Am obiectii

Saturday, 31 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pentru inceput, sa notam ca n-am incredere in competenta guvernului ori a PDL-ului (competenta "de partid si de stat", cum s-ar fi zis acum nu chiar asa de multi ani). Nu am, si nu din ceva motive psiho-subiective, ci pentru ca n-am in ce sa-mi pun increderea, acolo. Sa notam de asemenea ca nu mi se pare Basescu un presedinte cu scor pozitiv, per total.

Dar, oricat de comod si facil ar fi, politicianist si populist, sa imbratisez teoria complet caricaturizanta care-l reprezinta pe post de betivchelioscurvetigancaimputita etc, hai totusi sa nu uitam ca e mai competent decat voi toti, si luati separat si organizati in grupuri. Stiu ca doare, mai ales mainile si sufletele de la periferia Partidului Jurnalistilor, dar este foarte, foarte adevarat. Basescu este cel care v-a rupt mainile si v-a batut cu ele peste gura, anul trecut, si anii trecuti.

Deci, chiar daca eu sunt liber de orice obligatie de respect fata de Marinaru' Sef, voi nu sunteti, asa cum infrantii nu sunt liberi de obligatia de-al respecta pe ala care i-o infrant. Sigur, n-a castigat nimeni, nici macar infrangatoru', da' voi clar ati pierdut. Si ca atare, mai finut cu diminutivele pe scari, face impresie proasta, de copii care se lauda pana tati trage un pui de somn sa-i treaca mahmureala.

Si-acum ca ne-am lamurit cum ne situam pe campul de batalii morale, sa trecem la obiectii. Ba nu, sa trecem la teze, ca obiectii nu poci avea asa in aer. Scrie Grosan :

Apropo de logo: ar fi fost suficient să-l rogi pe Mardale ori pe Ion Barbu să-ţi facă ei un logo. La umorul şi patriotismul lor, pentru câteva beri, ar fi găsit nu unul, ci patru-cinci infinit mai bune decât banala frunză stilizată.

Scrie Bejan :

Am convingerea că se găseau în ţară graficieni talentaţi care puteau concepe un logo mai inspirat, original şi cu mai multă semnificaţie. Iar pentru slogan aveam şi pe aici destui copywriteri care puteau născoci ceva care să ne reprezinte.

Obiectiile astea sunt stupide (chiar daca al doilea e oarecum diferit de trogloditismul simplu care se prelinge de pe primul - scos de-un om ramas complet in afara istoriei, al carui loc e pe stadioanele anilor 70, intre placi de vinil si blugi evazati), nu merita discutate mai mult decat cu o simpla trimitere la Clients From Hell.

Client: “Who do you think you are to make demands?! I’m the client, I get to make the demands! It’s not like this is a real job anyway, all you’re doing is drawing.”

Asta ar fi prima obiectie. A doua obiectie, si de altfel ultima, este ca nici in voi nu am incredere. Si asta tot nu din niste motive psihologic-subiective, ci pentru ca ati mai cacat batul o data. Ba pardon, de doua ori. Ba pardon, de-o infinitate de ori.

Deci, cand citesc

Mai grav e că oameni oarecum educaţi au repetat până la saturaţie sintagma asta “brand de ţară”. Hai să ne înţelegem: nu e vorba de niciun brand! Discuţia se învârte în jurul unui logo. Atât. Iar hilara construcţie a firmei spaniole are ca obiect atributele de identitate vizuală. Plus un slogan cretin.

pe de-o parte si Caietul de Sarcini pe de ailalta parca incep sa inclin inspre a nu da doua parale pe toata galagia, online sau off. Adevarata investigatie ? Poate. Aiureala scoasa pe genunchi si promovata orbeste ca e "pe directie" ? Poate. La ora actuala sincer nu pot discerne, asa ca n-am incotro si trebuie s-o las in coada de peste. Nu-mi pot forma o opinie pe baza de urlete si injuraturi, alea nu-s fundamentele opiniei, sunt fundamentele prostiei.

Observ că toată lumea se fereşte să spună ceea ce este evident şi din avion. Pentru că trebuie “probat”, pentru că “nu se face”, pentru că te-ar putea “lucra informativ” madam Udrea. Ce e aşa de greu de văzut şi înţeles? Pentru imbecilii care încă mai grohăie a simpatie pentru Băsescu nu este evident că ne costă miliarde de dolari mersul lui la curve?

