Arizona fata cu idiotii

Sunday, 02 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Fiecare curent de gandire isi are idiotii lui. Asa-i normal sa fie, spiritul gregar este prezent in toti oamenii, in timp ce inteligenta se gaseste doar in cativa. Ca atare, pe langa oamenii ce subscriu la niste idei, sau urmeaza niste principii, se vor gasi destui care urmeaza pur si simplu niste alti oameni.

Si-n viata de zi cu zi e la fel, orice fata mai rasarita are o proasta dupa ea care-i tine poalele, orice grup de prieteni isi are tantalau' lui, de care mai fac misto din cand in cand, asa-i lumea tocmita.

Acesti bieti marginali, tolerati mai din mila, mai din interes, mai din obisnuinta, isi duc si ei existenta trista si inutila cum pot. In general sunt constienti de statulul lor de surogat, functie si de nivelul de cruzime al grupului. In unele cazuri reusesc sa nu fie constienti. Asta se intampla din doua motive : fie din cea mai pura rautate a celorlalti, ca prostu' fudul e mult mai amuzant decat prostu' umil, fie din cel mai curat dezinteres : pur si simplu nimanui nu-i pasa de ei, nici macar atata cat sa-i aduca cu picioarele pe pamant.

De vreo 50 de ani incoace, trupa de idioti care traieste la marginea "liberalismului" american (socialism, in termeni politici europeni) a intrat intr-o astfel de spirala a neintelegerii situatiei proprii, si, culmea blazarii grupului, a ajuns mai nou sa chiar preia haturile curentului. Va dati seama pe ce maini bune a incaput socialismul peste ocean. Asa cum v-ati astepta, se indreapta in mare goana spre ditamai zidul de beton armat, si cei mai inspirati dintre noi si-au asigurat deja locurile in fata si galetile cu popcorn.

Statul Arizona, care spre deosebire de cetatenii privati are dezavantajul ca nu se poate lua sa se duca, nu vede bineinteles lucrurile cu aceeasi detasare amuzata. Ba chiar din contra. Si-n cel mai pur stil texan, si-au suflecat mainile si-au pornit la treaba.

Primul pas a fost o lege care reglementa statutul imigrantilor ilegali, si anume, facand situatia de-a te gasi in tara fara drept ilegala. V-ar putea surprinde notiunea, ca anume e nevoie de-o lege speciala, in 2010, pentru a constata aceasta evidenta : ai ajuns intr-o tara incalcandu-i legile, inseamna deci si prin urmare ca ai incalcat legile. Cam pleonastic, dar totusi, in sistemul american e nevoie de-asa ceva. Si sa vezi acolo disperare si agitatie pe idiotii aflati la guvernare, cacum e posibil asa o flagranta incalcare a drepturilor unor tipi care...de fapt... n-au nici un drept. Nefiind ei nici cetateni, nici onesti, darmite cetateni onesti.

Macar partea aia se inscrie intr-o oarecare logica a rectificarii, dar sa vedeti al doilea pas : Arizona a dat o lege prin care interzice cursuri, manuale si activitati "scolare" care, stati asa si nu lesinati :

 • "promoveaza resentimentele in contra unei rase sau clase de oameni"
 • "sunt gandite in principal pentru un anumit grup etnic"
 • "sustin solidaritatea etnica in loc de-a trata elevii ca indivizi"

Iote unde i-a adus pe bietii americani jumatate de secol de feminism a la Luce Irigaray, de liberalism a la Roseanne Barr, de "drepturile minoritatilor" a la Jesse Jackson si in general de idioti conducand platforma "reformista". Fix la inceputul jocului, do not pass go, do not collect 200. Luati-o de la capat, din 1799, in 2010.

Problema lor nu-i ceva indepartat mintii noastre, o anomalie pe care sa n-o putem intelege. Dimpotriva, se leaga de istoria noastra recenta. Tineti minte ce erau "sindicatele" pe vremea comunistilor ? Intr-o societate normala, sindicatele reprezinta interesele muncitorilor in contra capitalului. Doar ca intr-o Romanie fictiv aliniata "clasei muncitoare", sindicatele devin vrand-nevrand un instrument de opresiune. Cam la fel ca si Obama, mare sef al ecologistilor, ignorand problema a doua milioane si mai bine de tone de petrol care manjesc tarmurile Louisianei si gura raului Mississippi, pentru ca... pai... el e la putere acum.

