Eu ma joc.

Monday, 07 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Da, e luni ? Si ce daca-i luni ? Eu ma joc.

Pentru ca pot, si pentru ca uite, 30 de ani inca n-am apucat pe acest pamant, si totusi daca intr-o buna dimineata de luni n-am chef sa fac nimic, nu fac. Imi iau luni libera, dorm pana la pranz (ma rog, eu dorm pana la pranz zi de zi, dar treaca) si ma joc. Restul lumii, de la firma mea, de la firma dvs si de la toate celelalte firme lucreaza program normal, bineinteles.

In cazul de fata, ma joc Gothic. La vremea lui, prin 2001, eu nu l-am jucat, fiind prea ocupat cu doua domnisoare care mai tarziu aveau sa devina chiar si subiect de carte. Pe prima o cunoscusem normal, cum se cunosc oamenii de altfel. Si anume, am vazut-o umbland pe drum, mi-am trimis unul din badigarzi s-o urmareasca, omul a venit spre seara cu lupul mort adresa exacta si alte detalii relevante intr-un raport, pe baza carei adrese am obtinut numarul de telefon, pe care am sunat-o.

Intrebat cine sunt am raspuns ca sunt eu (Mircea Popescu adica) si intrebat de unde am numarul de telefon am raspuns c-am pus un om s-o urmareasca din fata Central-ului ieri dupa-masa. In pauza de emisie imediat urmatoare am inserat un "hai sa bem o cafea", ceea ce a dus la o mostra de conversatie ramasa inca in analele istoria cool-ului clujean : "Bine." "Unde ?" "Pai eu ma duc la cafea, pune omu' sa ma urmareasca si hai si tu." "Bine."

Pe-a doua am cunoscut-o ca eram la ceva chef unde prima a zis ceva precum "ce fund fain are" indicand spre-o simpatica blonda, momentan intoarsa in mod nepoliticos cu dosul spre masa noastra. Intorcandu-se ea mai in urma si cu fata, i-am transmis buna parere a insotitoarei mele, si asa, din vorba in vorba, am petrecut o iarna fierbinte impreuna, si urma sa trecem prin tot soiul de aventuri care mai de care, pe care am sa vi le povestesc pe blog nu inainte de 2055, termenul legal de prescriptie a unui pomelnic destul de lung de activitati antisociale. Dar divaghez, sa revenim :

gothic

Ala din stanga, mai tinerel asa, sunt eu. In pofida varstei fragede (lvl 8), chestia care-o duc in spinare e o Custodian Blade, 71 dmg 44 str req. Si langa ea, light crossbow, 50 dmg. Ei, da. De unde ? Pai hai sa va spun ce-am facut io ca sa am 6.5k ore, si alte diverse de-mi ies pe nas la prima trecere printr-un joc pe care nu l-am mai jucat niciodata :

1. Old Camp e plin de cutii pline de chestii utile. Merita sa va strecurati in fiecare coliba, dupa care salvati jocul privind la cutie, incercati cu speraclul stanga-dreapta pana o deschideti, dupa care incarcati salvarea, si executati combinatia corect din prima.

2. In Old Mine, in sala echipamentelor grele, unde sed cei doi Gor-ek-etc exista doua tuneluri cu minecrawlers. Atrageti-i afara sa fie ucisi (daca reusiti sa omorati un npc, nu veti putea termina jocul), dupa care intr-unul dintre tuneluri, in sus pe niste scari, veti gasi un inel, dex +5, si primul dvs arc. Eu l-am luat la lvl 2.

3. In Swamp Camp exista un nenorocit care daca-l intrebi, zice ca-i acolo sa pazeasca swampsharks (rechinii de mlastina adica). Ei bine, mie atat mi-a trebuit. Am atras un rechin, omul s-a apucat sa se lupte cu el, si ar fi si castigat daca eu din spate, cu sabiuta mea de-atunci nu ma apucam sa-i dau peste ceafa. Chiar daca incasa 0 damage de la mine, pauzele si deconcertarea provocata i-au ingaduit rechinului sa-l omoare. Dupa care am fugit, rechinul a plecat, si iata cum am eu custodian blade de la lvl 6 incoace.

Am si o nemultumire, si anume, aflu ca doar Lee in New Camp antreneaza 2handed, fara a cere 1handed sa fie deja cunoscut. Deci, daca doriti sa jucati warrior, nu va alaturati Old Camp, ca mine. Eu ma gandesc ca oricum sunt prea puternic pentru capitolul 3 la ora actuala, si-mi voi pastra skill points pentru mai incolo.

Spor la munca, dragii mei :)

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. toate ca toate, dar tabloul!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 September 2009

    Aaah, a ghost of times past :)

  3. Ehei, că bine zici. Eu am tot tras de aventuri point and click în perioada asta: seria Monkey Island, Simon The Sorcerer și tot soiul de alte jocuri în care dai cu mouse-ul, rezolvi puzzle-uri și stai de vorbă cu lume (asta fiindcă tot era vorba de jocuri clasice). All work and no play can turn anyone into a dull boy.

