Cartelul impotentei redux

Friday, 31 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa pornim de la citate

Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nu prea am văzut oameni fericiţi, oameni care au succes în adevăratul sens al cuvântului, care să se manifeste agresiv pe blog, sau în viaţa de zi cu zi. Nu au de ce, nu ar fi logic. Poţi fi ironic şi subtil, poţi fi arogant, dar niciodată nu vei fi apreciat pentru că eşti agresiv gratuit. Niciodată!

Aşadar, eu militez pentru zenuială maximă, am mai spus-o şi o repet. Poate că nu aduce atât de mult trafic, poate că nu stârneşte atât de multe comentarii, dar sigur îţi aduce o stare de bine cum nu ai mai simţit de mult.

apud Alex Negrea

Am devenit mai zen ca în anii trecuţi. Băieţii (cetin, sebi, cristi, laurenţiu, alex, paul, alex) sunt şi ei bine. Şi asta contează cel mai mult. Pace cartierului…

apud Valentin Petcu

wm_strip_2006-12-26Sa propunem si o interpretare : Eu am petrecut un 2010 absolut sulfuros, din prima si pina in ultima zi, in continuarea unui 2009 cel putin acid, daca nu de-a dreptul coroziv.

Intimplator sau poate ca nu, in 2010 am si "distrus destine". Mai multe, dar daca e sa fim cinstiti, nu le-am distrus eu. Ele erau demult distruse, sau mai propriu spus ele nu existasera niciodata.

Nicicind, nicicum nu urma pseudo-agregatorul pseudo-antreprenorului Bogdan Voicu sa faca ceva util. Pentru ca omul, pentru ca oamenii de linga el erau, sunt, dupa toate aparentele vor ramine si incapabili tehnic si sterpi intelectual. Asta este.

Nicicind, nicicum nu urmau minciunile lui Ionut Oprea sa se coaguleze in ceva functional. Nu aveau cum, nu se poate asa ceva.

Nicicind nu urma Dragos Stanca sa fie "expert", sau "respectabil" sau "important". Nici daca reusesti sa tesi sita de matase din coada de magar, tot nu vei face cap de logofat din capul magarului.

Lista poate continua la nesfirsit, si chiar daca am mai pus o vorba buna aici sau dincolo, faptul ramine ca barcutele din coji de nuca s-au crapat, s-au scufundat, s-au dezintegrat mai ales pentru ca erau barcute din coji de nuca. Daca oamenii ar fi fost jumatate din ce se credeau ei, daca ideile lor ar fi platit nu o zecime, da' macar o miime din sutele de milioane de euro la care visau dinsii puteam eu vorbi si cocotat pe casa si cocotat pe satelit, ca degeaba vorbeam.

Nu eu am falimentat Realitatea, concentrind o raza de rautate pura, nu eu am facut "agentia" BOOM sa faca poc, si nici invers. Nu eu i-am taiat lui zoso veniturile la un sfert fata de 2008. Sau ma rog, poate ca eu, bine, fie. Totusi, chestiile astea s-au intimplat mai ales "de la sine", sau pentru ca asa-i normal : casa cladita din paie si balegar se imburda si cade.

E drept ca puteam fi mult mai blind, e drept ca puteam fi mult mai intelegator, mai tolerant, mai iubitor de semeni, mai ales de semenii aia prosti si-n acelasi timp fuduli, ca aia au sarmanii cea mai mare nevoie. E drept ca puteam face pe mama ranitilor. Si bineinteles ca ranitii se vor gasi sa-mi reproseze ca in loc sa le pansez orgoliile terfelite mai ales de inadecvarea la lumea reala, le-am turnat spirt in prima faza, si vitriol in a doua, daca i-am vazut ca la spirt urla. E si asta un repros, sigur ca-i un repros de om prost, da' nu ne miram, ca am stabilit deja cum stam.

Cei ramasi (inca) in picioare simt nevoia sa se regrupeze. Foarte bine, bravo lor, felicitari. Cum s-ar regrupa ei ? Pai, daca strategic vorbind tot m-am apucat eu de am investit* fortareata "bunului simt" cu otelurile reci si neiertatoare ale unei libertati absolute, hai ca poate or incerca ei sa fie "zen". Sa le mearga bine. Sa aiba "pace". Sa fie "impacati sufleteste".

Este ca suna ca intr-un film prost ? Ei, se intimpla ca este dintr-un film prost, parca traim intr-o telenovela. De fapt, cam de-aia ii toc incet-incet pe toti timurucii astia, si-i voi toca pina cind ori capituleaza, da' cu tiriit prin genunchi, tuns zero, tot tacamul conversiei complete, ori crapa. Pentru ca nu imi doresc sa traiesc intr-o telenovela. Vreau, cer, pretind si voi primi mai mult de la viata, chiar si intr-un fund de Orient Mijlociu numit Romania.

