Care-i diferenta ?

Saturday, 20 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Avem odata trafic.ro, o pseudo-sursa de informatii de trafic :

trafic_ro_mar

In al doilea rand, t5.ro, chestia aia celebra despre care se agita unu' ca de ce nu-s eu dispus sa ma bag acolo ?! cu doua saptamani inainte sa iasa el.

t5_mar

Ce deducem de-aici ? Pai, ca sunt niste super-mega-ultra-extra site-uri, care atrag o groaza de trafic, de ordinul zecilor de mii de "unici" pe zi. Care sunt ele ? Pai, ar fi codrosu.ro ; kaz3.info ; imaginelife.ro. Si pe langa ei, unu' care nu se regaseste in topuri, da' care spune, afirma, scrie la el pe blog, si deci noi il credem : zoso.ro.

Ce-au in comun aceste 4 centre de relevanta, opinie, influenta si importanta online ? Pai, defalcat :

codrosu.ro : 2 articole azi, 5 articole ieri. 0 comentarii azi, 1 comentariu ieri. In total.
imaginelife.ro : ultimul articol pe 13 (martie), nici un comentariu. Da' ma rog, fain design.
kaz3.info : un articol azi (0 comentarii) ; un articol pe 18, 3 comentarii.

Deci din 49 de mii de "unici" pe 18, plus 49,000 pe 19, plus 49,000 pe 20 plus asa mai departe, adica, o groaza de bombalai, s-au adunat niste pareri la asta ultimu'. 3 bucati. Io de exemplu daca scriu o criptograma dimineata pe la ora 4, ea-i adesea rezolvata pana la ora 9, cand incepe oficial munca. Logic vorbind atunci, ca eu am macar un triliard de unici, dupa proportii, nu ? Da' sa trecem, pana n-ametim.

Spre deosebire! notati ca am zis deosebire da ? deci, spre deosebire, repet, insist, total diferit de tipii astia dubiosi care recicleaza trafic cunoscut si sub numele de fake, avem zoso.ro. Care are comentarii, de exemplu la articolul asta : zoso faker. Sa ma scuzati ca l-am intitulat faker, da' pur si simplu altfel nu mi-o dat prin minte.

Stiti de ce ? Pai ia sa examinam comentariile, daca-i voie.

1. Irinel Mihai a scris pe 20 Martie 2010, 12:30 pm
Nu prea inteleg de ce aceasta promovare masiva la lui sutu,badea citeste de pe blogul lui pe post,voi vorbiti despre ce o mai facut,e un blog frumos da dc aceasta promovare a lui?

2.Martin a scris pe 20 Martie 2010, 1:46 pm
Vorbeste si Cristi asta din ce ii trece si lui pe la urechi, nu se informeaza deloc.

3.Roby a scris pe 20 Martie 2010, 2:05 pm
la viata din episod nu ai ce face

4.dede a scris pe 20 Martie 2010, 2:37 pm
Cam dubios ce se intampla cu informatiile astea din “surse”. Ce mai conteaza ca e minciuna, ca e dezinformare..daca e din “surse”. Rusinos!

5.alina a scris pe 20 Martie 2010, 6:38 pm
in primul rand ca a fi consultant politic e un job. il prestezi pt cine doresti TU, contra unui onorariu sua in mod gratui, tot cum vrei TU, pt ca TU esti stapan pe mintea si munca ta.
Sutu s-a trezit vorbind ca sa nu doarma. Andronic e consultant PDL de ceva vreme si uite ca si presteaza bine. altfel nu s-ar fi dat bani pe / pt el

6.mihaela a scris pe 20 Martie 2010, 6:40 pm
iar stim “din surse” sau de PE surse ?????!!!! sutu, mori tata. hal de “Stiri’ livrezi tu dupa nu stiu cate luni de cand omul presteaza pt PDL????
pai in cazul asta nu merita sa fie citit nea Sutu, ca e expirat rau.

7.Robert a scris pe 20 Martie 2010, 7:33 pm
Ce descoperiri face Sutu asta. Sursa de informatie viabila ce-i drept, pacat ca foarte invechita, totusi. Sau poate s-a gandit sa dea o stire din categoria “senzational” ca voia si el sa aiba parte de atentie.