  4. oricum, ce sa spun, e usor pentru unii! pe mine m-au atacat cu senatori si catapulte, mi-au injumatatit armata, vor sa-mi ia cropperul si tu stai si te distrezi. de-aia se duce tara asta de rapa!

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 September 2009

    Asta mi-aminteste de posterele alea demotivationale, cu in tara asta sunt atatia si atatia oameni, atatia-s someri, atatia-s la inchisoare, si pana in final mai raman 2.

  6. Offf da e bine rau sa te trezesti la orice ora vrei, cand vrei, in orice zi a saptamanii vrei sau sa nu te trezesti deloc :D iar partea ca te trezesti nu pentru a muncii ci pentru a te relaxa mai departe dc ai chef e chiar cireasa de pe tort a vietii de boier (oaica) :) !
    Hai zi ceva de fetele alea si de aventurile cu ele ca nu te va condamna nimeni nici in 2010 iar eu chiar ma plictisesc tocmai m-am trezit si as vrea sa aud o poveste siropoaso- trilematoasa -chiar "trilematoasa " acum B3 :)

  7. viata e greu, cineva trebuie sa le faca si pe astea, iar eu intotdeauna am fost un martir, treaca de la mine.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 September 2009

    Ca update :

    Destul de devreme, un nesimtit pe numele lui de Baloros mi-a dat un quest din care cica urma sa obtin o super arma capabila sa ucida pe loc si fara menajamente orice oponent. In schimb, imi cerea un pomelnic de mancaruri, zeci de obiecte care mai de care mai diverse, struguri, cas, schnaps, mere, ce mai un banchet intreg. Cum nu vazusem atata mancare la un loc in viata mea, i-am promis ca las' ca revin eu.

    Ei si iata, tocma ce-am revenit la el acasa, hapt in coltul hartii, New Camp Ore mine. Cu toate celea, 19 bucati de bucate. Nici nu stiu cum de-am gasit struguri, ca-s rari. Bun. Si zice ca vrea sa-i vada. Eu i le dau. El incepe sa rada.

    Zice ca numa'un prost ar putea sa fi crezut asa ceva, si daca am fost fraier destul sa i le aduc, imi merit soarta. Auzi tu! Asa ca m-am dus de-am luat maul garzii care sta cocotata acolo sus pe polita unde-si facuse asta casa, dupa care am proptit arbaleta pe coifu-i, si unde nu l-am ciuruit pe bou cat pentru 3-4 vieti. Si odata mort, i-am luat tot ce avea, armele, etc si cand s-o sculat l-am mai omorat de cateva ori, sa tina minte.

    Dupa care dau sa ma dau jos. Ei, chestia e ca seful minei ma vazuse. Garzile, la fel. Ma tupilez eu pe dupa un colt, ii sar in cap uneia, o transez, dupa care ma reped la sef.

    Asta-i o matahala la care n-aveam in mod normal nici o sansa, avea ceva secure si niste priceperi cu ea cat sa ma omoare si-n somn. Atat ca vazandu-ma sus, isi scosese arcul sa traga. Si cu arcul scos, cand am sarit eu pe el, pana sa-l schimbe, pana sa scoata barda, l-am pleznit de 6 ori si aia i-o fost.

    Pana si-o revenit, ce m-am gandit eu, sa ma uit si eu de curios cu ce drac de sacure e echipat omul ? Mnoa. Warrior Voice, 96 dmg. Asa ca m-am gandit ca nu i-o mai dau inapoi, si uite ce inseamna dom'le serendipitatea : Am venit sa-mi dau strugurii pe-o arma super tare, si pana la urma am dat casu'.

    E bine. E atat de bine in fapt, incat am batut Troll-ul cu sacurea, desi teoretic era imun si ar fi trebuit sa stric o groaza de ore sa cumpar fire bolt-uri. Cam 50 de lovituri a luat, bietul Diego cred ca-i 2 schioape mai scund acu' de la cati pumni i-o carat in capatana intre timp.

    E foarte bine.

  9. Da de cine te apara badigardu, de groupies?

  10. Valentin`s avatar
    10
    Valentin 
    Monday, 7 September 2009

    @Mircea si Popescu

    Daca te plictisesti, am eu cate ceva de oferit de munca .. :-P

    @Ioana

    Pe ce server ziceai ca joci ?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 September 2009

    @kokofifi Eheee, fata mosului, altfel mergeau lucrurile in vremea ceea.

    @Valentin Hehehe zau ?

  12. Ciolanus`s avatar
    12
    Ciolanus 
    Monday, 7 September 2009

    Misto.

    Stii ceva despre astia: Delticom AG ? Cica ar avea un punct de lucru prin timisoara?

