A t-spea dosariada

Friday, 19 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Politic vorbind, interesul meu ar fi sa tac din gura. N-am nimic de castigat scriind pe tema, cum indeobste n-am nimic de castigat cand ma trezesc vorbind pe-aici pe teme politice, [1] [2] [3] [4] [5] [6] ca sa citam cateva cazuri dintre toate, cel mult inamici "pe viata", amenintari cu excluderea de-aici si de colo si alte avataruri ale iubirii de adevar si dreptate din politica. Nu romaneasca, e peste tot la fel. Dar se intampla ca interesul meu politic, viitorul meu politic si alte reprezentari pe-acelasi calapod nu ma intereseaza. Prefer sa spun ce gandesc si sa fac ce spun. Asa incat am cateva chestii de spus.

In primul rand, Catalin Voicu este un mizerabil. Net si clar, si din capul locului, ca sa fim intelesi.

In al doilea rand, ca daca as fi presedintele partidului lui, nu l-as exclude.

In al treilea rand, ca daca as fi coleg de partid de-al lui, nu as cere si nici n-as dori sa fie exclus.

Ei, iata, am ajuns sa apar mizerabili, de facto daca nu de-a dreptul, este ca mai castigat eram daca taceam din gura ? Doara nu ma obliga nimeni sa vorbesc, ma puteam fofila ca oricine, nu stiu-nu cunosc-n-am vazut-n-am nimic de declarat. Pana la urma, nici nu inteleg cum e problema mea. Mbine. Hai acum cu scandalul, aceiasi destepti care ma acuzau prin decembrie ca "mi-e mintea portocalizata" si prin ianuarie ca "ma orbeste ura pentru Basescu" s-or trezi acu' sa-mi spuna ca "interese obscure". Doara or trecut o luna, chiar aproape doua. Bine bre, asa sa fie, sunt eu simultan toate avatarele raului exprimabil in doua vorbe. Sau ma rog, le rotesc lunar.

Problemele profunde raman, indiferent de mine. Problemele fundamentale raman, si sunt doua :

In primul rand, ca nu rezulta, citind ce-au ales serviciile secrete sa nu taie din documentele pe care n-aveau dreptul sa le aiba, si n-aveau voie dupa lege sa le dea presei, nu rezulta zic daca Voicu Catalin se intelege cu oamenii astia ca sa fure procesul altfel cinstit al justitiei, sau dimpotriva, ca sa apere procesul cinstit al justitiei de niste alti hoti care urmau sa-l fure. Hai, un citat, merge :

Casuneanu Costel Buna seara, am onoarea, sa traiti!
Costiniu Florin Domnu...imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ....in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de...nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!
Casuneanu Costel Nu. Stati domne linistit, vezi....
Costiniu Florin Am si eu nepoti. Domnu' deci vreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unu de doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omeneste posibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactul cu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, mai tematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de asa....au fost fortate pur si simplu sa....
Casuneanu Costel Incorect, total incorect.
Costiniu Florin Total, total. Este o mizerie, o batjocura. Vom vedea ce remedii juridice a...mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta as vrea sa retineti si va spun este un Dumnezeu care le stie pe toate. Nu, nu ceea ce era indeobste de facut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decat atat. Si cand o sa veniti o sa am rugamintea sa ne intalnim o jumatate de ora sa bem un pahar de apa impreuna...
Casuneanu Costel Cu mare pla...
Costiniu Florin Si sa va povestesc ca, repet, a...daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai fac niciodata. Nu fac niciodata pentru ca s-a dat o solutie, nu, eu va spun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate... S-a dat o solutie stramba, cu totul si cu totul alte considerente decat dreptatea, decat legea, decat tot.
Casuneanu Costel Asta e....
Costiniu Florin Una dintre doamne, desi a fost rugata la cel mai inalt nivel cu putinta, a preferat argintii, cum se spune. Iar celelalte doua, de frica si terorizate de asta care-i mai batrana, care a fost presedinta de tribunal, care nu stiu ce, le-a....asa amenintate cu DNA, cu dracu sa le ia. Deci va spun, am avut inclusiv la opt jumatate, azi de dimineata, ultima, ultima discutie si am fost incredintat pana acum la sase seara ca totul va fi nu bine, ca va fi legal, ca va fi normal, ca va fi in acord cu omenia si dreptatea. Va spun, nu, nu fac pe nebunul.

Nota HotNews.ro Finalul discutiei Casuneanu - Voicu - Costiniu pare desprins din Caragiale.

