Cum sa nu fii nimeni si sa nu faci nimic.

Thursday, 23 April, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ati intalnit vre-odata un expert intr-o prostie ? Un instalator specializat in reparatii si instalatii sanitare cu guma de mestecat, de exemplu. Un mecanic auto care stie repara Dacii folosind o unghiera si-un futac. Un contrasaxofonist. (Asta e saxofonistul care canta la saxofon sufland in gaura mare, cea prin care in general aerul iese.)

Eu tocmai am petrecut un sfert de ceas agreabil in compania unei astfel de creaturi bizare. In termenii lui,

Dau si eu anunturi pe net sa ma sune lumea sa fac si eu minute free.

Expertul in pierdut vremea.

Ati priceput ? Si eu am avut un moment de suspensie mentala. Companiile de telefonie ofera un bonus, cativa centi acolo, pentru fiecare minut de convorbire, celui care o primeste. Ca rezultat, omul asta da anunturi prin ziare, ca vinde una alta, oamenii il suna, si el "face" credit, asa incat isi poate suna iubita, mama sau pe cine-o fi sunand el.

Daca ar folosi timpul pe care il foloseste dand anunturi aiurea dand si raspunzand anunturilor de la piata fortei de munca, ar avea probabil o slujba. Daca timpul pe care il petrece la telefon l-ar folosi lucrand, ar castiga fara indoiala mai mult, 1 cent pe minut vine cam 2 lei pe ora, cu saptamana de lucru de 48 de ore asta inseamna cam 400 de lei pe luna, ceea ce e sub salariul minim pe economie.

Daca ar lucra in aceeasi bransa, adica, vorbit cu oamenii la telefon, de exemplu intr-un call center, ar castiga sensibil mai bine decat 400 de lei pe luna, si n-ar avea de facut o munca mai dificila decat sa discute cu cine stie cati oameni pe zi, pe anunturi fictive, eventual si scosi din rabdari de ideea lui nastrusnica.

Ziceam mai demult ca exista oameni inutili, pentru care protectia sociala e cea mai buna solutie (si pentru ei, si pentru societate). Acest individ e un bun exemplu. Ce fel de opinie trebuie sa ai tu despre tine, ca sa-ti petreci timpul pentru a extrage o utilitate fractionara ? Pentru fiecare doua ceasuri la telefon, petrecute cu oameni care te injura, poti sa vorbesti cinci minute cu cine vrei ? Autoflagelare si dispret de sine pana dincolo de imaginabil.

Jerry: Deci, fa-ma sa-nteleg. Te gasesti in bucatarie, vezi un ecler in cos, si te gandesti in mintea ta, "Ei, ce dracu, am sa mananc niste gunoi."
George: Nu, nu, nu. Nu era gunoi.
Jerry: Se gasea in cosul de gunoi ?
George: Da.
Jerry: Atunci era gunoi.
George: Nu era jos in cos. Era asa, mai deasupra.
Jerry: Dar era in interiorul cilindrului.
George: Deasupra buzei.
Jerry: Ceea ce se afla in contact cu gunoiul, este gunoi.
George: Era pe o revista. Si avea servetelul sub el.
Jerry: Fusese mancat ?
George: O singura muscatura mica.
Jerry: Ei, era gunoi.
George: Dar stiu cine a muscat din el, matusa ei.
Jerry: Tu, prietene, ai trecut linia care desparte omul de vagabond. Tu esti acum un vagabond.

Jerry Seinfeld - The Gymnast

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. acum inteleg eu de ce cand raspund la craigslist la anunturi cu "vreau mult sex, sunt femeie si caut barbat cu d-aia mare" imi raspund intotdeauna masculi. ptiu, drace!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 April 2009

    Pai daca cauta barbati cu pula mare, tu de ce dai telefon ? :D

  3. M-ai prins!

    Am o fascinatie pentru fomeile elefantine, ca sa zic asa.