8.Yca a scris pe 20 Martie 2010, 7:33 pm
Informatii din “surse” sigur ca da, Sutu si sursele lui sunt foarte “competente”

9.Simona a scris pe 20 Martie 2010, 7:34 pm
Hotii striga hoti. CAre surse domne???

10.Ramona a scris pe 20 Martie 2010, 7:40 pm
De unde atata promovare pentru Sutu. Care nici macar nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, el ne vorbeste din “surse”

11.didi a scris pe 20 Martie 2010, 7:40 pm
Treaba aia jurnalistica cu verificatul din trei surse s-a pierdut de mult. E trist ce se intampla in zilele noastre si ce fel de informatii ajung la oameni.

12.Seba a scris pe 20 Martie 2010, 7:43 pm
Sutu asta de unde face el politica asta asa de serioasa si induce lumea in eroare.

13.Alin a scris pe 20 Martie 2010, 7:48 pm
Este oricum exagerata toata povestea si incearca si sutu sa faca si el trafic inventand un scandal.

14.Mara a scris pe 20 Martie 2010, 7:48 pm
Sutu minte, nu exista surse. Iar Andronic are ceva vechime de cand este consilierul PDL.

15.Radu a scris pe 20 Martie 2010, 7:50 pm
Sutu asta nu mai are articole de scris si scoate de la naftalina sau din arhive cele mai importante stiri. Daca vreti o retrospectiva a ultimlui an, asa, pe sarite, Sutu e solutia

16.caramel a scris pe 20 Martie 2010, 8:02 pm
Hai mai Zoso trimite-i si tu niste trafic lui Sutu sa nu mai fie asa penibil. Ar face orice pentru un comentariu, inclusiv a da niste stiri invechite pentru putina atentie

17.Mirela a scris pe 20 Martie 2010, 8:12 pm
Pacat ca s-a stricat si asta. Reglari de conturi de doi lei. Jenant!

18.Flori a scris pe 20 Martie 2010, 8:15 pm
Sutu nici macar nu stie ce vorbeste. Echiap despre care a pomenit el ca fiind noua este de un an la PDL fiind angajati pentru prezidentiale. Numai minciuni

19.Cristi a scris pe 20 Martie 2010, 8:21 pm
Sursele lui sutu mint clar. Andronic face parte din echipa PDL inca de la alegerile prezidentiale. Si face o treaba foarte buna. Imi pare rau domnule sutu dar sursele v-au tradat.

20.dana a scris pe 20 Martie 2010, 8:21 pm
Cum se grabesc unii oameni sa dezinformeze pe baza acestor minunate “surse”. Intr-adevar Andronic impreuna cu Greenberg, Silberstein formeaza echipa de consultanta politica PDL de acum vreun an. Au lucrat si la campania prezidentiala.

21.vladimir a scris pe 20 Martie 2010, 8:26 pm
Mda, cam care o fi noutatea in viziunea lui Sutu? Se stia acest lucru cu mult timp in urma. Sutu intoxica in calitate de “purtator de mesaj”. Urat!

22.Mia a scris pe 20 Martie 2010, 8:28 pm
Imi vine sa si rad. As vrea s astiu si eu care sunt sursele lui Sutu pt ca PDL il are drept consilier pe Andronic inca pe de timpul alegerilor prezidentiale, can de un an asa.

23.calin a scris pe 20 Martie 2010, 8:31 pm
Sutu habar nu are ce vb cand vine vorba de “noul” consilier PDL

24.Marius a scris pe 20 Martie 2010, 8:39 pm
Daca Sutu ma intreba pe mine despre Andronic il informam mai corect decat “sursele” lui. Andronic face consilere pentru PDL de un an de zile, de la alegerile prezidentiale alaturi de Stan Greenberg si Tal Silberstein

25.Horatiu a scris pe 20 Martie 2010, 8:44 pm
Sutu e doar un pion care intoxica masele cu informatii false. Cata ipocrizie si rautate! Urat foarte urat

26.bogdan bobo a scris pe 20 Martie 2010, 8:49 pm
m-am dus sa vad si mizeria aia pe Sutu. i-am scris ceva dar nesimtitul nu mi-a publicat comentariul. Sutu asta e un nimeni, un jurnalist inchipui, care minte de sparge si da informatii neverificate si vechi de cand lumea. hal de blogger )))
bravo Zoso ca te documentezi si dai informatiile intregi. mai are lumea de invatat de la tine

27.Vlad a scris pe 20 Martie 2010, 8:50 pm
Sutu distribue maselor informatii false. Sursele l-au tradat. Rusine!!!

