Cine-i Doru Panaitescu ?

Friday, 17 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

[Persoanele interesate de-o imagine echilibrata sunt rugate sa citeasca si comentariile, mai ales incepind de la #9 incolo]

Sa incepem cu fragmente din propria-i descriere de sine :

Despre mine

  • decretel (nascut in ’76). Sociologii ma includ in generatia XY
  • brailean de loc (de pe balta)
  • antreprenor (din iulie 2007 nici un angajator nu o sa ma mai intrebe de ce am intarziat dimineata)
  • grammar nazi (amanunte pe acest blog, dati un search)
  • vorbitor la conferinte despre Marketing/Internet/New Media/Digital

Daca mai stiti si alte lucruri cu care ma mai ocup si pe care le-am omis va rog sa ma trageti de maneca la doru at marketeer dot ro.

doru-panaitescuAstfel inarmati, si stiind voi cam cit de dragi mi-s mie* diversii mormoloci care se cred ei foarte importanti, pasari maiastre, deschizatori de sticledrumuri si nimic mai putin decit pionieri in marketing, hai sa degustam impreuna o productie recenta de-a individului, in care ne ofera, generos, niste sfaturi.

Ce nevoie am de exemplu eu, care chiar scriu, si care chiar sunt citit, de sfaturile lui, care nici nu scrie, nici nu-i citit si pe deasupra nici n-are mai nimic de spus e o intrebare la care nici un "vorbitor pe la conferinte" nu se oboseste sa raspunda. Probabil din cauza ca n-are raspuns. Dar sa-i dam cuvintul.

La ceas de iarna, cred ca incep sa scriu mai mult pe blog. Asta pentru ca zilele trecute un fost sef m-a apostrofat ca nu pun mai multe poze de la offroad. Si asta mi-a dat de inteles ca oamenii cu adevarat relevanti si importanti pentru mine au asteptari de la blogul meu. Adica de la mine. Azi povestesc putin din experienta mea in mediile sociale.

Sa va spun un banc, apropo. O blonda merge la coafor, si-i destainuie celei mai bune prietene de-acolo ca sotul i-a spus astazi printre dinti "mai du-te si pe la coafor, fa, ca mi-ai discutat in ureche destul pe-o zi", din care sfat imperativ ea a tras concluzia logica ca sotul ei o iubeste inca mai mult decit in prima zi, si-i intelege foarte bine nevoile, plus ca o respecta ca femeie. Deci da.

Modereaza fara mila comentariile offtopic. Trimite un email explicativ in care ii spui de ce ai facut asta.

Sfatul ar fi foarte util venind de la cineva care chiar primeste comentarii. Din pacate, cetateanul asta se cam gaseste in pozitia lui Baba Novac sub acest aspect.

Nu scrie la kil. Stiu pe cineva care scrie minim 3 posturi pe zi. Numai ca sa fie. La ce-l ajuta? Oamenii te scot din RSS reader daca aberezi cu frecventa mare.Scrie la obiect. Daca e nevoie sa te lungesti (cum e postul asta), fa-o, altfel calmeaza-te si uita-te la un film.

Eu cunosc pe cineva care reuseste sa respecte reguli simple, precum de exemplu spatiu-dupa-punct. Intr-un fel, suntem chit. In celalalt fel, nu suntem.

Pe de-o parte pentru ca individul asta fiind unul dintre paramecii care au impresia ca lumea se reduce la RSS, habar n-are el ce-i ala blog si cu ce se maninca. Per total, intreaga chestie e la nivelul de subtilitate a lui "io vreau masina germana ca alea is cele mai bune". Pe de cealalta parte, pentru ca eu sunt in masura sa spun daca te ajuta sau nu te ajuta sa scrii cite trei pe zi, nu vorbitorii de pe la conferinte, care nici una pe zi nu-s in stare. Asa din auzite sigur ca strugurii-s acri, da' mai discutam dupa prima femeie, prima bere, primul floc, bine mai draga ?

Foloseste cu moderatie smileys (J). Dej am pus multora eticheta “hlizit pe vecie”. Evita mai ales cand vorbesti despre chestiuni serioase. A aiurea sa vezi zece smilelys intr-un articol despre

Nu, serios, asta-i tot punctul 8 al vorbitorului de la conferinte, in totalitatea lui. Curat grammar nazi.

Merci la offroad?

Nu merc la offroad.

