Cum sa fii un ciocoflender ?

Sunday, 12 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

ciocoflenderExista doua metode principale.

Prima metoda este sa arati ca asta din poza.

Nu-mi dau seama chiar exact cum s-ar proceda, dar am totusi impresia ca unele ingrediente sunt nespalarea pe cap minim o luna de zile, sa fie chica unsuroasa si stralucitoare (eventual se poate compensa deficienta de jeg din mediu cu seu de porc, ma gindesc ? sa lipeasca mai bine praful ?), apoi neaparat ciocul de copchil timpit, student permanent la nimic anume, precum si camasa soioasa, chestii de-astea de baza. Da' vorbiti mai bine cu un taximetrist ceva, eu nu ma prea pricep.

A doua metoda este ceva mai subtila, dar tocmai de-aia da rezultate inca si mai bune - te comporti ca asta din poza. Concret, in trei pasi simpli :

Pasul I - Identifici tu asa cu capul tau o problema. Ca de exemplu, faptul ca nimeni nu da doua parale pe bloguri, si ca atare nimeni nu da doua parale pe bloguri, de exemplu sub forma de publicitate. Asta asa, la nivelul anului 2007.

Pasul II - Construiesti o solutie care pe de-o parte e disfunctionala, si pe de cealalta parte si daca ar functiona tot n-ar rezolva problema identificata. Ca de exemplu, vii tu asa cu o propunere sa se apuce un numar de blogeri sa-si ofere spatiul de publicitate gratuit si voluntar, intr-un fel de pool. Care pool sa fie apoi oferit la licitatie pe un site destul de indoielnic, da' de la care mai prinzi un oscior din cind in cind, si deci mnoa... oameni suntem. Iar pretul de vinzare sa se duca donatie catre "un ONG". (Ai bineinteles grija sa nu spui nimanui ca tu vrei de fapt sa folosesti toata agitatia pentru a-ti lansa firma, daca tot te-or dat afara de la MPI, ca asa-i si frumos, de altfel.)

Vedeti ce frumos e gindita toata chestia ? Elementul cheie in toata povestea, pivotul, rotita sunt fix prietenii/patronii/angajatorii tai. Iei spatiu de la niste fraieri blogeri pe teoria ca fac ei o fapta buna, ajuta "blogosfera", si in acelasi timp ajuta "un ONG". Ce poate fi mai frumos decit asta ? Poate o petitie online. Dai spatiul ala unui cumparator, da' nu se poate verifica cum anume l-ai ales. Poate c-au chiar licitat. Poate ca nu. Cine mai stie ? Sigur, putem spune ca platea dracu' zece mii de euro pentru toata povestea asta, si mai ales nu prapaditii care cica l-au cumparat, ca n-aveau de unde, da' mnoa, astea-s pina la urma speculatii si detalii, nu-i asa ? (Bine, ele sunt de fapt certitudini, da' chiar mi-e lene sa ma apuc sa tratez chestiunea serios, mai ales pentru ca mormolocii despre care discutam nu prea merita, asa c-o lasam mai lejer, la nivelul de "nu se stie", bine ?) Si-n final, banii ajung la "un ONG". Care ONG ? Nu conteaza. Citi bani au ajuns ? Pai hmm. zecemiideeu ma rog, niste bani, bine ?

Da' facturi sunt ? Hm. Bine, da' contracte aveti ? Uhh. Impozite ati platit ? Ce impozite ? Perfect, n-avem ce discuta. Sa mai mentionam ca prin 2012 vor ajunge probabil la purecat si tranzactiile astea ? Sa nu mentionam, ca sa nu stricam noutatea momentului de-atunci, cind se va striga ca din gura de sarpe ca se persecuta, dom'le, tinerele sperante online. Pai nu ? Clar ca ANAF-ul va umbla la comanda politica in contra inamicilor politici ai politicienilor. Care nu faceau contracte si nu plateau impozite din patriotism, nu din altceva.

Pasul III - Unul dintre participantii la "campanie" din tabara fraierilor noa ca m-am lasat dus si-am scris gresit. Deci. Unul dintre complicii ciocoflenderului la aceast mic exercitiu de alba-neagra decide ca i-o ajuns si paraseste "sistemul". Asa, pur si simplu, s-o suparat el si pleaca.

Deci retineti, toata chestia era facuta gratis de niste oameni pentru a creste "credibilitatea" blogosferei. Plecatul se da drept cel mai cel intre ei. Unii chiar ii crediteaza fantasmele, ca mnoa, prosti dupa cum vedeti se gasesc. Si el pleaca. Ca asa vrea. Merita citat putin din eProstin, pe cind inca nu se ciocoflendurise chiar de tot :

Eu nu te injur amice. Nu ma confunda cu acesti minunati comentatori sportivi pe care ii cultivi.

Mi se pare jenant cand bati cu pumnul in piept subliniind verticalitatea si corectitudinea ta şi multele chestii pe care le tot faci dar de cate ori se strange de o discutie sau o actiune problogosferica bag de seama ca preferi sa tragi un şuşu fandosit, să te ştergi pe picioare pe preşu de la intrare şi să pleci. Super atitudine, să-ţi trăiască!

Aminteşte-ţi data viitoare ca nu eşti probabil capabil să duci până la capat un gentleman agreement

Este ? Bine.