Voicu Catalin Asta-i Romania lui Traian Basescu, intelegeti? Bani, santaj, asta-i crima organizata, nu automatu' pe strada! Ca-ti vine sa iesi cu arma in mana la un moment dat pe strada, sa nu mai tii cont de nimic. Ca nici in '89 nu au fost abuzuri si atrocitati, domne, santaj pe fata. Si alea doua amarate, speriate, ingrozite, terorizate si aialalate a luat banii cu derbedeul ala de...
Casuneanu Costel Sa va ajute Dumnezeu!
Voicu Catalin Si probabil Dumnezeu ne incearca sa ne uneasca mai mult si sa identificam unde-i diavolul si dusmanul.
Casuneanu Costel Da, domn...
Voicu Catalin Va pup! Sa va dea Dumnezeu sanatate! Eu nu-s bun de nimic.
Casuneanu Costel Da.
Voicu Catalin Mie imi tremura picioarele acuma. Sa traiti, sa traiti, sa traiti, sa traiti!

    Nu le dau link, si nu am sa le dau link niciodata de-acum incolo magarilor de la Hotnews. Din punctul meu de vedere ei nu exista, ca entitate in spatiul public, sunt un fel de zoso. Pentru ca ceea ce fac ei nu se numeste presa, nu se numeste investigatie, se numeste insa manipulare, si se numeste delatiune, si se numeste a face jocurile serviciilor secrete impotriva intereselor publice, printre care public deocamdata si eu ma numar. Nu ma amuza trimiterile la Caragiale, lipite cu scuipat intru definitivarea magariei.

    Ceea ce ne duce fix la a doua problema, c-am zis ca-s doua. Tara asta e condusa din dosariada-n dosariada din 1989 incoace. Nu ies magarii cu dosarele frumos, toate aliniate, de la cel mai mare la cel mai mic. Nu. Le tin ascunse, si dupa cum evolueaza interesul politicii mai scot unul si altul. Si-asa afli azi ca Voicu facea sau dregea, afli ieri ca Basescu l-o pleznit pe nu stiu ce copil, ca Nastase ca ala ca alalalt.

    Fix zero le pasa lor de adevar sau de justitie. Tot ce fac ei este sa manipuleze, vai, dar uite la asta ca fura. Care-i rezultatul ? Pai daca ajunge opinia publica sa spuna "Toti furati, si toti sunteti niste jegosi.", problema este ca si rezolvata : sunt fortat si eu insumi, din considerente pentru "interesul" si "viitorul" meu politic sa fiu jegos. Si daca nu sunt, sa devin. Si sa nu-l exclud pe Catalin Voicu, ca am nevoie de el, sa duca lupta cu Udrea si cu Berceanu si cu Tapalaga. Si cu restul de mizerabili, exact egali in jeg (sau ma rog, cat de-un 0.16% inca si mai jegosi, judecand dupa rezultatele de la alegerile astea cele mai recente).

    Ei, asta-i ce ne aduce o tara condusa de Securitate, printr-o eterna dosariada : hazard moral, si pervertirea viitorilor lideri, ca de exemplu eu, in virtutea faptului ca ei chiar vor sa fie, spre deosebire de mine, caruia chiar i se rupe. Cati oameni credeti ca au taria morala sa spuna faceti voi ce stiti, eu nu negociez ? La 30 de ani ?

    Asta-i toata povestea. Nu ma intereseaza sa mi se repete "cum e in Romania". Va spun net, si clar, ca sa stiti, ca lucrurile se vor schimba in Romania ori atunci cand se vor strange suficienti tipi care sa sada pe-un purcoi de bani, sa aiba relatii in toata lumea si experienta de viata cat pentru un bloc intreg, dupa nici o jumatate traita, adica asa ca mine, ori atunci cand veti invata sa-i protejati pe aia care inca n-au nici banii, nici experienta, nici relatiile, da' au inca varsta la care pot face distinctii morale, si se pot inca tine de ele. Aia care-s cu vreo doua ordine de marime mai multi, daca nu trei. Si-n rest, succese.

    A, PS :

    Apropo, daca exista la dosar probe incontestabile privind avtivitatea mafiota a grupului care l-ar avea in centrul sau pe senatorul pesedist si acesta chiar e un pericol social, raspunde cineva pentru ca, ani de zile, acuzatul de azi a tras sfori in libertate, iar politicul, sistemul de justitie si cel al serviciilor secrete au conlucrat de minune la mutilarea unor destine si parvenirea frauduloasa a gastilor?

    Si pe mine ma intereseaza raspunsul. Intrebarea vine de la Ciutacu.

    Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

    20 Responses

    1. kokofifi`s avatar
      1
      kokofifiinsigna de criptograf 
      Friday, 19 March 2010

      n-ai avea de ce sa-l excluzi din partid, doar nu l-a contra-candidat pe seful partidului si nici n-a ridicat problema felului in care se vor plati datoriile pentru masinaria electorala si cui.
      abia atunci ar fi motive de zburat din partid.

    2. Mircea Popescu`s avatar
      2
      Mircea Popescu 
      Friday, 19 March 2010

      Sigur ca da, ca io doara-s pe-o minte cu astia.

    3. Poate ar trebui sa evaluezi si niste sanse la cele doua variante propuse. A doua parca s-ar intampla mai degraba atunci cand se vor strange suficient de multi din aceia. Si eventual si suficient de multi din prima. Si eventual...