28.Marinescu a scris pe 20 Martie 2010, 8:52 pm
De unde atata promovare pentru un om care intoxifica masele cu prostii? nici nu ar trebui sa-l bagam in seama pe acets individ.

Nu vi se pare usor dubios faptul ca 28 de persoane diferite spun acelasi lucru, repetat la nesfarsit ? Ca mie mi se pare.

Da' nu vi se pare voua dubios de-a dreptul faptul ca persoanele reale care sunt si se intituleaza Marinescu, Vlad, bogdan bobo, Horatiu, Marius, calin, Mia, vladimir, dana, Cristi, Flori, Mirela, caramel, Radu, Mara, Alin, Seba, didi, Ramona, Simona, Yca, Robert, mihaela, alina, dede si Martin se intampla ca din intamplare ca n-au nici unul blog ? Dincolo de faptul ca vin in ordine, ramona dupa simona, dincolo de didi si de dede, zic.

Sincer spun, daca ghiboleanu' nu ma acuza pe mine ca mi-as pune comentarii singur sub nume false (la fo doua saptamani dupa ce ma acuza ca scriu in numele altora in timp ce scria el sub numele meu) nici nu-mi trecea prin cap sa verific.

Dar intre timp m-am obisnuit, si va pot chiar spune si dumneavoastra : cand Vali Petcu acuza pe careva de ceva, e aproape sigur ca tocmai face chestia aia el insusi. Daca vorbeste de tepe, tocmai ce-o tras o teapa. Daca vorbeste de datoriile neplatite ale altora, imaginate de el, e probabil pentru ca tocmai l-au cautat aia de la Prudent Financial acasa. Daca urla de spam, probabil tocmai ce-a dat drumul la mailer. Si asa mai departe.

De-aia ma si gandesc ca explicatiile la chestiile de mai sus vor fi de doua categorii : pe de-o parte, cele rationale, zoso.ro este inca un blog de spam si auto-clickere, avand ca bonus si comentarii scrise de autorul postarilor, spre deosebire de ceilalti periculosi, care n-au ajuns inca pana acolo. Si pe de cealalta parte, ca io-s un om rau.

Noi sa fim sanatosi.

Update, 27 Ianuarie 2019 : apropo de pseudo-sursa de informatii, hai un lol mititel asa, in trecere :

succese-la-trafic-ro

Deci A-B-C-D, scurt si pe inteles, bun ? Acolo-s clare si vizibile arhivele, serviti pe pita ca un gem.

Iar apropo de cit nimic ie biata Romanie : nici minciunile nu mai sunt ce-au fost ; 234`700 ala pretins acu' zece ani s-a metamorfozat in anii ce-au trecut ; codrosu.ro, "locul 16 in bloguri" se multumeste cu un (la fel de imaginar) 8`616 azi. Pai nu-i destul ?

Are si imaginarul limitele lui.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. Acum zau, ma chiar bucurez ca am scris inainte de treaba asta "Da si mie un comentariu". Deci da !!!
    Da si la partea cu traficu si comentariile si la partea in care tot hotul se teme de furat.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 March 2010

    Tu-ti stersai blogu' ?! http://anormalu.wordpress.com/ ?

  3. Hi hi hi , da, asta cand m-am lastat de fumat :P

  4. A vazut zosolica ca a ramas fara trafic , fara bannere si sa gandit la o strategie penibila sa isi revina :))

    Oricum zosolica e trista nu degeaba a iesit din Zelist si nu degeaba numai este in clasamentul celor de la t5 . Lui zosolica nu-i place concurenta , si nu-i place cand cineva il intrece intr-un clasament :))

  5. Apoi daca Raduta din spital e primul blogger al romaniei (cf zelist) ... te si miri in ce blogosfera traim. Oamenii aia ar trebui sa--si racoreasca serverele o vreme pana fac un algoritm ce produce rezultate utile.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 March 2010

    Cam greu.

