Trilema militanta

Monday, 28 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mai multe persoane mi-au cerut in particular instructiuni despre cum sa-mi obtina celebrele afise,

cum sa le tipareasca si alte chestiuni mai mult sau mai putin tehnice. Gandindu-ma eu mai bine, am ajuns la concluzia ca imensitati precum foaia A3 autocolanta din imagine sunt totusi exagerari. Tot asa cum o reclama la Ruginol (Coca Cola e cea mai buna solutie pentru eliminarea ruginii de pe orice profiluri metalice, stiati ?) nu are de ce sa ocupe un sfert de ar din vizualul public, tot asa cum o reclama la o firma de jumulit oameni (ca bancile romanesti numa' cu banking nu se ocupa) nu are ce sa caute pe jde metri patrati, tot asa si exact la fel n-are un blog motiv sa ocupe spatiul unei foi A3.

Un blog e o chestie mica si delicata, e bine sa fie si ea acolo, dar n-are de ce sa tipe si sa strige. Adevarul, frumosul si binele nu intra indeobste in corul urletelor si guitaturilor numit pompos si nejustificat "comunicare comerciala". Unui blog i se potriveste ceva mai modest, o suprafata mica dar adanc distribuita, ceva nu mai mare decat o carte de vizita.

Sigur, eu pot ajunge la asemenea concluzii despre proportie, adecvare si asa mai departe, si asta ma priveste fix pe mine. Odata publicata, Trilema e o chestie publica, pe care oamenii o folosesc dupa mintea lor, nu dupa mintea mea. Faptul asta se cere inteles de catre oricine scrie pe internet, chiar daca intelegerea respectiva nu se prea observa inca in practica. Faptul ramane. As putea bineinteles sa declar, sa cer, sa declam, sa pretind, dar nu ma recunosc in aceste pozitii absolut vetuste. Sa lasam politicienii, jurnalistii care nu inteleg opinia publica si blogerii care nu inteleg mediul online sa se ocupe de asa ceva, nu-i de noi si nasu' nost.

Bun, si-atunci ce pot de fapt face ? Pai, ca om care, chiar daca nascut in Romania, nu-s complet rupt de realitatile, tehnicile si mecanismele lucrului aluia misterios numit capitalism, pot face un lucru foarte simplu :

Oricine doreste, din orice motiv, cum ar putea fi de exemplu motivul ca s-or saturat de prostia ingalata care se revarsa victorioasa din toate partile, la fel de bine cum ar putea sa fie ca simt nevoia sa se auda intr-un fel oarecare si vocea lor in cacofonia corului public, chiar si printr-un mediator, la fel de bine cum ar putea sa fie simpla dorinta de-a altera aparenta unor usi, ziduri, birouri, geamuri, bai publice sau vrabii in zbor, la fel de bine cum ar putea sa fie orice altceva sau nici un motiv anume, n-au decat sa ceara. Lasati un comentariu aici, indicandu-va adresa de corespondenta. Eu n-am sa-l public, dar in schimb am sa va trimit prin posta un numar de cateva duzini de actibilde Trilema. Faceti cu ele ce poftiti.

Deocamdata nu exista decat un singur model, masoara cam cat o carte de vizita, si se lipeste singur de orice suprafete netede. Daca doriti sa va manifestati creativitatea, puteti trimite propriile modele (1110 x 638 px), cele mai reusite vor intra si ele in productie.

Adica, reducand costul unei optiuni posibile la 0 (care se intampla sa fie si optiunea preferata), creste semnificativ probabilitatea ca ea va fi si cea folosita. Sigur, metoda nu garanteaza nimic. Dar aplicand putina statistica mi se pare ca am de ce sa sper la disparitia situatiilor in care o batranica de-un metru si jumatate sfarseste complet tintuita de trotuar de-un cearsaf pe care scrie Trilema.

Si-n rest, sa ne-auzim cu bine.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. poza cu costumul de John Travolta e bombastica, ti-am mai spus, dar aia de pe wallpaperu' de twitter e criminala. aia ar trebui sa fie pe toate gardurile ! :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 September 2009

    Zici tu ceva, hai ca cer un dizain.

  3. deci inteleg ca e de preferat ingust si adanc...

  4. Io-ntreb iara : primim miercuri posa noo ?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 September 2009

    @ioana Crede si nu cerceta.

    @Florin Da.

  6. Judetul Ialomita, Mun. Slobozia, Strada razoare, Nr. 16/46, Apt 15.
    Florin TRIFAN.
    Am pus si o legatura pentru a intra direct la moderare.
    http://www.youtube.com/watch?v=U7CPvY06E2E

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 September 2009

    Am trimis azi primul set, probabil le veti primi saptamana ce vine. Cine mai doreste sa nu se sfiasca sa ceara in continuare.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 October 2009

    Tocmai ce-am trimis al doilea set, eu n-o sa ma tot repet ca papagalul de-acu, daca doriti sa primiti, fie ca n-ati primit niciodata, fie ca le-ati gatat pe ale vechi, spuneti cu incredere, eu trimit tot la 2-3 zile odata cate-un rand.

    Eventual bagati si cate-o poza cu pe unde, sa radem.

  9. La mine a sosit primul set. De maine incep sa le lipesc prin sat. O sa fie si pose.

  10. daca mai ai, bag prin sibiu in locuri publice circulate

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Da adresa (vezi sa pui si-un link ca sa intrii in moderare).

  1. [...] cum se si vede din imaginea alaturata, si asa cum cititorii mai vechi se si asteptau, am schimbat clopul pe-aici pe Trilema cu ceva mai adecvat anotimpului racoros care abia incepe. [...]

  2. [...] cumparat trilema.com .net .org, pentru pus pe stickere in urma intregii tevaturi de anul trecut (apropo de care chestie, masura paliativa gasita a fost un real succes, si este si acum copiata de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.