Cum ne facem noi de ris

Thursday, 25 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Primul ministrul Romaniei, nu, stati asa, Primul Ministru al Romaniei, deci nu al Papuei-Noua Guinee (unde traiesc noii papuasi de Guineea, totusi niste oameni perfect respectabili prin contrast) si nici al Somaliei (niste pirati de bine care macar inteleg faptul simplu ca-n situatia lor troglodita nu au nevoie de un prim ministru) a participat la inaugurarea a zece kilometri de autostrada. Alaturi de Ministrul Transporturilor. Si probabil, intuiesc eu, de un sobor de preoti, afara de cazul ca aia-i prea 90s pentru anul 2010.

Care "autostrada" este autostrada in urmatorul sens : are cite o banda pe sens. Si cam atit. Adica este drumul judetean de pe vremea lui Ceausescu, rebotezat autostrada, ca doar n-om ramine vesnic la nivelul de dezvoltare de pe vremea comunismului, au trecut, totusi, treizeci-patruzeci de ani acolo, generatia onor. specialist in Drept Constitutional, profesor dr. etc scl n-o fi trait chiar degeaba, nu ?

Ce-i drept, n-au trait degeaba, au devenit toti specialisti in lingvism. Redefinesc cuvinte. Drumul judetean devine autostrada, implinirile marete devin succese notabile, productiile record la hectar devin realizari indisputabile ale echipei si eroii in munca socialista devin niste modesti baieti buni, de-ai nostri. Minus munca, da-n rest precum observati se pastreaza cam tot.

Chestie care-mi aminteste imprejurarea trista cu glazura de amuzant caramelizat la cuptor pe dinsa ca, pentru a iesi la socoteala numarul de kilometri de autostrada, centura Timisorii, aia pe care tot nu se invrednicesc s-o faca diversii edili de iata, treizeci de ani si mai bine, ca primele planuri dateaza de prin anii '80 asa, o problema despre care eu am tot scris (1, 2 scl) urmeaza sa fie... autostrada.

Da, frati banaceni, Timisoara va avea in sfirsit sosea de centura. Care va functiona "in regim de autostrada". Ce poate sa insemne asta practic ? Pai, ma gindesc eu, cu experienta acumulata in cel putin 3 ani de trait intre romani (ca-s ei fruncea sau umaru' sau subratu' tarii sau ce-or fi dinsii, nici nu mai conteaza) ca vor venii baietii primarului si unul va planta niste pomisori pe marginea drumului, de-aia extra de un miliard de euro bucata, altul va deschide niste brutarii tot pe marginea drumului (spatii comerciale, da ? cum au americanii, bun ?) cu piine de-aia extra, numa' buna pentru contracte pe ochi frumosi cu inchisorile din jur, si gata.

Drumul va ramine exact asa cum o fost, dar va functiona "in regim de autostrada". Practic vorbind, se va tripla traficul pe el, ceea ce va nenoroci acoperisul asfaltic usor in termeni tehnici, sau spoiala, in termeni practici, si se vor face niste gropi, dragii mei, precum asa ceva voi n-ati pomenit. De cind ati mers ultima oara pina la Orsova, vreau sa zic, nu altceva.

Iar Romania va continua sa functioneze in regim de avarie, de data asta fara nici un fel de ghilimele. Pentru ca avem un "prim ministru" care nu-i, asa cum avem o curva ordinara care se pretinde sefa Camerei, asa cum avem un fugit din inchisoare ce se crede "ministrul Transporturilor", asa cum avem un "primar" in Timisoara pe care-l fluiera orasul cind da si el sa vorbeasca si asa mai departe.

Avem di tate, vorba cintecelului, doar ca niciunele dintre cele care ne trebuie. Da-n rest, avem di tate. Din pacate.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Funcţionarea în regim de autostradă ar putea însemna ce ai spus tu plus o taxă. De autostradă.
    Case closed, vorba unui clasic în viaţă.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 November 2010

    A, corect, am uitat de taxa. Silly me!

    Bineinteles, taxa! Taxa de autostrada in regim de sosea de centura, si pentru trait in Romania in regim de prostie.

    Vivat!

  3. Porcul de York`s avatar
    3
    Porcul de York 
    Thursday, 25 November 2010

    Apoi sa pui scortisoara-n albusu de ou pentru prajitura, cum am vazut eu intr-un film ... sa mananci pana ti se face pula ca boata de cioban ... si-apoi sa nu tot dai cu pula-n ei ?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 November 2010

    Mnoa stai ca nu cred ca te urmaresc. Deci cum ?! American Pie ?

  5. nu mey ca schimba si denumirea, adica nu numa asa... Si picteaza si strada etc etc.
    Great sucess!

  6. Eu am vazut ca timisoara are drumuri bune, nu stiu ce fel o fi acea vestita centura, dar vedeti ca se poate si ami rau

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 November 2010

    @cipslim Aha, sa stii ca-mi scapase amanuntul.

    @Cata De asemenea, se poate si mai bine. De exemplu, in Deta. Sau in Giroc.

  8. Porcul de York`s avatar
    8
    Porcul de York 
    Thursday, 25 November 2010

    Soul Kitchen. Nemtesc. Recomand cu caldura.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.