Evita cuvintele “neaose”. Nu, nu sunt un sfant, am reputatia ca vorbesc urat, dar nu o fac niciodata pe blog. Poti fi invectiv/acid/critic si fara sa dai detalii anatomice sau care taie pofta de mancare. Vorbind urat atragi acei comentatori care vorbesc si mai urat ca tine, pentru ca le-ai permis. Blogul tau e ca sufrageria ta de acasa. Daca tii cosul de gunoi rasturnat pe canapea, asteapta-te ca oamenii sa scuipe seminte si pe langa el, in capul tau.

Muie, coite. Trilema e absolut singurul blog din toata prosteala online.ro pe care se gasesc toate cuvintele limbii romane, inclusiv cacat, pizda si Doru. Trilema e de asemenea singurul blog din toata prosteala online.ro pe care comentariile chiar merita citite. Ca sa nu mai intram in alte detalii despre haul ce desparte Trilema de incercarile timide ale vorbitorilor pe la conferinte. Eventual sa zicem in treacat, ca tot e la moda asta cu unicii, ca pe Trilema exista probabil mai multe cuvinte unice decit exista cuvinte-n total pe blogurile dinsilor. Precum de asemenea exista mai multi vizitatori unici decit au ei vizite, da-n fine, sa trecem.

De fapt, ce sa mai trecem, hai mai bine sa incheiem. Cum sa incheiem ? Sa incheiem cu un cintecel.

---------
* Daca nu stiti, va puteti documenta citind despre Radu Apostolescu, Dragos Roua, Oltea Zambori, Dragos Stanca, Vladimir Oane si diversi alti de-astia, cum le zice. Tuteri.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

  1. Well, ne atacăm adversarii? :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    Da' eram adversari ?!

  3. Eu tot nu am inteles pana in ziua de azi ( desi folosesc messengerul si alte locuri pe unde sunt folosite de vreo patru ani ) la ce folosesc acele emoticoane ( care , din cate vad, pentru unii reprezinta o regula folosirea moderata a lor).

  4. Stimate domnul Mircea Popescu. Nu ne cunoastem personal, dar scrieti lucruri gratuite despre mine, asa ca imi permit sa va raspund cat de politicos pot.
    As aprecia daca v-ati canaliza energiile creatoare catre persoane pe care le cunoasteti. Ultima data cand mi-am verificat agenda, nu ne cunoasteam si nici nu aveam ceva de impartit.
    Va rog respectuos sa va vedeti de treaba si sa imi ignorati sfaturile de pe blogul meu, care nu va erau adresate.
    Cat priveste gramatica, stiu ca scriu repede, dar macar cand recitesc vad greselile (am corectat inainte sa citesc acest post oricum). Pe trilema /polimedia sau cum se cheama acest stabiliment sunt greseli mai grave de ortogrfiere, nu de scriere (typos), care vad ca nu se corecteaza la recitire (daca doriti pot exemplifica).
    Dar asta e alta poveste.
    Inchei rugandu-va inca o data sa ma ingorati. Multumesc.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    @i4ever Pai teoretic servesc la a compensa temperatura joasa a mediului, cum fata in fata primesti tot felul de informatii nonverbale dar pe internet nu. E o intreaga teorie, nu-i clar cit de solida, da-n fine.

    @doru panaitescu In nemuritoarele cuvinte ale lui Baal, we shall take your position into consideration.

    Dar pofteste la exemplificari, asta-i, pina la urma, chiar scopul minunatei inventii numite Internet. Aia pe care cica tu faci marketing, ba chiar esti si soim al patriei de-ala cum ii zice. Pentru ca nici intr-un caz nu s-a inventat pentru hipstareala basinos-ametita pe care ti-o reprezinti tu ca fiind "biznis, like".

  6. Anonimosu`s avatar
    6
    Anonimosu 
    Friday, 17 December 2010

    Pionier, bai. Ce esti hater si tu acuma?

  7. Wow, ce valoare are Doru Panaitescu ăsta...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    @Anonimosu Pardon, scuzati.

    @bogdan Io-s foarte curios de exemplele celea, poate ca mai invatam ceva cu aceasta ocazie.

  9. Sa zicem asa:

    "Asa incit, baga masiv Viagra." de aici http://trilema.com/2010/vladimir-oane-iz-meleonare/
    Incat, plus o virgula nelalocul ei.

    "Bun, si ? Sincer acuma" de aici http://trilema.com/2010/vladimir-oane-iz-meleonare/
    Tot spatiu-dupa-punct, dupa cum plastic te exprimi.