  4. romania inedit`s avatar
    4
    romania inedit 
    Thursday, 23 April 2009

    Acum cativa ani , si eu cand ramaneam fara credit , bagam anunturi cu pornosaguri ,si spuneam ca sunt o broscuta dornica de sex , iar atunci cand raspundeam eram catalogat drept proxenet , gay sau obsedat !
    In ordinea asta !
    Ajunsesem la un moment dat , sa primesc cel putin 2-3 telefoane pe ora , si chiar sa sune telefonul non-stop !
    Multe anunturi de pe net sunt anunturi date ca sa sustina niste oferte de produse si servicii care au preturi nesimtite .
    Eu cand am bagat anunt in care anuntam ca am un penis de 25 centimetri si sunt dispus sa-l folosesc cu folos in beneficiul doamnelor si domnisoarelor , de preferat virgine , am fost sunat numai de barbati . :D
    Am facut 5 euro in 3 saptamani , dar m-am distrat pe cinste ! :(

  5. romania inedit`s avatar
    5
    romania inedit 
    Thursday, 23 April 2009

    Mircea , la ce mi-a intrat comentariul la moderare ?
    Vad ca blogul tau este sensibil la cuvantul penis !

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 April 2009

    Cred ca am un soup nazi pe undeva prin cod. "No post for you! Come back, 1 year!"

  7. Hmpf, ca sa ai job tre' sa fii stabil psihic, in primu' rand, nu un pusti de 16 ani care invarte shmenuri. Pentru ca persoanele mai in varsta nu le vad facand astfel de chestii.

    In alta ordine de idei, stiam ca trendu' cu anunturi false cam trecuse, de cand a spart RDS piata si au inceput sa scada tarifele la telefonie. Wtf?

  8. romania inedit`s avatar
    8
    romania inedit 
    Thursday, 23 April 2009

    Chiar daca au scazut tarifele la telefonie , tot trebuie sa platesti !

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 April 2009

    @daimon Sa stii ca suna a om mai in varsta, pe la 40, nu cred ca era pusti. Aia m-o socat cel mai mult de fapt.

  10. Si cati mai sunt ca el...

  11. La noi exista o etica a muncii pe dos;un hibrid intre heirup-ismul de tip Salva-Viseu si "da-i in mortii ma-si de fraieri".

  12. Astia-s mana cereasca pentru companiile de telefonie mobila. :D
    Mda.. acum vreo 5-6 ani ma suna o tipa tocmai din motivul asta. Era experta in tinut de vorba. Ma simtea cand incercam sa inchei discutia si marea debitul verbal. Odata am lasat telefonul pe masa 1 minut. Cand m-am intors, inca mai vorbea. :))

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 April 2009

    @Dana : Meet catalin. @Catalin, meet Dana :D

    @esop Nu cred ca-i exact si specific a muncii, cred ca-i mai degraba o intelegere deficitara a castigului, si nu-i specifica noua. De fapt, uite, m-ai inspirat. Scriu un post chiar acu.

  14. Aaaargh.. am scria aiurea in comentariul anterior. Ideea e ca ea imi dadea beep si eu o sunam. Mi-am dat si eu seama ca valorez mai mult de un cent pe minut. :P

  15. Porkul de York`s avatar
    15
    Porkul de York 
    Thursday, 30 April 2009

    :)))) daca-l suni pe asta si-i pui in vedere anuntul cu cei 6 euro credit ca sa-ti lipeasca niste reclama in cateva camine studentesti, vei scuti de frustrare o gramada de cititori de ziare de anunturi iar el iti va ramane vesnic indatorat pentru ca risca sa moara de cancer, iradiat de telefonul mobil, inainte de a strange urmatoarele 10 bonusuri pentru apelurile primite. daca mi-ar fi amic, eu l-as suna...si i-as da cei 6 euro... Mersi de blog ! Pe bune!

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 April 2009

    Nu-l sun ca m-o nervat. Na.

  17. neinfectat de comunism`s avatar
    17
    neinfectat de comunism 
    Sunday, 19 July 2009

    eu gasesc majoritatea politicienilor romani inutili si contra exemplu....ce parere ai despre roxana iordache? de ce e asa incordata? intra si la mine pe blog, am postat o analiza pertinenta la adresa psdului..

  18. Cosmin Cornea`s avatar
    18
    Cosmin Cornea 
    Friday, 10 December 2010

    Interesant articolul, de obicei astfel de joburi practica studentii dar nu numai... Oamenii acestia merg pe principiul: scopul scuza mijloacele

  1. [...] pornit de la doua articole, aici si aici… Sa vedem cum tratam [...]

  2. [...] ieri despre cum sa nu fii nimeni si sa nu faci nimic, si esop a spus : La noi exista o etica a muncii pe dos;un hibrid intre heirup-ismul de tip [...]

  3. [...] ieri despre cum sa nu fii nimeni si sa nu faci nimic, si esop a spus : La noi exista o etica a muncii pe dos;un hibrid intre heirup-ismul de tip Salva-Viseu si [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.