Celelalte cuvinte

Sunday, 05 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Freshly Pressed:
The best of 355,271 bloggers, 366,448 new posts, 287,052 comments, & 71,656,769 words today on WordPress.com.

Wordpress.com e una dintre platformele gratuite de blogging (chiar daca cea mai buna, totusi mi se pare ca nu cea mai populara, proastele practici comerciale ale Google, care-si favorizeaza proprietatile de cacat asigurind probabil mizeriei de blogspot suprematia numerica).

Oricit se lauda Mircea Popescu cu trei milioane de cuvinte (din care sa recunoastem cinstit ca doar un milion intra-n discutia asta, restul fiind alte chestii, precum ziceam), alea vin in doi ani de zile, nu ieri. Ar fi nevoie de vreo saptezeci de ori sapte sute de mirci popesti de-astia ca sa iasa torentul de worbe publicat in toata ziua pe wordpress ala. Ori noi n-avem patruji' noua de mii de mirci popesti, de fapt n-avem nici macar patruji' noua de mii de blogeri cu totul lui tot, socotind la numaratoare pe oricine si orice, ba chiar numarindu-i pe unii de mai multe ori.

Adevaru-i ca intr-o saptamina (deci de sapte ori mai putin decit intr-o zi, deja, bine ?) noi stringem cu chiu cu vai pe la vreo cinci mii de blogeri activi (deci nu trei sute si cincizeci de mii, ci de saptezeci de ori mai putini, bun ?), care produc citeva zeci de mii de articole, care insumeaza cu putin noroc un milion de cuvinte sau pe-acolo. Per total, de sapte ori cite sapte zeci de ori mai prapaditi ne gasim. Patru sute nouazeci de ori, e ceva.

E ceva, pentru ca daca luam la socoteala populatia Romaniei pe la vreo douaji' de milioane (ca rotunjim favorabil, pai ori suntem patrioti ori ce facem aici ?!), patru sute nouazeci ala ne duce-n pozitia in care intreaga omenire ar trebui sa fie la vreo zece miliarde, ca sa iasa numerele. Ori intreaga omenire nu-i la vreo zece miliarde, e la vreo saptezeci la suta din aia, si asta inseamna ca noi lucram cam la saptezeci la suta din eficienta, eficacitatea si productivitatea medii globale.

Medii globale, ma-ntelegeti voi dragilor, medii globale inseamna ca acolo se socotesc si africanii aia trogloditi care nu ca n-au internet, nu ca n-au curent electric, nu ca n-au apa potabila, da' nici n-or inteles inca, in sapte mii de ani de istorie, cam ce rost, importanta sau utilitate ar putea avea sa-si scoata dracului dejtiu' din cur si sa puna mina sa faca ceva util. Precum se socotesc si indienii aia trogloditi, si pakistanezii aia trogloditi, si chinezii aia trogloditi, poate nu un miliard fiecare din astia dar in tot cazul pe-aproape... pe scurt, daca ne comparam cu lumea civilizata ne aflam hapt de sapte ori mai piperniciti, mai lenesi, mai prosti si mai puturosi. Sub aceasta masura anumita care-am ales-o eu din rautate si lipsa de patriotism, bineinteles. Da' nu-i suparare, ca pentru echilibru notez aici ca suntem de sapte ori mai primitori si de patrujinoo de ori mai dornici si mai viezurici decit magarii aia din Vest. Bun ase ?

Si chestia-i ca noi n-avem de fapt mai putina nevoie de-a citi si-a scrie decit au oamenii civilizati, ca ce sa si tot zici atita ?! Fapt e ca dinsii au cultura scrisa de trei sau de cinci secole, ba-n unele cazuri chiar si de doua-trei milenii, in timp ce noi o frecam la rece cu sase carti si-un as de pica, o lada de manuscrise cit ducea racanul mediu la incorporare fiind cam toata cultura romana din doasca-n doasca. Fapt e ca noi mai avem inca de spus si de citit o groaza de chestii care-n alte parti s-au consumat demult, demult de tot la cel mai general nivel social, fiind deja inglobate-n limba si-n designul obiectelor, au trecut din cultura direct in civilizatie.