    "Credeti ca e vre-o diferenta intre 12 sau 16 ? Nue." de aici http://trilema.com/2010/vladimir-oane-iz-meleonare/
    Spune-mi ca vre-o si nue sunt scrise la misto. Ca eu nu vad ghilimelele.

    Sa caut si alt articol?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    Pai io inteleg ce zici tu, dar sa-ti zic ca-i vorba mai degraba de soc cultural decit de altceva ? Prima virgula-i stilistica, eu scriu cu i normal nu cu inventia cea mai recenta (rationamentul e explicat aici), tehnic vorbind exemplul cu semnul intrebarii e spatiu-inainte-de-semnul intrebarii, ceea ce eu las, ca asa tehnoredactez eu, si-o fac uniform, iar cit ce priveste ultimul caz discutia explicativa e aici.

    Esti pe drumul cel bun, in principiu, da' mai tre' reglat tiru', imi face impresia.

  11. :)))

    virgula stilistica. buna asta. o accept ca si eu mai trag cate-o licent apoetica pe post de "e stilul meu, da-te-n gara ca-s la mine pe blog".

    am vazut uniformitatea spatiului dinaintea semnului de intrebare, nu mai insist aici. in fond e blogul tau.

    cu nue ai ramas in aer.

    In fine, nu mai caut, o dam in diverse, ideea e sa-ti indrepti turela spre "clienti" (ca vad ca ti-ai tras ceva portofoliu) care rezoneaza mai tare la pamfletele tale, eu sunt nascut pe aprtea hailalta a tarii si prind mai greu accentul de banat. si inca o data, nu avem nimic de impartit. Seara buna, intr-o zi imi fac timp si iti mai gasesc greseli, sunt convins ca nu recitesti chiar tot ce scrii (ca si mine de altminteri).

  12. *partea, nu aprtea.
    hailalta era cu "ghilimea", uitai sa pun.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    Nue incearca sa sugereze ca "muie", da' ma tem ca nu prea reuseste.

    Asta e, mai dam rateuri. Da' io numa zic, ca-s cel putin maniac cu scrisul, si ca atare e improbabil sa-mi fi scapat ceva neintentionat. Acuma, ca intentionez tot soiu' de traznai, aia putem fi de acord foarte usor, da-s cu necesitate alta categorie.

  14. Ca esti maniac cu scrisul se vede. Ca mai poti gresi, asta e. Ca e gresit canalizat scrisul, asta e iar doar parerea mea si poti oricand sa ma dai de un perete ca nu am inteles demersul. Croseta din postul tau e prea conjuncturala si evident probabil crezi ca am facut anumite referiri in articolul meu cu gandul la trilema. Nu, nu le-am facut, sunt si altii care folosesc cuvinte "alese".
    Eu le folosesc doar in viu grai, e mai sanatos asa.
    Despre virulenta, rapiditatea cu care pui etichete sau scoti din context, mi-e teama ca fac parte din farmecul tau personal, motiv pentru care nu cred ca are rost sa consider ca a fost un atac la persoana, ci mai mult seria ta circadiana de abdomene cu tastatura.

    Chiar o sa caut si alte greseli. Sunt convins ca exista.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    E cred pe dracu', hai sa fim seriosi. Daca credeam cel mai probabil nu scriam.

    Ar fi semn de prostie sa crezi ca-i un atac la persoana (nu zic prospectiv, ci deductiv, pe baza experientei : din colectia de indivizi despre care am scris pina acum, cam toti aia convinsi ca i-am atacat la persoana se intimpla sa fie si prosti, independent).

    Ai sanse destul de bune bune sa gasesti ceva i-uri in plus sau in minus prin prima parte a lui 2009, mi-a fost destul de dificil sa ma readaptez limbii romane. Exercitiul ar fi pina la urma si util.

    Scoaterea din context are si ea importanta ei. Lucrurile tre' sa supravietuiasca pe picioarele lor, orice baietica e ok cit e la mami-n poala, de-aia-l iei si-l duci la armata, zece ore de mars prin zapada cu o gaura-n bocanc, alta viata. Apa regala, ce mai. Da' merita retinut ca n-o murit inca nimeni pe lume din aia ca o scris unu' despre el pe internet. Ma rog, poate cu exceptia notabila a Doinei Popescu.