Pasul IV - Ce, credeati ca am terminat ? Ha-ha! Nu se ajunge ciocoflender adevarat chiar asa usor. Deci, aspirantul la ciocoflendereala ii multumeste tipului. Pentru ce ? Pai, pentru ca i-o distrus intreaga chestie, care dintr-un plus de credibilitate s-a transformat intr-un minus din care, ca sa vezi ciudatenie, nu si-a revenit chiar complet nici pina astazi. Este ca-i frumos ? I-auzi :

zoso.ro nu era singurul blog cu trafic mare din campania de blogvertising, si, in plus de asta, am explicat cu fiecare ocazie ca in blogvertising nu e important traficul, ci autoritatea si credibilitatea.

Ii multumim lui zoso pentru faptul ca a fost alaturi de noi pana acum si ii uram sa devina cat mai repede blogger full-time (nu, nu interpretati, nu ii doresc sa fie dat afara de unde lucreaza acum).

Bun asa ? Deci, eu adun treizeci de tipi sa vinda impreuna parcele de teren, ca sa iasa o bucata mare pe care s-o cumpere un supermarket la pret bun. Gasesc si cumparator, toate bune si frumoase cind unu' mai patruns de propria importanta din trupa de melteni proprietari de terenuri decide ca lui nu-i mai place de cumparator si nu mai vinde. Uite asa. Iar eu ma apuc si-i multumesc. Este ca-s ciocoflender ? Mnoa.

Pasul V - Da' tot n-am terminat!

Poate va inchipuiti ca omul incerca sa se comporte elegant, sau ca incerca sa minimizeze pagubele intr-o situatie de tot cacatul precum se putea mai bine, si e de fapt un mic erou neinteles. Da ?

Pai nu. Pentru ca la doi ani de zile distanta se apuca sa comita un fals studiu, in care minte, da' nu oricum, ci asa, vizibil de la o posta, pentru a sustine teza altfel falsa ca acelasi dubios personaj are o oarecare importanta in mediul online din Romania.

Noa asta inseamna, dragii mosului, sa fii ciocoflender adevarat. Nu-i destul sa nu te speli pe cap, si nu-i destul sa minti, si sa fraudezi, si sa te comporti in general ca orice element dubios petrecindu-si viata pe merit intr-o vesnica pendulare de la inchisoare la sala de jocuri mecanice si inapoi. Nu.

Trebuie sa faci toate acestea intr-un mod organizat! Asa, ca Ionut Oprea, un adevarat ciocoflender.

Vivat!

---------
PS. Sa mai mentionez ca tare la datorie, aparindu-si cu mare angajament idolul, se gaseste acest gunoi ? Mai bine sa nu mentionez, greu la deal cu Margaux ala.
PPS. As fi vrut sa pot incadra acest articol la "Rautati si Mizerii". Din pacate, locul lui este la Meta psihoza. Astia sunt, inca, oamenii care populeaza online.ro.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. Deci in chestie nu conteaza traficul, ci autoritatea si credibilitatea, si deci plecarea lui zoso nu conteaza, pentru ca el n-are nici autoritate nici credibilitate. Corect, nu inteleg ce ai cu omul.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 September 2010

    Pai eu n-am nimic cu omul.

    (Care om ?)

  3. apropo de petitii http://www.futilitycloset.com/2010/09/12/get-your-own/

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 September 2010

    Ahahaha! Faza saptamanii.

  5. Gicu Seoistu`s avatar
    5
    Gicu Seoistu 
    Tuesday, 14 September 2010

    Dar nu-ti place deloc de tipul asta ;))

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 September 2010

    Pai ce treaba are placutu' ?

  1. 7
    De ce nu merita sa participi la conferinte de online in Romania ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Tuesday, 20 September 2011

    [...] daca face X sau nu face Y la sfirsitul zilei va avea un beneficiu de pe chestia asta ? Cu ciocoflenderi nu se fac afaceri, nu se cladesc industrii, nu se cistiga bani. Maxim se pierde vremea, o chestie [...]

  2. 8
    Pseudo-expertii online loveste din nou. pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Sunday, 8 January 2012

    [...] editie mai e Internetics ala, stie cineva ?) si organizatii de protectie reciproca a hotilor (Tot ciocoflenderu’ de Oprea e la pseudo-IAB ala fara licenta ?) uite ca nu s-a gasit nimeni capabil sau suficient de puternic [...]

  3. [...] bravo lui. Are toata sustinerea mea. Acest soi de preocupari ne asigura ca vom avea tot mai putini ciocoflenderi si deci cu necesitate tot mai multi oameni seriosi, tot mai multi bani si tot mai bune rezultate. [...]

  4. [...] nicicum nu urmau minciunile lui Ionut Oprea sa se coaguleze in ceva functional. Nu aveau cum, nu se poate asa [...]

  5. [...] daca face X sau nu face Y la sfirsitul zilei va avea un beneficiu de pe chestia asta ? Cu ciocoflenderi nu se fac afaceri, nu se cladesc industrii, nu se cistiga bani. Maxim se pierde vremea, o chestie [...]

  6. [...] Standout e o chestie care se doreste agentie care se lanseaza prin urmatoarea frauda : niste blogeri sunt [...]

  7. [...] editie mai e Internetics ala, stie cineva ?) si organizatii de protectie reciproca a hotilor (Tot ciocoflenderu' de Oprea e la pseudo-IAB ala fara licenta ?) uite ca nu s-a gasit nimeni capabil sau suficient de puternic [...]

  8. [...] si Londoner fiind primaru'. Cooperativa, cum ar veni, cum fac tiganii de pe la noi, in fotbal sau in online sau pe unde se mai nimeresc [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.