimpotriva, potrivirea, poti tu sa negi, om sanatos la cap fiind, ca a curata gandirea de chestii ce nu se gasesc in act e cel mai sanatos lucru pe care-l poti face ? Ei ? :D

    Si io inteleg ca tu ai o reprezentare despre ce-i aia consultantu', da' hai sa privim logic : daca tu ti-ai putea reprezenta ante res ce va face el, ce nevoie mai ai de dansul ? N-ai, dupa teoria aia. Da'n fapt, de fapt ai, si tocmai de-aia imi permit, modest, sa-ti spun : te-ar uimi cat de des contributia consultantului ii tocmai sa atraga atentia asupra faptelor, iara nu asupra teoriilor.

    Hai sa-ti dau un exemplu practic, ca mi-esti simpatic. Am un prieten, cu mai multi ani in urma omu' o luat o hala in chirie, si-o pus intr-ansa niste masini de debitat pal. Isi cumpara el frumos plansele, si oricine ii trimitea masuri putea merge a doua sau a tria zi si ridica piesele gata taiate, in general de-astia cu do it yourself, mici meseriasi de cartier, scl.

    Masinile erau patru, destul de vechi, da nemtesti, si din design aveau nevoie de-un muncitor calificat, care sa masoare si sa inceapa taietura, si-un ajutant, necalificat, care sa ajute la taiere, sa curete cazaturile, scl. Si le-o amplasat frumos, doi pe doi, in hala.

    Dupa fo' trii luni, mare tristete. Lucrand in doua schimburi, avea nevoie deci de 8 calificati, 8 ne. Aia calificatii si-i gasise, si era multumit de ei. Din necalificati isi gasise 4, copii foarte buni, si din prima. Iara, multumit. Da' pentru alelalte 4 locuri, nu gasea mai oameni si pace. Ba ca-s betivi, ca-s neseriosi, ca-s artagosi, lenesi, lacomi, ce vrei tu da' o trecut printre fo douaji de oameni pana sa ajunga sa-mi povesteasca chestia.

    Pai hai s-o vedem, zic. Ce crezi c-am vazut acolo ? Ia sa-ti spun. Omu' pusese doua containere unde sa ajunga cazaturile, pe doua laturi, in exterior, la mijlocul peretelui. Ceea ce insemna ca pentru doua dintre cele patru masini, ajutantu' arunca ce cazaturi avea de aruncat direct in lada, scurt. Da' alalalt, simetricu', avea sa le arunce peste. Si dupa opt ore clopotea de cap si facea scurta la mana.

    Noa, zic, pai ce nu mai pui tu doua lazi, sa aiba si astia unde arunca, sa nu trebuiasca sa le dea peste taietoare de fiecare data ?!

    Ce planuri, iubitule ? Ce viitor, ce alea ? Fapte. Actii. Aia ce-i si tu n-ai habar. Am fost aici de o suta de ori, si mai puteam veni de-o suta, ca nu observam, zice omu'. Asa-i.

    Noa vezi ?

  31. Daca vreodata o sa am nevoie de un jurist care sa scoata la iveala adevarul meu, stiu unde sa caut.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Hehe. Nu te sfii, ca si americanii ajunsesera sa se cam teama de mine de la o vreme.

  33. Critic`s avatar
    33
    Critic 
    Friday, 3 June 2011

    hai ba ca omu' e de valoare hatere

    http://hobbitu.blogspot.com/search/label/despre

    iti dai seama cata istorie si politica a citit omul acesta si ce valoare are?

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 June 2011

    Nu.

  1. [...] Cum se face [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.