Suna bine, dar este perfect fals. Uite ca mi se frange mie de lucraturile operative ale lu' madam Scurgerea. Eu o injuram pe cand inca nu era la moda. Dar in schimb pretentia ca toti cei ce nu urla in rand cu noi sunt "vanduti intereselor straine", "in solda bla bla bla" este cel putin de prost gust, mai ales in gura unora care deplang ramanerea noastra [adica, de fapt, a lor, precat se pare] in Iepoca de Aur.

Sunt un om batran, am obiectii si ma excit greu. Urlete si tipete n-ajung, pentru mine. E nevoie de ceva substanta. Partea in care am descoperit ca logo-ul fusese preluat de pe istockphoto era excelenta, si promitea mult. Continuarea e cam lihozita. Asa ca, rogu-va, reveniti-va in simtiri. Ar fi pacat sa duceti o caruta pornita atat de bine tot cu oistea-n gard.

Zic si eu.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

42 Responses

  1. n-am inteles nimic :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 July 2010

    Lol atunci e grav mei.

  3. E exact ca la dansul tontoroiului pe mormantul proaspat acoperit al Madalinei Manole...batem campii pe degeaba deghizati in pelicani.

    Creanga a descris cel mai bine poporul roman cu drobu lui de sare :)))

  4. "Sunt un om batran, am obiectii si ma excit greu", pfoai, ahahahahahaha !!! Cum spuneai ? A, da, "la asta tre’ colofon". Am sa ma folosesc si io de transa :))

  5. Numai cine sterge praful in ministerele de pe rafturile cu studii de fezabilitate/impact/brand stie cat de folositoare sunt ele in realitatea politica. NOT.

    Pe de alta parte cum dreacu vrei sa exciti competentele jurnaliere cu un brand de tara cat o frunza cand stiu ele din pubertate ca branducel mai tare e a lu Gheo.

    Cat despre atragerea turistilor cu spirit de aventura in gradinile etno-botanice carpatine cred ca nu-i rau sa pui o frunza pentru lamurit musterii. Atata ca sunt frunze mai sugestive.

  6. Coțofana`s avatar
    6
    Coțofana 
    Saturday, 31 July 2010

    Pune și tu niște jaloane fosforescente din 5 în 5 metri să nu ne rătăcim. :D

  7. cum era aia? dupa razboi multi vitej s'arata.
    Nu vine nimeni sa zica " iaca bre am facut io un desen mai chizdos s'un brand mai tare ca pula lu terente fata cu domnitele" sau " nu asia se face domnilor este inadmisibil, noi am concurat cu acest logo superb si am fost refuzati" sau " futu-va(introduceti cuvinte sacre) a meu ce-o avut" sau orice alt tip de accent ca toti is o apa si un pamant.
    Cert este ca capra si cu curechile nu se pot pacifica. Cum au facut jigodiile la "the land of choice" parodii in engleza, si reclama negativa pe teavamea ca nu stiu ce Udrea si ce Basescu care mint si ca la noi e ca un fel de Afghanistan asa fac si acuma.
    Udrea nu e cea mai potrivita femeie la turism, dar comparativ cu ailalti care au fost la turism macar se zbate, se invarte, promoveaza, incearca.
    Serios daca nu as face o emisiune (pe banii mei, macar o data) Si sa invit politicieni de toate culorile. Si acolo sa fie vo 4 de astia care le au cu de astea:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fallacy
    Si sa le taie microfonul de oricate ori comit cate o de asta. Sunt curios daca poate critica vrunu mai mult de 1 minut.
    Si la fel se aplica si la astia.
    Normal ca ma enervez cand vad ca in loc sa se duca banii la o firma de consultanta romaneasca, dar se poate face acest lucru fara un risc politic major? Poate cineva de la putere sa riste si sa-si puna presa in cap pe motiv ca elena udrea face cumparaturi de la acelasi magazin ca si mama unui angajat de acolo?
    pai nu.
    De aia.
    Muie si la munca!

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 July 2010

    @fanel Destul de asemanator, se cam vede ca-s produse iesite din acelasi utilaj.

    @Florin Hehehe batranetea n-are varsta mei, tu n-ai stiut ?