Cum ar putea campionii tolerantei sa fie bigoti ? Uite bine, asa cum poate oricine altcineva. Nu exista un mod de certificare contra bigotismului cum nu exista un mod de certificare contra prostiei. Ele-s in veac ubicue. Si iata ca in fapt chiar au fost bigoti, si au introdus bigotenii de-ale lor in programa scolara, pana in punctul in care e nevoie sa fie excluse prin lege.

Este ca-i fain sa nu traiesti in America zilele astea ?

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

 1. no illegals, no burritos. Am impresia ca U.S. or dus o politica relativ relaxata in re: illegal immigrants, prin urmare chiar au nevoie de o declaratie publica la schimbarea opiniei. Gen, sa nu descopere bietii oameni ca de fapt or batut drumul degeaba.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Monday, 3 May 2010

  Problema e ca au dus o politica relaxata de la centru pe spinarea astora de la periferie.

  Cam asa cum duce si Bucurestiul o politica relaxata de cheltuieli bugetare, si anume din banii stransi de pe la fraierii din nord-vest.

 3. ``E o fericire pentru noi că, prostia si perversitatea fiind nemuritoare, cel putin prostii si perversii in concreto sunt muritori. ``

  N-am zis-o eu, Eminescu a zis-o ! Am furat-o si eu de pe un blog, sa vad daca ma prinde ala:

  http: //blog. s-m.ro /2009/12/13/mihai-eminescu-mereu-actual/

 4. Bai, nici asa nu l-am pacalit ???????????????

 5. costin`s avatar
  5
  costin 
  Monday, 3 May 2010

  Fain articolu. Am mai vazut proteste din astea in Belgia in care africanii si arabii si ce mai erau marsaluiau pe strada cu pancarte gen "Nici un om nu este ilegal". Din cind in cind iesea la geam cite un belgian de la mama lui care le facea cu mina. Stiu for a fact ca majoritatea erau impotriva a ceea ce cereau (that is amnestie, acte in regula si eventual ajutor social). Marsul a plecat de la o biserica in care "ilegalii" stateau de vreo 2 saptamini. Biserica era plina de comunisti care tineau discursuri si alti idioti utili. Printre ilegali erau si doi vecini de-ai nostri..bulgari. baiesti de treaba, isi incercau si ei norocul.
  si stii cum am ajuns acolo? de la sediu partidului comunist din Gent (orasul in care se intimpla chestia asta). m-am dus la ei sa vad ce le poate capul dar m-au expediat repede la biserica :))

 6. kokofifi`s avatar
  6
  kokofifiinsigna de criptograf 
  Monday, 3 May 2010

  de (noua) Roseanne Barr nu stiam. ca sa vezi!
  cred ca incepe sa-mi placa de ea.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Monday, 3 May 2010

  @Marian S Da' tu de ce vrei sa-l pacalesti ?

  @costin Pai nici un om nu este ilegal, sigur ca da, pana cand nu incalca vre-o lege. Moment in care devine.

  Zic si eu.

  @kokofifi Lol ?! Ce efecte perverse am si io...

  (Care noua R.B ?)

 8. kokofifi`s avatar
  8
  kokofifiinsigna de criptograf 
  Monday, 3 May 2010

  noua, ca eu o stiam doar de o actrita grasa dintr-un sitcom despre white trash.
  nu stiam ca are opinii si ca lumea o baga in seama

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Monday, 3 May 2010

  A, pai e tot aceeasi. Si o baga, ca exista un intreg ecosistem de de-astia care baga in seama exclusiv tampenii pe un anume calapod. Cam ca si twitter-ul, dar anterior in timp. Se numeste "progresism" in State.

 10. Pai am fragmentat linkul in ideea ca scap de moderare, dar nu a mers.

 11. costin`s avatar
  11
  costin 
  Tuesday, 4 May 2010

  http://weaselzippers.us/wp-content/uploads/2010/05/maydayprotest.jpg

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.