Can-tati glo-ri-a ta-rii

Friday, 08 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Azi e sarbatoa-a-re
De departe vin
Bravi eroi
Ce-au infrant
Pe-e dus-man.

Inevitabilul s-a produs. Un copil prost si ingamfat s-a vazut pe neastesteptate incoltit si intr-o clipita sfasiat de nevazutii colti de argint ai unei nemiloase fiare. Eu.

Unde ti-e traficul astazi, Valentineeee ? Unde ti-e influenta ? Unde-s fanii, unde-s cititorii, unde-s comentatorii, unde-i publicul, dragoste ? Sic transit.

Nu cred ca mai are rost sa lungim povestea. Asta-i viata, muncesti pe branci cinci ani, saispce ore pe zi, dai totul pe nimic ca sa mergi mai departe, si pe urma vine unu' si-ti ia tot lucrand in joaca, c-o mana, intr-un an de zile. Fiecare dupa cata cerneala a baut la scoala, vorba Laurei.

Totusi, faptul ca primul inchipuit al tarii a pierdut si-n confruntarea directa (mie mi-a iesit cam o mie si vreo doua sute puncte plus doua knock-out-uri la nouasprazece si-o frunza, da' socotiti si dumneavoastra dupa gustul propriu) dupa ce pierduse tot restul incet incet de prin octombrie incoace are o oarecare importanta, din cateva unghiuri de privire.

Ca lupta de clasa, e recuperarea spatiului bitilor de catre clasa de mijloc, adica acei oameni care-au avut masina si pe vremea lu' ala, si pe vremea lu astalantu', care-au avut obiceiurile urbanitatii mostenire de la strabunici, iara nu descoperite ca rezultat al urbanizarii socialiste multilateral dezvoltate, care n-au facut niciodata bile de muc mai ales pentru ca n-au simtit nevoia si nici bancurile si durerile, spaimele si bucuriile, umilintele si triumfurile ucenicului dat la meserie si fetei data sluga-n casa nu le-au gustat, ca n-au avut cum si unde. Nu-i clar daca-i un lucru bun sau rau, da-i al naibii de clar ca era inevitabil.

Asa-i lumea asta construita, orice orizont nou se deschide, orice nou mediu apare, in prima faza sunt impinsi incolo curvele si vagabonzii, flamanzii si aventurierii, prostii, ciungii si saracii. Si dupa o vreme in care rabda de frig si foame, sunt haliti de lupi iarna si de tifos vara, cand s-a imbibat solul cu suficient sange si lacrimi si sudoare, vin din urma si oamenii, oamenii adevarati, si se apuca de construiesc orase si ferme, cai ferate si banci, fac comert si arta si poezie si ce mai este de facut sub soare.

Intelectualiceste privind, e finalul ragaielii pe post de de expresie, e finalul lui "Pup-o, maaaa" pe post de comentariu de film, e finalul facutului de cornete din Heidegger ala si lecturii din ziare tinute cu capul in jos. Sigur, toate astea vor continua nestingherite, dar ca activitati marginale de astazi incolo. Pentru ca blogul nu mai este ceea ce face Vali Petcu si trupa. Blog este ceea ce fac eu si lumea.

Si nu, nu-i inventia sau creatia mea proprie si personala, nici pe departe. E evolutia fireasca a lucrurilor, in care rolul meu se rezuma la rolul macelarului cel din poveste, care n-a avut nevoie sa-si ascuta cutitele niciodata (Stiti povestea ?). A trecut George Cernatescu pe-aici (adus de Ioana, de fapt) si de-atunci in loc de "filmulete" de pe "iutub" avem criptograme. A trecut Calin Hera si de-atunci in loc de magiun si peltea pe post de "io stie scrie,ba" avem proza arhiscurta. Si-au trecut maestrii si clasicii si de-atunci in loc de poze sexy avem tot poze sexi. Doar ca pe stil vechi.

Si-au mai trecut Denisa si Alex Leo Serban si-n rest ministri, profesori universitari, medici, scriitori, ingineri si alte persoane cu profesiune certa si ocupatie descriptibila. Si-n plus, dadatroll. Toti au lasat urme.