Ca atare, tabloul pe 2011 se prezinta in contrast si antiteze : cei inca ramasi in viata sunt "zen", eu ma pis pe ei cu zenul lor cu tot. Este ca suna promitator ? Ei, si peste inca un an voi mai adauga niste nume la lista infrintilor (da' nu de catre mine, bine ? de catre timp, de catre criza, de catre viata) iar pina vine sfirsitul lumii din 2012 nu se va mai vedea picior de de-asta pe nicaieri. Bun asa ?

Si-asa vom ajunge sa vedem rupta povestea aia cu "in tara asta prost facuta rahatii conduc in loc sa puta", care pare vesnica stare de lucruri pe-aici pe la noi. Doamne-ajuta.

---------
* Pe linga sensul financiar, de a lega bani intr-un plan sau proiect, termenul are si sensul militar, de a incepe un asediu, de a lega trupe si materiale cuceririi unui punct fortificat. Acest din urma si aproape uitat sens este de altfel primul, in ordine istorica.

Sursa foto : wulffmorgenthaler.com

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

23 Responses

  1. Apăi dacă înțeleg eu bine ideea Zen-ului (și n-o înțeleg că-s român, nu chinez, dar în fine), a fi „zen” înseamnă să îți lași laptop-ul, Interneții și blog-ul și să te retragi undeva într-un muncel unde nu se aude nici sunet de voce de om și nu găsești urmă de cuvânt scris.

    Deci dacă înțeleg eu bine... mna, ori suntem zen ori nu mai suntem.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 December 2010

    Noi am descoperit aici la poalele Carpatului sarbatorirea prin munca si zenul prin mincare de cacat.

    Suntem niste speciali. Noroc cu noi ca am pazit fruntariile marului, ca sa poata Jobs face ipoade si alte catedraluri.

  3. Cristian Lisandru`s avatar
    3
    Cristian Lisandru 
    Friday, 31 December 2010

    LA MULŢI ANI, Mircea, îţi doresc un an la fel de... sulfuros ca acesta care se pregăteşte de plecare... În ceea ce priveşte zenul, mai bine un şpriţ.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 December 2010

    Mersi, si tie la fel. Nu atit sulfuros, cit spritz :D

  5. Cristian Lisandru`s avatar
    5
    Cristian Lisandru 
    Friday, 31 December 2010

    Să fie! Noroc!

  6. da' ce rau esti tu

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 December 2010

    @F Eu nu sunt atit rau, cit mai degraba bun in felul meu propriu.

  8. Varicella`s avatar
    8
    Varicella 
    Friday, 31 December 2010

    http://www.visurat.ro/2010/12/31/un-scandal-de-final-de-an/

    Jale mare! LOL

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 December 2010

    Awwww.

    Intrebarea care se pune e evident de ce nu mi-o zis chestiile astea in fata, cind i-am dat sa manince la Lloyds acu doua veri sau cind o fi fost. Atunci eram chiar baiat fain, da' mnoa, intelegem, e grele astea.

  10. Varicella`s avatar
    10
    Varicella 
    Friday, 31 December 2010

    O fi dat cineva o felie de parizer mai recent si s-a reorientat fomistul, adica baietul am vrut sa zic.

  11. Acelea e platoniene readaptate @ “in tara asta prost facuta rahatii conduc in loc sa puta“ ...
    Cat despre cartel, sa fie ei sanatosi.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 December 2010

    @Varicella Mnoa, sa n-o luam in tragic, are omu' niste convingeri, sa sie sanatos.

    @Luka D Ia uite, mi-ai luat vorba din gura. Sper ca nu mi-ai pus altceva in loc...

  13. http://www.motifake.com/image/demotivational-poster/1009/ball-gag-ball-gag-silence-demotivational-poster-1283783593.jpg

    Hi hi hi prea mi-ai dat-o la fileu ... [zise ea luand-o la fuga]

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 December 2010

    Ie ? Noa stai numa' sa vezi ce-o iei tu la fileuri pentru asta :D

  15. Iarta-ma stapane hi hi hi

  16. Iarta-ma stapane, ca sa mai pot face?

  17. @lexy229 Garantia continuitatii :)

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 2 January 2011

    Si-am gasit si-o ilustratie ilustrativa.

  19. dar de ce cartel? eu asta nu am inteles ... de ce cartel?

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Sunday, 2 January 2011

    Pai nici eu n-am inteles, sincer sa fiu. Cred ca in virtutea inertiei, deocamdata. Mai sapam.

  1. Cartelul impotentei redux pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Se intimpla pe net....

  2. [...] lista, nu atit pentru ca mi-e lene cit mai ales pentru ca ar fi absolut inituil : cartelul impotentei lanseaza de-astea pe banda rulanta. Mare tam-tam, mare frectie reciproca la piciorul de lemn, [...]

  3. [...] : @Stapan Mbene. Da’ nici nu dadeam tare … (sursa) Iarta-ma stapane hi hi hi (sursa) Evident ca e ca tine, am gresit, iarta-ma stapane! [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.