    @Dr.A Si io ziceam, mai buna ar fi investigatia sa descoperim carei "vedete", "topmodele" "scl" i-au sutit frunza de-a ramas sa tremure sarmana in linia goala decat ce fac astia. Mai ales ca se apropie o iarna in care guvernu' nu vrea sa mai sponsorizeze ineficienta din mirificul sistem de preparat apa calda la polu' nord si pompatu' ei prin tevi de soc pana la utilizatoru' final. Ceea ce poa' sa insemne lejer 2000 de RONi pe luna cost de incalzire pentru furajata medie. Aia ce sa traiti bine.

    @Cotofana Lasa ca mie-mi plac ratacitele. Oite si vacute in general, da' merge si cotofene.

    @cipslim "am facut [...] si-l dau gratis", daca-i pana acolo. Nu, ei opinii au facut si le dau gratis, da' si asa-i cam scump, mi se pare. Dar tu bine zici ce zici, unde-s concurentii pe concursu' asta ? Aia trebuia cautat. Cine-o concurat ? Ei ce au de zis ? Daca facem juralism, adica.

    Daca faci emisiunea io-ti vin gratis, si daca-mi scapa vre-unu falacios din gheare iti platesc si amenda.

  9. Da ce crezi ca vine careva la a doua emisiune de genul asta? Sa vada lumea ca nu au ei logica? La inceput vin ca sunt ingamfati dar la a doua tremura si cacatul in ei, indiferent de care parte. La electorale initial s-a incercat o discutie pe teme de real interes dar au degenerat toate in primele 3 minute si din falacy in falacy de nu mai stia nimeni la final despre ce s-a discutat. Taraganeaza discutiile si le duc in directii aiurea.
    Vine unu si zice:
    -Ba, eu reduc TVA si cresc pensiile.
    -Nu se poate
    -Pai s-ar putea ca voi furati si de aia nu se poate
    -Ba nu ca voi ati furat
    -Ba voi
    etc...
    Asta mi se pare cel mai trist la noi, in toate domeniile, politica e peste tot pana la urma.
    Si presa... peer pressure pana la urma, cam asta-i acolo.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 July 2010

    A doua emisiune nici nu conteaza, prima sa sie si-i bun asa.

  11. mai mircea, lasand la o parte frunzele de taiat la caini, trebuie sa-ti spun ca te banuiam eu de niscaiva simpatii marinaresti, dar sa spui ca traianel e mai competent decat toti ailalti fara sa precizezi clar in ce domeniu anume nu e prea frumos. deci completez eu, free of charge: traian basescu e cel mai competent politician din romania la smecherii si marlanii. cu placere :)

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 July 2010

    E, comparatia era strict Basescu - jurnalisti (si wannabe-jurnalisti), ma gandeam ca rezulta.

    Ca bonus, daca observi eu nu vorbesc de competenta nicaieri. E pacat sa iei un text asa de bogat stilistic si sa-l reduci in asa hal, ca pana la urma ce mai poate ramane din orice privit prin asa o grila ? Cel mult o prostie. E ca si cum ai lua o halca de ton proaspat si l-ai pune la fiert pana se face jeleu.

  13. egal, desi e destul de complicat sa compari mere cu pere. daca tot vrei sa le compari, as putea spune ca merele au luat bataie de la niste pere stricate (OTV, B1 sau Taraf)

  14. nu sunt critic literar ca sa observ aspectele stilistice ale textului, mai ales ca pot fi de acord cu cele 2 obiectii, dar atunci cand vad pe undeva asocierea basescu - competenta, mi se aprinde beculetul. cum sa fie individul asta mai competent decat toti, individual sau in grup? imi place expresia asta, sper ca nu te superi daca o s-o folosesc si eu atunci cand fac referire la mine, bineinteles

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 July 2010

    Nu stiu zau. Niste mere stricate s-au hotarat sa se traga de bracinari cu un candidat la presedintie, chestie care s-a sfarsit indiferent pentru el-candidatul, si prost pentru ele merele. Cel putin cam asta se vede de-aici de unde sed eu.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 July 2010

    Inca o data, nu-i vorba ca-i mai competent. N-am avut, de fapt, ocazia sa aflam asta. Am avut ocazia sa aflam ca Basescu ii poate infrange, in conditiile date (scrutin, alea), pe toti latraii astia, si individual (adica cand e viteaz Mircea Badea de unul singur in studio) si in grup (adica daca se aduna cu Gadea impreuna, de exemplu).