Pentru ca de fapt si pana la urma asta-i miza trecerii de azi. Blogosfera nu putea ramane pe mai departe glod, pentru ca in glod nu se poate scrie, de cand Isus a incercat si nu s-a ales nimic. Sa fie de-acum incolo ceara. Maleabila, ductila si casanta, capabila de-a umple toate golurile si toti porii si in acelasi timp de-a tine peceti.

Am zis. Si-n final, va las cu un maestru care n-a mai apucat, biet.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

28 Responses

  1. "Totusi, faptul ca primul inchipuit al tarii a pierdut si-n confruntarea directa (mie mi-a iesit cam o mie si vreo doua sute puncte plus doua knock-out-uri la nouasprazece si-o frunza, da’ socotiti si dumneavoastra dupa gustul propriu) dupa ce pierduse tot restul incet incet de prin octombrie incoace are o oarecare importanta, din cateva unghiuri de privire."

    mnoa, apai asta n-o mai inteleg mirceo?! adica tu te bati in ring, dar tot tu esti si arbitrul care stabileste punctajul?

    eu zic ca isi are si zoso rolul lui in gogosfera romaneasca. fara el blogosfera ar fi mai saraca. sa iti argumentez?

  2. Anonimosu`s avatar
    2
    Anonimosu 
    Friday, 8 January 2010

    Haha! E si numele meu acolo ba!
    :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 January 2010

    @Mihai Sigur ca-l are. La marginea ei, asta-i teza.

    Doara nu ne-om apucat de exterminari online acum.

    @Anonimosu Haha nici nu-mi dau seama daca absurdul e intentionat sau ba.

  4. Anonimosu`s avatar
    4
    Anonimosu 
    Friday, 8 January 2010

    Care absurd?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 January 2010

    Pai cum te cheama pe tine ?

  6. Anonimosu`s avatar
    6
    Anonimosu 
    Friday, 8 January 2010

    futui

  7. am citit in mare dialogul, si ce pot sa zic?! disputa continua, zoso o tine pe alui, tu pe a ta. de ce nu ii faci o ciorba, ceva sa va impacati. ca, ma gandesc, ar face el, dar nu cred ca isi permite, "brasoveanul". :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 8 January 2010

    Vai, dar chiar nu-i nevoie. Si cu atat mai putin posibilitate.

  9. Flaviu L. Comanescu-Balla`s avatar
    9
    Flaviu L. Comanescu-Ballainsigna de criptograf 
    Friday, 8 January 2010

    ioi

  10. Anonimosu`s avatar
    10
    Anonimosu 
    Friday, 8 January 2010

    Hai asa de-un ras, cel mult doi rasi. http://ro.wikipedia.org/wiki/Discuţie_Utilizator:Zoso/Arhivă

  11. Ierea sa mi se opreasca inima-n loc cand vazui ca am link intr-un articol de pe polimedia. Noroc ca am inima tare si antrenata !

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @Flaviu L. Comanescu-Balla Ia exemplu de la Geocer, zic :p

    @Anonimosu Lol e drept ca-i de-un ras. Tre' sa se gaseasca un bloagher sa-i ia un interviu profesorului de limba si literatura romana din liceu, sa vezi acolo rasi.

    @Geocer La un control tot merita sa te duci, zic. Cine stie, sa nu-ti fi cauzat :p

  13. Sunt convins ca actiunea care incepe azi va fi pentru soldatul nostru un titlu de glorie si pentru tara de mandrie. spunea (intr-un context oarecum similar) Generalul Averescu

  14. Citesc fiecare articol de multa vreme. Pana acum nu am avut ocazia si curajul sa comentez. Dar acum am o nelamurire pentru ca nu stiu povestea c u macelarul.
    Multumesc

  15. Nu ajungi la nici o finalitate cu el ... n-ai cum! Sare de la una la alta ...

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @Dan Asta-i valoarea cunoasterii istoriei : ce s-a spus mai demult si s-a potrivit bine are sanse sa se potriveasca bine si mai tarziu, ca natura nu face salturi.