  7. "Da’ nu vi se pare voua dubios de-a dreptul faptul ca persoanele reale care sunt si se intituleaza Marinescu, Vlad, bogdan bobo, Horatiu, Marius, calin, Mia, vladimir, dana, Cristi, Flori, Mirela, caramel, Radu, Mara, Alin, Seba, didi, Ramona, Simona, Yca, Robert, mihaela, alina, dede si Martin se intampla ca din intamplare ca n-au nici unul blog ? Dincolo de faptul ca vin in ordine, ramona dupa simona, dincolo de didi si de dede, zic."

    hai sa ii dau idei lui zoso asta:

    de fapt mircea popescu asta isi rezolva singur criptogramele inainte sa ajunga la munca si de fapt el participa la concursurile lui si ba, mai multe, ca sa nu poata fi acuzat de faptul ca il comenteaza oameni care nu au domeniul si blogul lor, a generat prin diverse concursuri domenii si gazda pentru comentatorii care de fapt tot el is. ba, mai mult, se zvoneste ca polimedia a angajat doi trei oameni care lucreaza in schimburi de opt ore pe zi si un student care baga part-time sambata si duminica 16 ore pe zi. acestia scriu comentarii pe blogul lui si au grija sa intretina blogurile, pe care cica le-au castigat la diverse concursuri mircea popescu tm. ba, mai mult chiar, se zice ca nici premiile in bani sau diverse bunuri, n-or fost veridice.

    no, vezi, as putea sa o tin tot asa, juma de zi. si pe urma o dezsbatem, ra-dezbatem, ne suflam nasurile, mancam ciorbele si revenim din nou asupra subiectului. tot teoria conspiratiei e.

    si pana la urma cu ce ma incalzeste ca zoso merge ori nu pe black-hat sau pe fake-uri? de atsa nu mai pot dormi eu la noapte? chiar nu ma atinge cu nimic. jur ca pana sa te citesc pe tine, nu am citit sau accesat zoso de mai mult de 3-4 ori.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 March 2010

    Mei, pe Trilema gasesti cate putin pentru fiecare. Sunt articole despre microbiologie, despre politica in Peloponez acum 2000 de ani, despre sex, despre fluturi, despre tot soiul si-o groaza de chestii.

    Asta se intampla pentru ca-i blogul meu, si fiind al meu imi seamana, si eu sunt interesat de tot soiul de chestii care mai de care mai diverse.

    Acu, in principiu eu pot intelege ca o persoana care-i interesata de timbre si se bucura foarte mult sa citeasca un articol despre timbre nu-i neaparat interesata de discutii de antreprenoriat. Dar logic vorbind, nu-mi poate cere mie sa nu mai fiu eu interesat de discutii despre antreprenoriat, ca sa fiu ca el.

    Se intampla ca unii oameni care citesc aici sunt saracii cumparatori pagubasi in tranzactii cu diversi mincinosi, precum de-un exemplu Vali Petcu, sau precum de-un alt exemplu Ionut Oprea, sau precum de-un alt exemplu ma rog, nici n-are rost ca nu mai sfarsim, si ei sunt foarte interesati de chestii de-astea. Ce-ai zice tu daca ei s-ar organiza sa ma convinga pe mine sa nu mai scriu despre ce te-o fi interesand pe tine ?

  9. ok, ori ti-ai ales tu exemplul din afara mediei, ori s-a intamplat ceva paranormal .. fa o statistica a numarului de comentatori cu blog de la zoso, mie ochiometric mi-a dat peste 50% pe ultimele 4-5 articole

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    Lol da, atata ca atunci cand oamenii chiar semneaza, sunt contra.

    http://trilema.com/wp-content/uploads/2010/03/zoso_faketrafic3.jpg

  11. Dar ce se intampla cu blogul lui zoso? Daca te duci pe domeniu te trimite catre un link image shack. I-a venit careva de 'hack'?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 December 2011

    Cine stie.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 January 2019

    Hai si-un update mic, daca tot suntem prin zona.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.