  17. oricine se poate trage de bracinari cu presedintele, cu sau fara argumente. noi avem o problemuta ca si presedintele se trage de bracinari cu oricine, dar noi oricum suntem originali si avem conductatorii pe care-i meritam. sa ne traiasca bine!

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 August 2010

    Pai minunea este ca presedintele se poate trage de bracinari cu oricine, ca asta inseamna faptu' ca-i presedinte.

    Io am impresia ca nu-i vorba neaparat de beculet cum zici, ci pur si simplu daca-i vorba de Base' ti se face asa rosu-n fata ochilor. Ceea ce-i voie, da' mnoa... la ce-ajuta ?

  19. cipslim`s avatar
    19
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 August 2010

    Mai, nu te lua la discutii prea profunde cu Lucian. El a venit sa militeze pentru o cauza nobila. Nu stie de ce e nobila da asa a auzit el ca e.
    Dictatorul care o babardeste pe Udrea, a dat o palma unui copil, etc...
    Un basescofob, ce mai.

  20. @ cipslim: De acord cu unele dintre argumentele tale. Dar, inainte de a da verdicte, esti sigur ca a fost un concurs transparent si deschis pentru realizarea brandului Romaniei ? Da sau nu, raspunde simplu. Daca raspunsul e NU atunci mi-e teama ca o sa-ti retragi cam jumatate dintre afirmatii.

  21. cipslim`s avatar
    21
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 August 2010

    Adica cum sa nu fie transparent? Din cauza ca pe presari i-a durut in cur si nu s-au interesat de chestia asta decat dupa ce a fost terminata nu inseamna ca nu o fost transparent.
    La fel si cu astia locali care intreaba : da de ca nu a venit Udrea sa ne intrebe si pe noi? Pai clientu vine la tine sau tu la client in this day and age?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 August 2010

    @cipslim Ei, e tanar omu', asa se invata. Daca nu ma iau eu la discutii profunde cu el, cine-o s-o faca ? Formatorii de opinie ?

    @Marian S Pai nu suntem siguri deloc ma, om bun. Tocmai aia intereseaza in chestie, nu supozitiile lui Nea Caisa. Aia am vrea sa aflam, noi, astia, publicul cel prost. O fo transparenta ? S-o facut licitatie ? Cine o participat ? Ce o oferit, de ce nu s-o acceptat ?

    Alea, chestiile care conteaza, nu - inca o data NU! - opiniile lui nea Caisa.

  23. Eu zic că n-a fost. Mai săpaţi şi voi, că aveţi resurse. Eu chiar am altele pe cap acum.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 August 2010

    E, pai atunci nu putem decat sa fim recunoscatori Celurui ca un personaj asa de ocupat si-a facut totusi timp cat sa arunce cu o parere goala-n noi.

    Inca una.

  25. cipslim`s avatar
    25
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 August 2010

    @ deci mey Marian cu tot respectul cuvenit da mai dute'n organ...
    Pai vii si lansezi o teorie dupa care ne inviti sa ti-o si demonstram ca apoi sa demonstram contrariul?
    Din fericire hotul neprins e negustor cinstit, adica daca ai obiectii vii si le pui pe masa chestia cu "sigur au facut ei ceva" mergi de o pune pe blog la Ciutacu ca te sustine el neconditionat ca asta e meseria lui.
    Daca nu te bazezi pe nimic si faci afirmatii cum se cheama asta?

  26. Anonimosu`s avatar
    26
    Anonimosu 
    Sunday, 1 August 2010

    Marian?

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 August 2010

    Ce duri sunteti, domnilor. Mr. Caisa are si el o opinie, ce-i aici ?! Pentru ce am murit noi la revolutie ?!

  28. cipslim`s avatar
    28
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 August 2010

    pai are dreptu la opinii numa sa nu fie in conflict cu ale noastre. Pai scrie undeva stat anarhic?
    Sa respecte guvernu ca doar guvernu le da de mancare... tradatorii...

  29. Florin`s avatar
    29
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 August 2010

    La tati ni-i greu.
    Sa se noteze, zic, ca sunt un om batran, am obiectii si io cand cred, pai cred!
    Caisa. Florin Caisa :P

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    @cipslim Pai bun guvern ii asta daca le da de mancare la oamnini. Unde zici ca ii ? (Stii bancu' cu fetita care vroia in Rusia Sovietica ?)

