Marea spalare pe maini.

Tuesday, 01 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Va amintiti probabil starea dosarului Eugen Simion, de prin Iulie. Ei bine, ce primesc azi de la onor Minister Public ? Pai :

Marea Spalare pe Maini.

Marea Spalare pe Maini.

Spuneam mai demult ca nu e clar daca abuzul de procedura al DNA e justificat printr-o dorinta de a ma scuti pe mine de-un drum la Bucuresti, sau dintr-o dorinta de-al scuti pe Simion de-un sejur la Rahova. Acum s-au lamurit lucrurile, baietii destepti s-au gandit, hai ca-l trimitem la Timis, de unde-l trimitem la Judecatoria Sector 1, de unde nu mai iese veci pururi, ca-s cel putin un catraliard si jumatate de dosare printre care sa se poata piti.

Problema cu rationamentul asta e ca-l pune pe un nenorocit de procuror de provincie sa semneze pe o hartie care favorizeaza infractorul. Ce-a facut de fapt bietul Schiffbeck Tamas este cam asa : Se da un dosar. In el se gasesc probe care indica valoarea pagubei pe la 2-3 milioane de euro, si o declaratie a celui acuzat din care rezulta ca totalul sumelor pe care el le poate justifica e undeva spre 700,000 euro. Si omul renunta la probele materiale, nu face cercetari, si se bazeaza pe declaratia viitorului inculpat. Pacat de-o cariera.

Cat despre probe, hai sa vedem o chestie simpla :

In ce priveste afirmatiile recente ale numitului Eugen Simion, plasand costul intregului proiect la aproximativ 608,000 euro (sub 1 milion USD), consider ca aceste afirmatii sunt netemeinice si nereale, fiind facute exclusiv in scopul de-a obtine scoaterea acestui dosar de sub urmarirea DNA.

Pentru intarirea acestor afirmatii, aduc bugetul Academiei Romane pe anii 2005-2009, publicat de Ministerul de Finante sub titlul 37 anexa 3.

Dupa cum se poate constata din descrierea programului cod 89 (pagina 32/65 in cadrul documentului), afixata aici in Anexa A, bugetul total al Academiei Romane in intervalul 2005-2009 este de 141,856,640 RON (aproximativ 35,000,000 euro). Programul cod 89 se constituie din urmatoarele “Activitati demarate : Dictionarul tezaur al limbii romane, Dictionarul literaturii romane, Facsimilarea in volum a manuscriselor lui Eminescu, Istoria limbii romane, Tratatul Istoria romanilor, Gramatica limbii romane, Biblia lui Petru Pavel Aron.”

Daca afirmatiile numitului Eugen Simion ar fi corecte, ar rezulta ca bugetul uneia dintre cele 7 activitati demarate ar fi constat in mai putin de 2% din bugetul pentru toate cele 7, in conditiile in care aceasta activitate este cam singura cu finalizare.

Si-acum, daca binevoiti sa dati mai departe, va raman recunoscator.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Cristian Lisandru`s avatar
    1
    Cristian Lisandru 
    Tuesday, 1 September 2009

    Marea Spălare pe mâini - bine zis... De ce nu mă miră răspunsul primit?

  2. Interesant! Care va sa zica din cauza ca au intrat in greva judecatorii si procurorii romanii, astia au angajat procurori intenationali ca sa-i inlocuiasca ?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 September 2009

    @Cristian Lisandru Inca traim intr-o tara de jucarie.

    @Dr.A Lol cica procurori internationali, ai un stil mei :D

  4. pai si la liga au bagat in meciurile importante arbitrii straini....
    astia sunt spargatori de greva..

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 September 2009

    Io zic sa-i interzicem.

  6. romania inedit`s avatar
    6
    romania inedit 
    Tuesday, 1 September 2009

    Asta arata cat se poate de clar ce fel de justitie avem in Romania , si cat de bine isi fac treaba institutiile statului !

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.