  16. Decretul ala la care se refera e cel din '66, nu? Lenta conceptie! :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    UGFpIG51IHMtbyBhYnJvZ2F0IHBpbmEgbGEgcmV2b2x1dGllLiBTZSBzb2NvdGVzdGUuDQoNClBT
    LiBJIGxpa2UgeW91ciBuZXcgbmFtZS4=

  18. el oh el!

  19. eu nu stiu cum de reusesti sa gasesti toti mormolocii astia de se ascund in mlastina internetului... ai vreo lupa speciala sau un nas cu miros fin? in loc sa-ti multumeasca pentru ca-i scoti din anonimat se ratoiesc ca tzatzele la piatza ca ei nici de pula n-or auzit, nici c-or supt-o vreodata. eu ma intreb ce anume le da dreptul, care e motivatia lor, sa se considere nu stiu ce capete luminate de ar putea indruma pe altii? sfaturi gratuite si alte cacareze de gen stereotipuri si generalizari de oligofren, de altceva nu sunt in stare. ma rog, noi sa fim sanatosi...

  20. @Mikael Eon
    "eu nu stiu cum de reusesti .."
    Si-o facut rost de A list de la Z list.

  21. deci doftoru-i în mare formă zilele astea, bag de seamă

    hai cu articolul dedicat :D

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Saturday, 18 December 2010

    @Mikael Eon In cazul de fata am urmarit un link de pe twitter. Cam in 90% din cazuri aia-i sursa primara.

    Da' acuma daca-i sa fim oameni cinstiti, observam ca cetateanu' asta particular (care n-are a raspunde pentru ceilalti, ca nu-s cutotii evrei) s-a ratoit in prima faza, dupa care s-a adaptat conditiilor de fapt intr-un mod remarcabil. Flexibilitatea e principala marca a inteligentei, pina la urma. Plus ca, daca-i pina acolo, si eu ma ratoiesc in prima faza la oameni, articolu' insusi fiind un exemplu.

    Da' motivatia-i relativ simpla : e asa un vid de competenta in Romania incit oamenii care macar isi pun problema simt ca deja sunt inaintea mediei (ceea ce e formal adevarat). E drept ca fenomenul are efectul colateral de-a complica formarea ierarhiilor (asa zisul Gold Rush effect), da' pina la urma intre oameni cit de cit civilizati problema aia se rezolva usor de indata ce se pune.

    @Dr.A Mei, sincer, n-am mai intrat pe-acolo de prin vara, cred. Probabil c-ar trebui, cine stie ce minuni mai ascunde.

    @dAImon Dar are deja.

  23. @Dr. A :)))))) nu m-am gandit ca e asa simplu, am uitat de minunatul top al mediocritatilor blogheristice.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 March 2011

    Mentionez ca am mincat o pasta cu zisul Doru Panaitescu avind astfel ocazia sa constatat nemijlocit ca prin viu grai se exprima bine, atit in limba materna cit si in limbi straine :p

  25. deci nu-i inginer ?

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 March 2011

    Nu, ci economist.

  27. remi online`s avatar
    27
    remi online 
    Thursday, 31 March 2011

    Si eu ma gandeam ca este inginer !

    Frumos articol, multumim !

  28. Aia cu fostul șef și offroadul a fost chiar tare, deși și tu ești prea hater, prea ca la țară.

    @Mircea Popescu: ce codificare (encoding) mai e și aia? Am încercat cu base64 și mi-a dat Incorrect padding.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Pai din cauza ca tu nu stii ca wordpressu' mai rupe siruri.

  30. Ion Iliescu`s avatar
    30
    Ion Iliescuinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 22 September 2011

    fail

  31. Vezi ce înseamnă să-ți ții blogul pe pastebin? Nu mai ai probleme dintr-astea :-))) Asta mi-aduce aminte de tipul ăla de pe fain cu programele lui pentru portul paralel, care arătau ca naiba pe blog. Între timp le-a mai bibilit și măcar se compilează.

    P.S. Apropo, am învățat să lucrez cu portul paralel din PC Report. Cu Pascal și sub DOS ce-i drept, dar oricum foarte util și interesant articolul ăla.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Dap. Eu lucram cu C din DOS, da' perfect posibil sa fi fost tot in urma aceluiasi articol/serie din PC Report. Parca vag asa retin, nu bag mina-n foc.

    Recunosc ca ar fi mai bine sub anumite aspecte pe pastebin. Sau pe BBS.

  1. [...] s-a confruntat cu o situatia de criza pe care a rezolvat-o abil si diplomat ? Hai ca incep eu cu Doru Panaitescu. Pluseaza cineva [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.