    @Maria Intr-un satuc din Japonia traia un macelar batraaan-batran. Foarte batran. Fierarul satului, un om batran si el, veni intr-o zi in vizita, si-l intreba

    -Macelare-san, cum se face ca in ultima jumatate de veac nu mi-ati calcat pragul niciodata ? Eu va tin minte, om in etate, cu parul alb si barba alba, ca si astazi, din ziua in care tanar ucenic am ajuns aici in sat. Si de atunci pana astazi, niciodata sa nu aveti a ascuti nici un singur cutit ? Cum este posibil ?

    -Fierare-san, eu regret nespus ca n-am avut ocazia sa va vizitez atelierul, dar ce pot sa fac daca nici unul dintre cutite nu s-a tocit ?

    -Totusi, cum este posibil sa junghii in fiecare zi cateva animale si totusi cutitele sa nu se toceasca ?!

    - Eu nu fac taieturi noi, fierare-san. Eu pur si simplu urmaresc taieturile care sunt deja acolo.

    @Ionut Omul a invatat cateva notiuni elementare de marketing pe genunchi si aplica si el cum poate. Imi aminteste de-un cizmar care s-a apucat sa construiasca Cizma Poporului. (asta ca sa-i fac o placere kokofifei :D)

  17. kokofifi`s avatar
    17
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 9 January 2010

    ha!
    io si cu godwin avem dreptate !

  18. Mikael Eon`s avatar
    18
    Mikael Eon 
    Saturday, 9 January 2010

    decat primul intre prosti, mai bine ultimul intre destepti, Nicolae Moromete-Marin Preda.

  19. Laura Driha`s avatar
    19
    Laura Driha 
    Tuesday, 12 January 2010

    Eu zic sa va dati mana s-apoi sa va pupati. Sa moara ailalti de ciuda! :))

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 January 2010

    @kokofifi Huo, zic.

    @Mikael Eon Greu cu aplicatia practica.

    @Laura Driha Ce-ai zice, ca solutie de mijloc, sa-ti pupam amandoi mana tie.

  21. Laura Driha`s avatar
    21
    Laura Driha 
    Tuesday, 12 January 2010

    Nu ma supar nici asa, dar daca vi se supara fanele pe mine o sa ma prefac ca n-am vrut! :))

  22. Anonimosu`s avatar
    22
    Anonimosu 
    Tuesday, 12 January 2010

    Solutia de mijloc nu este sa ii pupati mana, ca nu mana e la mijloc. Mijul e la mijloc.

  1. [...] de mlastina in care se gaseau atunci pentru prea multa vreme, si ma bucur sincer c-am avut ocazia sa castig o batalie-doua in aceasta directie. Dar cel mai mult ma bucur ca nu-s [...]

  2. [...] si "blogeri de top" si-un intreg ecosistem de tuteri format in jurul unui status quo. Bon, si cu ce m-a incurcat asta ? Si de fapt, de ce m-am apucat de bloging anul trecut ? O, pentru ca in 2006 nu stiam ce-i aia ? [...]

  3. [...] 2010 : Dupa infrangerea in statistici, cel mai coltos exponent al "establishment"-ului pierde si lupta corp la corp, si odata cu ea ultima chestie care-i mai ramasese. Se incheie o [...]

  4. [...] Zoso a trecut pe alb. Zoso are buton de random post. In caz ca inca mai aveati dubii cine e numarul unu pe bloguri in Romania lui 2010, va puteti linisti. Sigur nu e ala care ma [...]

  5. [...] propunem si o interpretare : Eu am petrecut un 2010 absolut sulfuros, din prima si pina in ultima zi, in continuarea unui 2009 cel putin acid, daca nu de-a dreptul [...]

  6. [...] aka zoso, tipul care era #1 cel mai bun top bloger bla bla bla pina cind sa apar eu, dupa care n-a mai fost da' a pretins o vreme c-ar fi fara sa fie, dupa care s-a dat batut (alaturindu-se unei liste lungi [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.