Succesele old media in online

Thursday, 29 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

google_si_noi

Dragos Stanca e un baiat simpatic, care se straduieste cu seriozitate, si-a facut un plan care nu-i prost, il executa disciplinat, sta serile si citeste pe langa ca sa se aduca la rand, se chiar si tutereste cu diversi structural-nefrecventabili pe twitter doar ca sa nu-si limiteze numarul de potentiali dascali.

Problema este ca pe un material facut de Money Chanel, in sensul ca ei au platit camerele, ei au platit telefoanele, ei au platit tehnicienii de sunet si de antena, si ei au platit realizatorii care au venit cu ideea si-au pus-o in practica (plati care se aduna in miile bune de euro), sunt totusi #4 pe o cautare dupa niste cuvinte cheie foarte relevante.

Pentru ca la cum merge si ce este televiziunea romaneasca azi, sa reusesti sa aduci un tangau care sa-l scoata din sarite tocmai pe Bogdan Baltazar live si in direct este o mare realizare. Care cere bonusuri. Alte mii bune de euro. Si apoi sa te trezesti ca la cautarea pe aceasta tema ti-o iau in fata pe internet trei site de garaj, care nu exista si nu conteaza in nici un fel anume e rusinos. Si costisitor.

Rusinos si costisitor nu atat in ce priveste miile de euro incasate, ca nu se exista pe internet.ro, dar cu siguranta in ce priveste miile de euro ca valoare a imaginii. De fiecare data cand money.ro apare pe locul 4 dupa bizcar si fullonline, mai pierde niste respectabilitate, mai ciobeste din brand, mai crapa putin la fundatie.

Si in varful acestei chestii, sa apara indexat pe o ancora ca aia, cu un document pdf e cum sa spun... nici nu stiu cum sa spun, n-am cuvinte. Sa incercam sa construim o situatie metaforic echivalenta. Daca la ridicarea premiului Nobel apareau pe scena Nikita, Moni Columbeanu si Andreea Balan sa multumeasca publicului, iar in final canalele de televiziune ofereau si-un inset cu Herta Muller cu budigaii in vine, intr-o buda de tara cu calendarul ortodox prins in pioneze pe scanduri am avea o situatie mutatis mutandis comparabila.

Toate astea nu inseamna ca Stanca e prost, sau ca nu stie online, sau ca nu stie management. Nici prost nu-i, si online intelege mai mult decat majoritatea zostitiarilor, si management pricepe. Dar a avea o organizatie de profesionisti intr-o specialitate certa care sa se poata compara cu o pereche de pustani flamanzi, butonand ca apucatii in chiloti printre cutii goale de pizza sleita e foarte, foarte dificil.

Si pana cand departamentele media online nu inteleg ca trebuie sa fie formate 50% si peste din profesionisti IT, pana cand nu inteleg ca de fapt "jurnalismul" e o problema secundara controlului mediului, se vor zbate intre amatorism amuzant si amatorism dureros. Pana la urma, daca iei la purecat statele de plata old media, nici acolo nu-s jumatate din oamenii angajati ancore TV si redactori sefi. Cei mai multi sunt femeile de serviciu, tehnicienii de toate felurile, soferii scl.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

 1. @ollivetty Tu iesti, ioana ?
  nu ieram eu, bre, ca viata mea e interesanta si fara twiter.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Thursday, 29 October 2009

  Pai ti-o furat omuletu'. Io credeam ca ala-i omuletu' lu' ioana.

 3. nu, si io l-am furat la randul meu.

 4. urangutanita`s avatar
  4
  urangutanita 
  Thursday, 29 October 2009

  pe cat pariu ca au facut pdf special ca sa nu le fure altii contentu

  totusi daca hl=ro (google.ro) pdful e pe 5 http://www.google.ro/search?q=baltazar+chidesciuc&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Thursday, 29 October 2009

  Probabil, asta-i ca observatia lui Sutu despre notitele de copyright puse-aiurea pe siturile de campanie.

 6. Bun articol, am observat pe twitter ca este apreciat si de Dragos Stanca:)

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Thursday, 29 October 2009

  Se mai intampla.

 8. Mihai Ionescu`s avatar
  8
  Mihai Ionescu 
  Thursday, 29 October 2009

  "Si pana cand departamentele media online nu inteleg ca trebuie sa fie formate 50% si peste din profesionisti IT..." Atat scrie in articolul tau. Nici mai mult, nici mai putin. Sunt de acord.

 9. A, pizza ai zis? Ca eu altceva am inteles. Da ma rog am o scuza cai bagat cuvantu intre goala si sleita la ce altceva era sa ma gandesc?

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Thursday, 29 October 2009

  @Mihai Ionescu Noa vazusi.

  @dadatroll Ceai inteles ?

 11. Nu cu doi de z.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Thursday, 29 October 2009

  Pidza ?

 13. Viorel`s avatar
  13
  Viorel 
  Tuesday, 9 July 2013

  Cel mai bine ar fi ca aceste departamente sa fie formate si din jurnalisti, dar acestia sa faca echipa cu cei de la IT, pentru ca altfel nu va iesi nimic performant.

 14. Ehe, multe sunt schimbate din 2009..

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 August 2017

  Ca de exemplu ?

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.