  13. sefule, hai ca mi se facu mila, o sa iti vand un pont. :D

    nu la fomei, ca acolo citesc ca te descurci, dar la gothic. baga-te pe arbaleta ca se merita. si musai sa iti scoti skill-ul de acrobatic din new camp, pare-mi-se. salveaza o gramada de timp. finalul jocului e foarte fain. mai ai un pic, inca. indata ce incepe cu orcii va fi mai greu. 1 si 2 le-am terminat, 2-ul cu add-onul. la 3 m-am lasat pe la rege ca nu mai tragea saracu' procesoru-meu.

    eu ma chinuiam sa termin pe hard civilization-ul de win-mobil pe un omnia. e a naibii de greu, joaca calcul la perfectie. lupt pentru fiecare pas, ca la rugby.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 September 2009

    @Ciolanus N-am idee. Ce fac ei ?

    @fanita Am 2h si xbow lvl 2, war crossbow 100 dmg, normal. Si am 115 weapon resistance (nightcrawler armor, 2x greater inv ring, stoneskin amulet). Asa ca orcii fac fix 1 dmg. Si da, am acrobatics.

    ;)

    Cel mai bine m-am distrat ca intainte de-a duce sigiliile, am ras tot old camp, batut pe toata lumea, confiscat arme etc. Dupa care, bam, l-or incuiat. In prima faza am crezut ca din cauza mea lol.

  15. man, cred ca ai facut o prostie la faza cu exterminarea. adica e ok, daca nu te ataca lumea. daca insa te ataca, o sa ai o problema mai incolo la cateva questuri in care vin diego si lester(cred ca asa ii cheama) si unul din old camp sa te asiste. e cam greu sa faci questurile alea, daca old camperul te tot ataca.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 September 2009

    Nu, ca sunt unii pe care nu-i poti rani, pe aia nu i-am atacat :D Diego e printre ei. Singurul de care-mi pare rau ca l-am omorat e Nefarius sau cum il cheama pe magul din New Camp, dar acum ma antreneaza Soldarius sau cum ii zice la sef, nu-i mare paguba.

    Dar l-am omorat pe Riobobo, alchemistul, si am luat mare sute de potiuni, m-am relaxat cu culesul de ierburi si friptul de carne. Plus ca omorandu-l pe Fisk, am luat tot ce-i vandusem in decursul timpului, >500 bucatele de haleala diversa.

    Initial il omorasem si pe Baal Cormoran, ala cu potiunile din mlastina, dar daca am vazut ca nu se mai ridica, l-am lasat sa mai traiasca, nu ma fac pe mine averile lui :D

    Oricum, cred ca questurile la care te referi sunt alea cu sigiliile, gen batut troll, harpiile la manastire etc. Ori eu mi-am impus sangeroasa dominatie asupra Old Camp dupa ce le-am strans pe alea, chiar inainte sa le livrez. De-acu nu cred ca mai am treaba decat in templul orcilor si cu Xardas.

  17. da, la alea ma refeream. poi, daca le-ai facut, inseamna ca nu mai ai mult de purces. desi amu urmeaza partea cea grea. mai ales fara walkthrough.

    daca imi permiti, o sa iti recomand sa incerci si spore. mai ales cu add-onul galactic adventures instalat din prima. o sa iti mai iei vreo doua, trei zile libere ca si ala prinde.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 September 2009

    Azi noapte l-am gatat, si mi-am instalat 2-ul. Care sa vezi oroare, forjeaza CD 2 o vreme, ca la 10 minute, pe mine nu m-o deranjat partea asta, ca discutam la telefon etc, dar cand colo pac! I/O Error. Abort/Retry ? Si dau retry si mai forjeaza 10 minute si iara. Ies, dau sa copiez in tcmd, could not read. Imi vine sa urlu deja.

    Scot CD-ul asa, sa ma uit la el cu ciuda, si ce vad ? O pata de oarece, il sterg frumos, il arunc inapoi, merge uns. Se instaleaza. In joc nici 5 minute, discut putin cu Xardas, ies afara, vad o oaie, cand sa-i dau in cap cu o scurtatura, pac, Copy Protection Error, 0 damage si oaia fuge ca lovita de streche.

    Ei al dracu, ma mai uit prin cd, mai una alta, nope. Sa ma urc pe ziduri de ciuda, deja cu un ceas si mai bine scufundat in instalarea chestiei. Pana la urma se vadeste ca tre' sters ceva fisier NVDMS sau asa ceva din directorul principal, si merje. Doamne-ajuta.

  19. Ar trebui sa fie un magazin online de anvelope. Insa, cine stie...

  20. io atata vreau sa stiu daca tu ai ucis vreun om IRL nu in joace...

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 5 May 2011

    @f E bine sa vrei chestii, ai motive de-a iesi din pat dimineata.

  1. [...] scuzam penibil in 2009 ca n-am jucat seria Gothic fiind "ocupat cu niste domnisoare" la vremea respectiva. Ei bine, n-am jucat nici seria IceWind Dale, tot din aceleasi motive, tot in [...]

  2. [...] own my games" wtf does this mean in a net context ? yes, i still have and still play homm2 / mm6 / gothicviii / whatever. but how the fuck are you going to meaningfully save a multiplayer game ? should [...]

  3. [...] game is simply fabulous ; not since the days of Gothic belated discovery twelve years ago was I so thoroughly satisfied by a video game! I mean, King's Bounty did indeed [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.