Chestii care pe noi inca ne cam lasa cu gura cascata daca se apuca cineva sa le noteze drept banalitatile ce dinsele chiar sunt, si ne minca ceva sa contra-argumentam, ca noi suntem tineri pe asta lume si n-am apucat inca sa incercam toate combinatiile posibile cu chestiile alea de patrujinoo de mii de ori, sa ne lamurim clar si definitiv ca cum sta treaba. Noi suntem inca copchii care deschid cu calul pe A si pe H ca nu li-e clar si nu-i conving teoriile cu controlul centrului, si nici n-au experienta sa priceapa de ce-i o idee proasta sa ucizi figura-n marginalitate.

Per scurt, celelalte cuvinte, cuvintele lor, ne cam lasa-n praful drumului. Pentru cit timp oare ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Dorin Victor Vasile`s avatar
    1
    Dorin Victor Vasile 
    Sunday, 5 December 2010

    Wordpress e cea mai buna dintre cele cu curba de invatare asa, mai populara :)

    Pentru cine are rabdare & capabilitati este evident ca cea mai buna platforma e Drupal. Cea mai buna, cea mai solida, cea mai versatila, cea mai potenta. Dupa ce te-ai dedulcit la Drupal nu te mai lasi.

    Eu, ca utilizator de Drupal trecut prin multe (multe versiuni adica) i-am gasit pana acum doar doua cusururi:

    1. nu e chiar plug-n play asa cum vrea lumea cea grabita si superficiala, tre' sa inveti cate ceva. Mai tot timpul.

    2. dupa ce o inveti te imbie atat de mult sa experimentezi chestii noi ca te centrezi mai mult pe platforma decat pe content.

    In rest, total de acord ca blogspot & friends nu e ceea ce trebuie :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 December 2010

    Da' stai umpic mo, ca io discut de wordpress.com, nu .org. Adica, cum ar veni, de situ' ce hosteaza gratuit bloguri, nu de softu' ce ruleaza pe serveru' tau.

    Da' daca tot ai deschis discutia : nu neg ca Drupal e o scula excelenta pentru cei ce vor sa se joace, un fel de set de lego. Nu mi se pare o solutie excelenta, ci pur si simplu acceptabila pentru cei ce fac business, nu joaca pe internet, adica doresc sa-si rezolve probleme cit mai repede si mai simplu, nu sa petreaca cit mai mult timp invatind cum sa rezolve probleme. Diferenta asta de atitudine de altfel strabate si explica treizeci de ani si mai bine de insuccese peste insuccese ale comunitatii linux/open source, cu momente de relas si momente de explozie, dar ca sa fim cinstiti Drupal nu-i chiar un moment de explozie, mai aproape de relas.

  3. Hello,I read your new stuff regularly.Your humoristic style is awesome, keep doing what you're doing!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 February 2017

    You're welcome.

    This is how I ended up checking out http://www.aghanyna.com/videos/%D8%A7%D9%87-%D9%84%D9%88-%D9%84%D8%B9%D8%A8%D8%AA-%D9%8A%D8%A7-%D8%B2%D9%87%D8%B1/ which... hey, looks almost like one of my own girls.

  5. Dude wat. You're too fortunate for this life.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 February 2017

    And I sleep.

  7. Hello,I read your new stuff regularly.Your humoristic style is awesome, keep doing what you're doing

  1. [...] blogurilor si blogosferei se vadeste chiar foarte adecvata. Dintr-o data afirmati banale precum "mai e mult pina departe" incep sa-si releve adevaratul [...]

  2. [...] nu, faceti putina practica, n-o omorit pe nimeni. ———Aparent s-au dublat fata de anul trecut sau ceva. Asta da succes online, crestere de 100% pe an la asa ditai baza. [↩]Da, am [...]

  3. [...] si plinsesem de asta, prin Decembrie 2010, doar ca nu m-am prins atunci ca de asta ma pling de fapt. M-am repetat in Ianuarie curent, si-abia [...]

  4. [...] Daca eram americani sau ceva era naspa de noi, ca ramineam fara obiectu' muncii. Noi insa nu suntem americani, suntem de-ai nostri, asa ca ne putem continua linistiti existenta rizind de proastele lor. In cazul asta Edeline Wrigh (de care-am aflat, bineinteles, de pe dtng). [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.