Jos Guvernul (Statelor Unite)

Saturday, 10 January, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In prima zi a anului, un tanar (negru), insurat si cu o fetita, a fost impuscat in timp ce statea lungit cu fata in jos pe asfalt, ceea ce este, in foarte libera si democratica republica, o procedura devenita standard.

Cum v-ati simti, in paranteza fie spus, daca vre-un politist de-al nostru v-ar pretinde sa va lungiti pe asfalt ? Este ?

Politia din Oakland, California, nu a oferit prea multe explicatii, dincolo de faptul ca investigheaza daca "ofiterul" a crezut ca foloseste in tazer in timp ce tragea cu pistolul.

Populatia cartierului s-a ridicat in semn de protest, politia trecand la arestari pentru a controla situatia - 105 pana acum.

Cateva zile mai tarziu, un tanar de 23 de ani a fost impuscat in fata propriei case in Houston (Texas), in timp ce isi parca masina. Politistii sustin ca au crezut ca masina era furata, si desi departamentul sustine ca nu au folosit determinari rasiale, totusi nu a oferit vre-o explicatie suspiciunii (neintemeiate) de furt.

Alt tanar, tot de 22 de ani, si tot negru, a fost impuscat de 14 ori in New Orleans, intr-un bizar eveniment de Revelion, eveniment pe care membrii familiei il numesc crima.

Un numar de cetateni au protestat in fata sediului politiei din localitate, cu pancarte pe care se putea citi, "Jos Guvernul" si "Tu poti fi urmatorul"

Nu veti citi despre toate acestea pe nici unul din canalele mainstream de acolo, ceea ce imi aminteste usor de programul TVR din 15-16-17 decembrie.

Urmeaza o revolutie in Statele Unite ?

PS Surse :

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

 1. O revolutie sub un presedinte negru...

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 10 January 2009

  Suna improbabil, este ?

  Cata distanta este intre guvernul federal, asa cum functioneaza el in SUA, si sistemul sovietic, asa cum functiona el in spatiul sovietic ? Gorbaciov, un progresist, tocmai ajunsese la putere de cativa ani cand s-a prabusit povestea.

  Parca Toynbee facea observatia ca tirania nu are sa se teama de lipsa libertatii, ci de o cat de mica aparitie a ei, pentru ca oamenii pot tolera orice fara termen de comparatie, dar o data ce au vazut cum arata, nimic nu mai este tolerabil.

 3. Ar fi ceva, insa, cu criza pe fundal, speram sa nu..

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Saturday, 10 January 2009

  Pai in general cam cu criza pe fundal se intampla, tot asa o scapat si Gorbi controlul, cu criza pe fundal.

 5. vreo dictatura oficiala poate

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.