      Ah, si vezi ca la prima referinta nu e link.

    4. Mircea Popescu`s avatar
      4
      Mircea Popescu 
      Friday, 19 March 2010

      Da' n-am cum pustia sa evaluez asa ceva, tine de inefabilul vietii, ar trebui sa masor bataile din aripi a tuturor fluturilor de-aici pana-n Patagonia.

      Este link, c-am observat si-am corectat, da' probabil ca tu erai pe pagina veche. Refresh.

    5. Anonimosu`s avatar
      5
      Anonimosu 
      Friday, 19 March 2010

      Conform teoriei cu matza lui Schrodinger, eu ma intreb ce dosare ieseau prin presa daca pierdea aripa Vanghelie si castiga aripa Geoana alegerile in PSD.

    6. o mascarada meschina din care ti-e imposibil sa-ti dai seama care este nebunul, pana la urma iti dai seama ca tu esti. saraci sa fim da' macar de-ar fi tihna si pace, da' n-ar fi bine in felul asta pentru ei. nici nu ma mira de ce multi regreta dictatura, eram prosti pe-atunci dar inocenti, macar aveam ceva. piticu' porno face pe nebunu', tare mi-e ca si-o ia de unde se asteapta mai putin, de la maestrul papusar, care o sa-l arunce la lada de gunoi in care sta si ridzi si altii. halal de natiune am ajuns, de-am transformat manevrele politice in reality show-uri. asteapta batranii un nou scandal politic mai abitir decat derby-ul dinamo-steaua.

    7. http://www.jeg.ro

    8. uhh. a fost atinsa o coarda sensibila bag de seama dupa ton.

    9. Mircea Popescu`s avatar
      9
      Mircea Popescu 
      Friday, 19 March 2010

      @Anonimosu Mda. 3 seturi dinstincte, pregatite dupa caz, si pe urma poporul chemat sa-si aleaga, care dintre seturile astea de dosare le publicam ? Pe care treime dintre hoti o belim, sa poata celealte doua sa-i ia locul ?

      Circ. Fara paine, doar circ.

      @Mikael Eon Bine punctat, si cu nerv. Subscriu.

      @Flaviu Lol ?

      @dAImon A fost. Iote citeam la comentarii noi, si pana sa-ti raspund tie am vazut unul semnat de "raluk". Intamplator, la articolul asta :
      http://trilema.com/2009/de-mogulibus/

    10. Oficina de net a Cotrocenilor, plătită din fonduri UE
      HotNews a primit 268.360 euro de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului

      http://www.cotidianul.ro/hotnews-a-primit-268360-euro-de-la-ministerul-dezvoltarii-si-turismului-156744/

    11. Mircea Popescu`s avatar
      11
      Mircea Popescu 
      Wednesday, 14 September 2011

      Pam-pam.

    1. [...] membri PCR3. Nu, fiecare a preferat să mintă că este curat, în schimb organizând câte o dosariadă vizând opoziţia. Tehnocraţi în ale furtului din banul public şi în minţirea publicului [...]

    2. [...] a va marturisi ca eu insumi aveam, intr-o versiune anterioara a articolului pe tema o exprimare in termeni clari, cerand Hotnews sa lamureasca cine, cum, unde, cand si de ce i-a pus [...]

    3. [...] martie 2010 : Hotnews renunta la activitatile jurnalistice, se transforma in serviciu de presa al [...]

    4. [...] si-a furat emailuri. Un fel de Watergate, doar ca reusit, de data asta. Chestie care face intoxicatiile hotnews de acum cateva luni sa revina la proportia lor reala, o mica gainarie, este ? [...]

    5. [...] care-i umfla pintecele, iese la declaratii, pe Hotnews, unealta securistului Tapalaga, chestia aia folosita ca receptacol pentru scurgerile pustulente ale cercurilor oculte de ani de zile. Chestia aia care nu-i in nici un [...]

    6. [...] care n-are nici un fel de treaba cu presa, sau cu informarea cetatenilor, sau cu interesul public am mai spus. Am mai spus, da' merita sa repet, ca-n lumea moderna adevarul se uita [...]

    7. [...] Tot asa n-am sa dau link catre site-uri care incearca sa foloseasca social engineering pentru a instala spyware pe calculatoarele utilizatorilor. Si tot asa n-am sa dau link catre site-uri care incearca sa foloseasca social engineering pentru a le instala utilizatorilor troieni direct in cap. Un exemplu in acest sens ar fi Hotnews. [...]

    8. [...] ? Money. What does Hossuxxv want ? Money. What does SPP wantxxvi ? Money. What do Hrebenciuc or Voicu or Voiculescu or Vantu want ? Money. How do they plan to reach this money ? By building a crowbar, [...]

    9. [...] necessity given scarce resources at the time. [↩]See Functia asiguratorie a blogului ; see A t-spea dosariada etc. [↩]And for good reason, see Erotoghid pentru femeia adulta. [↩]You think I'm [...]

    Add your cents! »
      If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.