    @Florin Aia s-o crezi tu :D

  31. cipslim`s avatar
    31
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 2 August 2010

    nu il stiu, ia zi.

  32. Lucian`s avatar
    32
    Lucian 
    Monday, 2 August 2010

    mircea, iti raman profund indatorat pentru onoarea pe care mi-o faci rupandu-ti din timpul tau pretios pentru a ma culturaliza.
    nu stiu ce m-as face daca n-ar exista pupinbasesti care sa ma traga de maneca atunci cand am cate o criza de basescofobie. deci multumesc si troll-ului bagator de seama

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    @cipslim In Rusia Sovietica li se explica unor copii la scoala ce lucru naspa ii America Imperialista si cat de rau le merge la copii acolo. Dupa care li se atrage atentia ca in Rusia Sovietica copii primesc inghetata si minge si etc. O fetita incepe sa planga. "De ce plangi, Ivanka ?!" "Vreau si eu in Rusia Sovietica!!!"

    @Lucian Eh, tinerete, tinerete, chestii simple, maniheism in floare.

  34. cipslim`s avatar
    34
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 2 August 2010

    LOL, honestly.

    Si la poanta ta dar mai ales la comentariu lui Lushica.
    @Lucian
    pe cine doreai la guvernare mey Lucica? Pe johannis care a facut trafic cu copii sau pe nastase care a fraudat ouale, Patriciu care e mason sau Iliescu care e spion KGB si are o pampusica numita Geoana? Sau pe Crin Antonescu care si-a omorat nevasta ca il incurca in politica? Cati bani iti da Vantu si tie ca sa umplii netul cu dejectii?

    Va rugam selectati trollul favorit din afirmatiile de mai sus.

    Dar am si de astealalte:
    Basescu e un tradator, el vinde tara la FMI. Fratele lui Basescu a fost in vizita in Iran!!! Dan Diaconescu in cardasie cu Basescu pentru a distrage atentia de la Colapsul Romanesc!!!
    etc.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Noa drace. Ce trafic cu copii bre om bun ?! Ce omorat nevasta ? Tu esti sanatos la cap, unde s-a mai pomenit asa ceva ?!

  36. cipslim`s avatar
    36
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 2 August 2010

    pai nu ca a zis ca-s troll, si ca s arat cum face un troll ca el nu prea intelege conceptu.
    Dar se prea poate sa fie adevarat. Mai săpaţi şi voi, că aveţi resurse. Eu chiar am altele pe cap acum.

  37. Lasind gluma la o parte, am o rugaminte la voi: 1 minut pe blogul meu.
    O sa intelegeti de ce am altele pe cap acum. Mai rabufnesc din cind in cind, mai incerc sa arunc o poanta dar n-o sa-mi treaca supararea prea curind.

    Iar in legatura cu madam turista promit sa revin cu ceva concludent.

  38. calivita`s avatar
    38
    calivita 
    Tuesday, 3 August 2010

    Eu nu sunt in nici un partid si nici nu o sa fiu prea curand. Cu toate c ama gandeam ca daca nu se inscriu si oameni capabili, in functie ajung doar lichele.
    Ce este drept am primit in ultimii ani 2 oerte de a lucra in structuri ale statului o data pe vremea lui Tariceanu de la un fost coleg care stia el ca ma pricep intr-un anumit domeniu si vroia un om mai competent (dupa 6 luni a fost data afara din acea functie pe care o avea in guvern pentru ca era cinstit) si alta oferta dupa iesirea PSD de la guvernare de cineva de la PDL.
    In ambele cazuri am refuzat pentru ca am zis ca nu are rost sa imi als afacerile mele petnru afacerile lor de 2 lei

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 August 2010

    Si cam ce afaceri sunt alea ?

  40. O sa mori trist si prostit de laba, fara sa stii de ce ai fost pe aici.
    Am zis.

  1. [...] al României (au facut-o deja suficient de prost alții) dar dupa ce am scris comentariul asta nu m-am mai [...]

  2. [...] ca nu ma mira ca unul dintre ei scoate din maneca "o investigatie" cu 4 ore inainte ca ea sa ajunga difuzata obsesiv pe Realitatea TV, unde intamplator el si [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.